HDP'nin Batman ve Mardin'deki 2 adayı da çekildi!

HDP'den, 7 Haziran seçimlerinde Mardin'den 4'üncü sırada milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için YSK'ya sunulan listede yine HDP'den 4'üncü sırada yer alan Mehmet Ali Aslan, Mardin İl Seçim Kurulu'na verdiği dilekçe ile adaylıktan çekildi.

Haberler 27.09.2015 - 14:15 Son Güncelleme : 27.09.2015 - 14:15

RACİ BİLİCİ İSTİFA ETMEDİĞİ İçİN!

Batmanda ise, 7 Haziran seçimlerinde 1. sırada Milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için 4üncü sıradan aday gösterilen Ali Atalan da adaylıktan çekilmek için il seçim kuruluna dilekçe verdi. HDPnin Batmanda 2. sırada Milletvekili adayı gösterdiği İHD Genel başkan Yardımcısı Raci Bilicinin adaylığının memuriyetten istifa etmemesi nedeniyle kabul edilmemesi üzerine Batmanda HDPnin 2nci sıra milletvekili boş kaldığı ifade edildi.

MARDİNDEN BATMANA

HDP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardinde 4üncü sıradan çekilen Mehmet Ali Aslanın Batmandan 2nci sırada aday gösterileceği ve Mardinde Mehmet Ali Aslanın istifası ile boşalan 4üncü sıraya ise, Ali Atalanın aday gösterileceği belirtildi. HDP, 7 Haziran seçimlerinde Mardinden 6 milletvekilinden 5ini, Batmanda 4 milletvekilinden 3ünü kazanmıştı.

Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır