HDP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmasının asıl nedeni ortaya çıktı!

ABD merkezli Al-Monitor'e konuşan bir HDP yetkilisi, muhalefet ile masaya oturmak için yalvardıklarını ancak görmezden gelindiklerini söyledi. Al-Monitor'un haberinde HDP'nin asıl pazarlığı ikinci turda yapacağı öne sürüldü.

Haberler 16.01.2023 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD merkezli Al-Monitor haber sitesinde yayınlanan Amberin Zaman imzalı Kürtlerin kendi adayını çıkarma kararı Erdoğana mı muhalefete mi yarar? başlıklı haberde, HDPli bir yetkilinin açıklamalarına yer verildi.

FAŞİST DEDİĞİ 6LI MASAYI TEHDİT ETTİ: BÜYÜK BİR ŞOK YAŞARLAR

Al Monitora konuşan ve ismi açıklanmayan HDPli yetkili, Ortak bir strateji oluşturmak adına son bir buçuk yıldır muhalefete bizimle masaya oturması için yalvarıyoruz. Bunun yerine bizi görmezden geldiler, bizi hor gördüler ve emirlerini yerine getireceğimize ve tabanımızı onların lehine seferber edeceğimize inandılar. diye konuştu.

Faşist olarak tabir ettiği muhalefetin Kürtler için bir şey yapmaya niyetinin olmadığını söyleyen HDPli yetkili, İstanbulda yaptığımız gibi blöf yaptığımızı ve onların kazanmasına yardımcı olacağımızı düşünürlerse büyük bir şok yaşarlar. ifadesinde bulundu.

İLK TURDA OY ORANINI BELİRLEYEN HDP, İKİNCİ TURDA 6LI MASA İLE PAZARLIK MASASINA OTURACAK

HDPnin kendi oy oranını ilk turda belirledikten sonra ikinci turda Millet İttifakı ile pazarlık masasına oturacağı öne sürülen haberde, Kılıçdaroğlunun da aralarında olduğu kimileri, HDPnin kendi adayını çıkarma kararının ilk turda oy 2 oranını en üst düzeye çıkararak muhalefetin lehine çalışacağını iddia ediyor. Kürt tabanının ikinci turda sadakatini göstermesi ve muhalefete oy vermesi çok daha muhtemel. ifadeleri yer aldı.

GERçEK PAZARLIK İKİNCİ TURDA BAŞLAYACAK

HDPnin birçok konudaki talepleri için asıl pazarlığın ikinci turda başlayacağı belirtilen haberde, İşte o zaman HDPnin gelecekteki bir hükümette yer alması ve Kürtlere devlet okullarında ana dillerinde eğitim gibi uzun süredir reddedilen birçok hakkı vermeyi amaçlayan reformlar konusunda gerçek pazarlıklar başlayacak. denildi.

Ana Sayfaya Git