Hdp'nin Diyarbakır Mitingindeki Patlamaya İlişkin Dava

HDP'nin 7 Haziran 2015'teki milletvekili genel seçimi öncesinde Diyarbakır'da düzenlediği mitingde 4 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı patlamalara ilişkin 5 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Haberler 03.05.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 7 Haziran 2015teki milletvekili genel seçimi öncesinde Diyarbakrda düzenledii mitingde 4 kiinin yaamn yitirdii, çok sayda kiinin yaraland patlamalara ilikin 5 sann yargland davaya devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakrdan Ankaraya nakledilen davann Bat 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumasnda, tutuklu sank Orhan Gönder, baz HDP milletvekilleri ve taraflarn avukatlar salonda hazr bulundu.

Tutuklu sanklar Mustafa Klnç ve smail Korkmaz ile tutuksuz sank Burhan Gök ise Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden durumaya katld.

DAVA GÖRÜLDÜ

Mahkeme Bakan lhami Demirkoparan, önceki ara karar gerei istenen bilirkii raporunun geldiini bildirerek müteki avukatlarna söz verdi.

Müteki avukatlar, bilirkii raporunu inceledikten sonra beyanda bulunacaklarn belirterek mahkemeden süre talep etti.

Avukat beyannn ardndan, miting alanna patlayan bombay brakmakla suçlanan Orhan Gönder, söz alarak Dört yldr tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum. dedi.

Sanklar smail Korkmaz ve Mustafa Klnç da uzun süreden beri tutuklu olduklarn belirterek tahliye taleplerini iletti.

Cumhuriyet savcsnn mütalaasnn ardndan ara kararn açklayan mahkeme, müteki avukatlarnn bilirkii raporunu inceleyip beyanda bulunmalar için süre verilmesine ve tutuklu sanklarn mevcut halinin devamna karar vererek durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git