HDP'nin Olağanüstü Kongresi'ne Demirtaş ve Yüksekdağ'dan mesaj

HDP'nin, milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın yerine yeni eş genel başkanının da seçileceği 3'üncü Olağanüstü Kongresi Ankara'da düzenlendi.

Haberler 21.05.2017 - 12:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açl konumalarnn yaplmad kongrede, tutuklu bulunan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ve Figen Yüksekdan cezaevlerinden gönderdii mesajlar okundu. Demirtan mesaj HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Yüksekdan mesajysa HDP E Genel Bakan Yardmcs Serpil Kemalbay tarafndan okundu.

Açl konumas yapmayacan belirten Baydemir, Hepinizi saygyla sevgiyle hürmetle muhabbetle ve bir gün mutlaka ama mutlaka Selahattin Demirtala Figen Yüksekdala kucaklamak umuduyla ve o günün yakn olduu inancyla sizleri selamlyorum. Bugün bizden beklenen bir açl konumas yapmakt. 20 Maystan balayan ve bugüne kadar devam eden siyasi darbenin hükümsüz olduunun bir kez daha ispat için bir kez daha bu darbeyi tanmadmzn göstergesi olarak açl konumasn yapmyoruz. Açl konumasn esas itibariyle Sayn Selahattin Demirta ve Sayn Figen Yüksekda, bir kez daha bu kongrede gerçekletiriyorlar. Bu duygularla sizler adna binlerce selam cezaevlerine, zindanlara, e bakanlarmz ahsnda bütün yoldalarmza gönderiyoruz diye konutu.

DEMRTA: DOLMABAHçE SARAYINA GÖMÜLEN BARI UMUTLARIMIZI YENDEN HAYKIRMA ZAMANI

HDP E Genel Bakan Demirta, partisinin 3üncü Olaanüstü Kongresine gönderdii mesajda, ortak vatan ve cumhuriyet deerleri vurgusu yaparak, unlar kaydetti:

nançlarmz, ibadetlerimiz, ideolojilerimiz, türkülerimiz, halaylarmz, horonlarmz, dualarmz, rüyalarmz hep ortak yaam ve toplumsal bar üzerineyken, bizler bunlar için daha somut, daha sonuç alc admlar atmaktan çekinmeyelim. Siyasette cesaret budur. Binbir emekle gerçekletirdiimiz, ama bir türlü nihayete erdiremediimiz, en son Dolmabahçe Sarayna gömülen bar umutlarmz yeniden ve daha güçlü bir ekilde haykrma zamandr. Cumhuriyetin demokratik deerlerine sahip çkmak, eksiklerini gidererek, yanllarn düzelterek, Cumhuriyeti demokratikletirerek mümkün olur. Ortak vatanda birlikte, eit ve kardeçe yaamak için, demokrasisi güçlü bir Cumhuriyetin onurlu eit yurttalar olarak korkmadan, birbirimize dostlukla sarlabilmek için hepinizi cesarete davet ediyorum

HDPDEN SONUç BLDRS: GEçMN HATALARINI BUGÜN HEP BRLKTE AABLRZ

HDPnin Ankarada yaplan 3üncü Olaanüstü Kongresinin ardndan yaymlanan sonuç bildirisinde, Olaanüstü Kongremizde, imdi bir kez daha, toplumun tüm kesimlerini demokratik bir anayasa yapm sürecinde ve toplumsal bar var etme konusunda yan yana gelmeye çaryoruz. Bar ve demokrasi mücadelesindeki kararllmz ve bar var etme azmimizi asla yitirmiyoruz. Geçmiin tüm eksikliklerini, hatalarn geçmiin deneyimlerinden de yararlanarak bugün hep birlikte aabiliriz denildi.

Ana Sayfaya Git