HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı Kemalbay oldu

HDP’nin 3’üncü Olağanüstü Kongresi’nde eş genel başkanlığı Selahattin Demirtaş ve Serpil Kemalbay seçildi. Kemalbay, “Bu bayrağı hiç düşürmeyeceğiz” dedi.

Haberler 21.05.2017 - 12:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 3üncü Olaanüstü Kongresi, 284 delegenin katlm ile gerçekleti. Kongre yaplan seçimlerle son buldu. lk tur oylamada 272 delege oy kulland. Tek listeyle gidilen seçimin üçüncü turunda 252 delegenin oylaryla Selahattin Demirta ve Serpil Kemalbay e genel bakanla seçildi. Kemalbay, parti üyelii düürülen Figen Yüksekdan yerine seçildi.

KEMALBAY: BU BAYRAI Hç DÜÜRMEYECEZ

Kemalbay, Bu zorunlu kongrede bu onurlu görevi bana verdiiniz için herkese teekkür ediyorum. Selahattin Demirta ve kendi adma teekkür ediyorum. Bu bir onurdur, biz bu bayra yerlerden almadk hiç düürmeyeceiz. Bu bir görev devridir dedi.

Kemalbay, bu zorunlu kongrenin HDPlileri birbirlerine daha çok yaklatracan belirtirken, HDPden baka bir umut olmadn sözlerine ekledi. Kemalbay, öyle konutu: Bu kadar çok e genel bakanlar ve vekillerimizin tutuklanmas, bu kadar çok saldrnn tek nedeni bu umuda yolculuu durdurmaktr. Onlar içeride, biz darda, bar için, demokrasi için, halklarn kardelii ve adalet için yükselttiimiz bu mücadeleyi daha da ileriye tayacaz Duygulanarak konumasn tamamlayan ve Birlikte kazanacaz diyen Kemalbay, Gelin HDPde demokrasi mücadelesini birlikte kazanalm çars yapt.

PART MECLSNDE KMLER VAR?

Kongrede seçilen Parti Meclisi asil üyeleri öyle:

Abdurrahman Doar, Adalet Aydn Sözkesen, Alaattin Semir Zuurli, Ali Kenanolu, Ali Ürküt, Alp Altnörs, Arife çnar, Asiye Kolçak, Aycan rmez, Aydn Erdoan, Ayhan Bilgen, Aylin Hacalolu, Aysel çalaan, Aysel Tuluk, Aye Acar Baaran, Aye Berktay Hacmirzaolu, Aye Erdem, Azad Bar, Bahar Ta, Bedia Akkaya, Bedriye Yorgun, Berfin Özgü Köse, Berkat Kar, Besime Konca, Betül Ünsal, Beycan Takran, Bülent Aa, Cahit Krkazak, Can Memi, Celalettin Can, Cemil Elden, Cevdet Konak, Cihan Erdal, Cokun Üsterci, çilem Küçükkele, Dirayet Tademir, Elif Bulut, Emine Beyza Üstün, Emirali Türkmen, Erkan Cengiz, Erkan Karabay, Fatma Gök, Fatma Kurtulan, Feray Mertolu, Gençay Gürsoy, Gülsen Ülker, Gülsüm Aaolu, Gülen Uzuner, Günay Kubilay, Hakk Saruhan Oluç, Hiyar Özsoy, Hüsamettin Özdem, Hüseyin Gözen, Hüseyin Ylmaz, brahim Akn, lkay Yenigün, zzet Karada, Kvanç Eliaçk, Leman Kiraz, Mahmut Akba, Mehmet Hüsamettin Yürek, Mehmet Nuri Güne, Mehmet Salih Yldz, Meral Dan Beta, Metin Klç, Mukaddes Erdodu çelik, Murad Mhc, Musa Pirolu, Mustafa Avc, Müge Yamanylmaz, Müerref Geçer, Nadir Yldrm, Nimetullah Erdomu, Nuran mir, Orhan çelebi, Osman Baydemir, Ömer Önen, Özgür Zeydanolu, Perihan Aaolu, Pnar Akdemir, Pnar Aydnlar, Rdvan Turan, Selahattin Aslan, Sema Uçar, Semra Demir, Semra Uzunok, Sevgi Örüç, Sevtap Akda Karahal, Sezai Temelli, Sultan Özcan, Ümmü Atiye Eren, Yamur Yurtsever, Ylmaz Yücel, Yurdusev Özsökmenler, Zahide Besi, Zarife Atik, Zeki çelik, Zeynep Boa, Zeynep Nilgün Salmaner, Ziya çalkan.

Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri: Hamit Geylani, Hatice Erbay, Mahmut Demirel, ilan Aydn Üzgeç, Nuriye Taka, Yeliz Yldrm, Mahmut çavl, Sinem Cokun, Zahit Mutlu.

Uzlama Kurulu asil üyeleri: Ali Haydar Konca, Özgür Sevgi Göral Birinci, Yavuz Önen, Kifayet Ceylan, Takn Akta.

Ana Sayfaya Git