HDP'nin yeni Sloganı: Bizler iktidara!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tekrarlanacak erken seçimde ise bu kez 'Bizler iktidara' sloganıyla yola çıkacaklarını söyledi. Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rejim değişikliğiyle ilgili sözlerine "Türkiye'de rejimin Saray'ın istediği gibi değil demokratik bir şekilde değişeceğini bilmesi gerekir" yorumunu yaptı.

Haberler 21.08.2015 - 16:23 Son Güncelleme : 21.08.2015 - 16:23

Yüksekda, kötü iktidarn, yönetimin insan veya bir partiyi iktidar olmaya mecbur ettiini söyledi. Anamuhafet partisi olarak sürdürdüklerdi çalmay tekralanacak seçimlerde iktidar yapmak için ileri tayacaklarn belirten Yüksekda, 7 Haziran seçimlerinde Bizler Meclise diyorduk. Bunu kabul etmeyi, bununla idare etmeyi beceremediler. Bu Meclisi HDPye dar etmeye çalyorlar. HDPyi tayamyorlar. Hazmedemiyorlar. 7 Haziran seçimlerinde Bizler Meclise demitik, 1 Kasm seçimlerinde Bizler iktidara diyoruz dedi.

Yüksekda, 7 Haziran seçiminde Ak Partinin tabela partisine dönütüü yerlerde çatmalarn younlamasnn tesadüf olmadn söyledi. Yükseda, Verdikler oy için buradaki halk piman etmeye çalyorlar. Türkiye halkna da ayn ekilde davranyorlar. Yaamn yitiren polis, askerler de bizim. Suruç kapsnda Dle çatrken ölen olunu almak için bekleyen annenin dier oullarndan biri Kandilde dieri ise polisti. Türkiye gerçei budur. Bir Bakan, 7 Hazirada polis lojmanlarndan yüzde 60 HDPye oy çkmasnn demokrasi olamayacan söyledi. HDPye oy veren herkesten öç almaya çalyorlar dedi.

Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git