HDP'nin yürüyüşü 15 Haziran'da başlayacak

HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında Edirne ve Hakkari'den başlatacakları yürüyüşün 20 Haziran'da Ankara'da sona ereceğini bildirdi.

Haberler 12.06.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günay, partisinin genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

HDP E Genel bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancarn 1 Haziranda stanbulda partilerinin yeni döneme ilikin tutum belgesini açkladklarn hatrlatan Ebru Günay, öyle konutu:

Tutum belgemizle 9 ana balkta, yaananlardan rahatsz olan, kayg duyan, mevcut durumun deimesini isteyen toplumsal kesimlere ve muhalefete ortak mücadele çarsnda bulunmutuk. Biz Türkiyedeki demokratik muhalefetin bu kötü gidiat deitirebileceine inanyoruz. Bu konuda kendimize, halkmza, tarihsel birikimimize ve toplumsal mücadele dinamiklerine güveniyoruz.

Partilerinin kurulduu günden beri siyaseti deitirecek akkan ve dinamik bir politika izlediini ifade eden Günay, Yllardr bize ve partimize yönelik ar imha ve tasfiye saldrlar aslnda bu gücümüzden kaynaklanyor. diye konutu.

Parti olarak Demokratik Mücadele Program balattklarn ifade eden Ebru Günay, haziran, temmuz ve austos aylarn kapsayan 3 aylk bu programn ilk aamasnn bir aylk ekilde planlandn ifade etti.

Programn ilk aamasnda Idr, Kars, Batman, Siirt gibi il merkezlerinin E Genel bakanlar ve beraberindeki heyetler tarafndan ziyaret edildiini, karlkl istiareler yapldn kaydeden Günay, ikinci aamann ise Darbeye kar demokrasi yürüyüü olduunu belirtti.

HDP Sözcüsü Günay, Bu eylem 15-20 Haziran tarihleri arasnda olacak ekilde planlanmtr. Yürüyüün biri Edirne, dieri Hakkari olmak üzere iki koldan balayp, Ankarada sonlanacaktr. dedi.

Yürüyüü düzenlerken salgn riskini halkn saln da düündüklerini ifade eden Günay, salgn tehlikesine kar her türlü tedbiri aldklarn söyledi.

Ebru Günay, unlar kaydetti:

Maske, mesafe, hijyen konusundaki bütün hazrlklarmz hassasiyetle yerine getirildi ve getirilmeye devam ediliyor. Bu vesileyle halkmza da salna dikkat ederek, azami hassasiyet göstererek demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterme çars yapyoruz.

Günay, Siyasi Partiler Kanunu ve baraj tartmalarnn tamamnn, HDPnin yükseliini engellemeye yönelik olduunu da savundu.

Ana Sayfaya Git