HDP'ye siyah çelenk!

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan baba Celil Begdaş, geçen sene 5 Mayıs'ta kaçırılan oğlu için HDP'ye tepkisini, oturma eylemi yaptığı parti binasının önüne silah çelenk bırakarak gösterdi

Haberler 06.05.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda evlat nöbeti tutan baba Celil Begda, olunun kaçrlmasnn yl dönümünde oturma eylemi yapt HDP il binas önüne siyah çelenk brakt.

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan evlatlarna kavuma ümidiyle 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl binas önünde balatt oturma eylemi devam ediyor. Baba Begda da geçen sene 5 Maysta 17 yanda daa kaçrlan olu Yusufa kavuma ümidiyle oturma eylemini kararllkla sürdürüyor.

Olunun kaçrlmasnn yl dönümünde acs tazelenen Begda, HDPye tepkisini partinin il binas önüne siyah çelenk brakarak gösterdi.

BENM CERM ALDILAR. ALLAH ONLARA HAKKIMIZI BIRAKMASIN

Acl baba Begda yapt açklamada, daa kaçrlan 17 yandaki oluna kavuuncaya kadar eylemine devam edeceini söyledi.

Olum bir yl önce HDP araclyla daa kaçrld. Bunlarn ne zalim olduunu biz iyi biliyoruz. Sabah 07.00de ie gitti. HDP olumu satt. Burada vicdan olan insanlara sesleniyorum. Evladnz iki saat eve gelmezse ne yaparsnz? diyen Begda, evde huzurlarnn kalmadn belirtti.

Begda, Kürt olduunu dile getirerek, Ben kimsenin evini ykmadm. Ben evimde yatamyorum. Benden cierimi aldlar. Allah onlara hakkmz brakmasn. dedi.

çocuklarna kavuuncaya kadar eylemlerini sürdürmekte kararl olduklarn aktaran Begda, Benim olumu sattlar. Evladm gelene kadar buradan kalkmayacam. Zaten ben ölmüüm. Buradan Diyarbakr halkna sesleniyorum; Benim evim ykld sizin eviniz yklmasn. Kimin çocuu gitmise gelsin buraya çocuklarmz alalm bunlardan. Yeter artk analar alamasn. diye konutu.

Begda, yaad maduriyeti dile getirerek, öyle konutu:

Fakir fukarann çocuklar kaçrld. Emniyet burada olmasa, bunlar bizi burda linç ederler. Bu ac çok zor. Bu acy kimse bilmiyor. Benim olum hasta. Buradan bütün insanlara sesleniyorum; Benim evim ykld. Sizin eviniz yklmasn, çocuklarnza sahip çkn.

Begda, kendilerine destek olan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soylu ile dier yetkililere teekkür etti.

Olu Özkan Aydn için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn da evlatlar için nöbet tuttuklarn belirterek, HDPye tepkisini dile getirdi.

Bu halkn çocuklarn çalan partinin önündeyiz. Bunu artk bilmeyen yok. HDP milletvekilleri burdan geçiyorlar. Bizi görmemezlikten geliyorlar. Hani siz Kürtü temsil ediyordunuz? Biz Kürt deil miyiz? ifadelerini kullanan Aydn, sözlerini öyle sürdürdü:

Kürtlük 14-15 yandaki çocuklar zorla daa göndermekse, biz o Kürtlüü istemiyoruz. HDP milletvekillerine sesleniyorum, Sizde hiç mi vicdan yok? Evde çocuklarnzn yüzüne nasl bakabiliyorsunuz? çocuunuz iki saat eve gelmese dünyay ayaa kaldryorsunuz. Burada aileler 5 yldr çocuklarndan haber alamyor. Celil Begda siyah çelenk brakt. O içindeki beyaz güller de onun çocuunu temsil ediyor.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolundan evlatlarna kavumak için destek beklediklerini aktaran Aydn, Hak, hukuk, adalet diyordun, niye bizim için hak hukuk adalet demiyorsun? diye konutu.

HDP milletvekillerine seslenen Aydn, Srtnz PKKya, YPGye deil de Kürt vatandalarna dayayn. Kendi siyasetinizi o zaman yapabilirsiniz. Siz PKKya destek verdikçe, halk size destek olmayacak ve sizi knayacak. ifadelerini kulland.

EVLAT NÖBET DEVAM EDYOR

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Aysun için oturma eylemi yapan anne Aydan Arslan, Kzm istiyorum. Kim benim Anneler Günümü kutlayacak? dedi.

Evladnn HDP tarafndan kaçrlp daa gönderildiini belirten Arslan, Cierimi yaktlar. Hepimiz evlatlarmz aryoruz. Evlatlarmz HDPden istiyoruz. diye konutu.

Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için gelen anne Kamile Küçükda da evladna kavuana kadar eylemini sürdüreceini anlatt.

HDP çocuklarmz nasl götürdüyse öyle getirsin. Hiçbir ey istemiyoruz onlardan, sadece çocuklarmz istiyoruz. ifadelerini kullanan Küçükda, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Küçükda, Devletimiz gibisi yok. dedi.

Ana Sayfaya Git