Hemen Çark Ettiler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınır kapılarının açılabileceği açıklaması Avrupa'nın gündemine bomba gibi düştü. AB Türkiye raportörü Piri, "Sığınmacı konusunu müzakerelerle ilişkilendirmek hataydı" dedi, Almanya ise açıklamaların iki tarafa da yarar sağlamadığını belirterek Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesini desteklediğini duyurdu.

Haberler 26.11.2016 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dün snr kaplarnn açlabilecei yönündeki sözleri, Avrupay annda sarst.

Avrupa Parlamentosunda (AP) önceki gün alnan müzakerelerin geçici olarak dondurulmas tavsiye kararn eletiren Erdoan, Avrupa Birliinin (AB) daha da ileri gitmesi durumunda Ankarann snr kaplarn açabileceini söyledi. Erdoann sözlerine dakikalar sonra Avrupadan yant geldi. AP Türkiye raportörü Kati Piri, Twitter hesabndan Snmac anlamasn üyelik müzakereleri ile ilikilendirmek bandan yanl diye yazd.

Avrupa Parlamentosu Dileri Komisyonu Bakan Elmar Brok ise, Türkiyenin AB ile yapt mülteci anlamasn sonlandracana inanmadn söyledi. Anlamann Ankarann da çkarna olduunu dile getiren Brok, Türkiyenin ekonomik geliiminin büyük ölçüde AB ile iyi ilikilere bal olduunu savundu. Oldenburger Nordwest-Zeitunga konuan Brok, anlamann iptalinin veya AB ile ilikilerin kesilmesinin Ankaraya daha fazla zarar vereceini belirterek Bunu Türk hükümeti de biliyor dedi.

Almanya: ilerlemesini destekliyoruz

Almanya, açklamalarn iki tarafa da fayda salamadn belirtti. Hükümet Sözcü Vekili Ulrika Demmer, sknt yaanan konularn karlkl konuarak çözülmesi gerektiini vurgulad. Mülteci anlamasnn iki tarafn da çkarna olduunu belirten Berlin yönetimi, Türkiyenin AB yolunda ilerlemesinin Almanya için büyük önem tadn duyurdu.

Ana Sayfaya Git