Her Müslüman bundan büyük bir gurur duymalı

- "Kadına şiddet sorununu, Batı kültürünü esas alan, cinsiyetsizliği savunan, inancımızı ve kültürümüzü, ahlakımızı yok sayan, uluslararası sözleşmelerle değil, kendi öz değerlerimizle, kendi düşüncemizle, kendi kültürümüzle, kendi felsefemizle çözebiliriz"

Haberler 27.07.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SAMSUN-Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Bakan Mustafa Destici, Ayasofya-i Kebir Cami-i erifinin ibadete açlmas ile ilgili, Her Türkiye Cumhuriyeti devleti vatanda, her Türk ve her Müslüman bundan büyük bir gurur duymal. dedi.

Partisinin Samsun l Bakanlnca bir otelde düzenlenen istiare toplantsna katlan Destici, burada yapt konumada, Ayasofya-i Kebir Cami-i erifinin ibadete açlmas ile 86 yl sonra bir aybn düzeltildiini ifade etti.

Her bir dava arkada ile birlikte, zincirlerin krlarak Ayasofya-i Kebir Cami-i erifinin tekrar cami olarak açlmas hayalleri olduunu ve bu hayalin gerçekletiini belirten Destici, Cesaret isteyen, dirayet isteyen bir süreçti ve bu cesaret, bu dirayet hem de adalet sergilenmi oldu. diye konutu.

Ayasofya üzerinden tartmalarn sürdüüne dikkati çeken Destici, bata Yunanistan olmak üzere Avrupa Birlii, ABD ve Rusyadan çeitli açklamalar geldiine iaret etti.

Destici, herkesin fikrine ve düüncesine saygl olduklarn vurgulayarak öyle devam etti:

Herkes fikrini, düüncesini, hem Türkiye içinde hem darda söyleyebilir. Bunu yaparken bize yani Türkiyeye, Türklere, Müslümanlara hakaret etmeyecek, aalamayacak, tehdit etmeyecek. Küstahça tavrlar sergilemeyecek. Türk bayran ehit kanlaryla sulanm bu vatan üzerinde bamszlmzn timsali olarak dalgalanan Türk bayran yakma edepsizliine, cüretine hiç kimse kalkmayacak. Unutmasnlar ki daha çok deil, 200 sene bile olmad, o topraklarda Türk bayra dalgalanyordu. Yarn belki yine dalgalanabilir. Onun için gelecek günleri hesap ederek davranmalarn tavsiye ediyoruz.

- Atina 400 seneden fazla Osmanl idaresinde kalm, niye cami yok

Türkiye içinde de itirazlarn olduunu hatrlatan Destici, Her Türkiye Cumhuriyeti devleti vatanda, her Türk ve her Müslüman bundan büyük bir gurur duymal. çünkü 1453te stanbul fetholmu, o zaman Ayasofya metruk bir yap ve Mimar Sinan bata olmak üzere Türk mimarlarnn çalmalar ve gayretleriyle bugünkü halini alm ve korunmu. Bize medeniyet dersi vermeye kalkanlar kendi yaadklar corafyaya baksnlar. Bizim medeniyetimizin eseri olan yaplardan acaba kaç tanesi bugün ayakta. Atina 400 seneden fazla Osmanl idaresinde kalm, niye bir tane cami yok? O camiler, kervansaraylar, medreseler, hanlar, hamamlar nereye gitti. Onun için kimse bize ders vermeye kalkmasn. çok doru bir kararla, cesur bir kararla, dirayetli kararla, vatandan, toplumun, kahir ekseriyetinin talebi yerine getirilmi ve bir hak iadesi yaplmtr. ifadelerini kulland.

- nancmz, kültürümüz kadn ba köeye oturtuyor

Kadna yönelik iddet konusuna da deinen Destici, stanbul Sözlemesine bandan itibaren kar çktklarn belirtti.

stanbul Sözlemesini savunanlar ve imza atanlarn bugün ne büyük yanl yaptklarn dile getirdiklerini aktaran Destici, unlar kaydetti:

Biz o zaman da uyardk. Bizim kadna iddeti önlemek için stanbul Sözlemesine ihtiyacmz yok ki. Bizim kendi inancmz, kendi kültürümüz kadn ba köeye oturtuyor. Kadn zaten ba tac yapyor ama maalesef Bat kültürü bize dayatld. Sanki bir reçete gibi sunuldu ama o sözleme imzalandktan sonra daha çok arttn görüyoruz. Kadna iddet sorununu Bat kültürünü esas alan, cinsiyetsizlii savunan, inancmz ve kültürümüzü, ahlakmz yok sayan, uluslararas sözlemelerle deil, kendi öz deerlerimizle, kendi düüncemizle, kendi kültürümüzle, kendi felsefemizle çözebiliriz.

Süresiz nafaka ve genç yata evlilik konularna da deinen Destici, gerekli düzenlemelerin yaplmas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git