Herkes ifadesini verecek

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da katıldığı Dünya Denizcilik Günü etkinliğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberler 05.11.2016 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, Diyarbakrdaki terör saldrsyla ilgili soruya Sabah 08.00 civarnda Diyarbakrda bölücü terör yapacan yapt, alçak, irenç yüzünü tekrar gösterdi. çevik kuvvetin konuland noktaya, vatandalarn da iine giden, okuluna giden, çocuklarn olduu bölgede bir bomba yüklü araç patlatld. u ana kadar 8 vefat var. 2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandamz hayatn kaybetmi durumdadr. Bir terörist de ölü ele geçirilmitir. Hastanede tedavileri süren 100ün üzerinde yaraldan 93ü taburcu olmutur, 7si hala tedavi altndadr dedi.

54Ü BU çARIYA UYMAMITIR

HDPlilerin gözaltna alnmasyla ilgili soruya da yant veren Yldrm, Türkiye bir hukuk devleti. Hukukun önünde hiç kimsenin geçi üstünlüü yoktur. Bütün vatandalarmz hukuk önünde eittir. Yaplan ilem hukuk içerisinde bir ilemdir. Yani daha önce mahkemeler dokunulmazlklar kaldrlan toplam 154 milletvekili hakknda çar yapmlar, bunlardan HDP milletvekilleri dnda tamam gitmi ifadesini vermi ve yasal süreç devam etmektedir. HDP milletvekillerinden sadece 1 tanesi gitmi, 54ü bu çarya uymamtr. Yani hukukun üstünlüünü tanmamlardr. Dolaysyla yaplan ilem mahkemelerin yapt çary yerine getirmemesi üzerine gerçekleen bir ilemdir diye konutu.

SAYIN KILIçDAROLU K EY BRBRNE KARITIRIYOR

Klçdarolunun açklamalarnn sorulmas üzerine Babakan Yldrm, Seçimle gelip, terörle iç içe girenler elbetteki bunun hesabn vermelidir. Orada ii birbirine kartrmamamz lazm. Eer kastettii bugünkü savcln yapt tasarrufsa, ilemse Sayn Klçdarolu iki eyi birbirine kartryor. Terörle siyaseti, milli iradeyi birbirine kartrmamak lazm. Seçimle geldiniz, vatandalara hizmet ettiniz, vatandan hayatn kolaylatrdnz, bir dahaki seçimde ya devam edersiniz ya da göreviniz sona erer. Buradaki olay farkldr. Buradaki i tamamen yargsal bir faaliyettir. Seçilmi olmasna ramen terörle birlikte hareket eden, terörü tevik eden ve terörü cesaretlendiren, lojistik destek verenler ve bu tutumlar nedeniyle de dokunulmazlklar Anayasa deiiklii sona erdirilen milletvekilleri hakknda hukuki bir ilemdir. Bu konunun net olarak ortaya konmas lazm. Vatandan kafasn kartrmaya hacet yok yantn verdi.

HDPDEKLER DE GDP FADELERN VERECEK, BU KADAR BAST

Yldrm, Siyaset, suç ilemenin bir kalkan olamaz. Eer siz siyaseti suç ilemek için kendinize bir güvence olarak görürseniz büyük

yanl içinde olursunuz. Türkiye, bir hukuk devleti, eer Sayn Bahçeli, Sayn Baykal, Sayn Klçdarolu ve milletvekillerinin birçou gidip ifade veriyorsa HDPdekiler de gidip ifadelerini verecek, bu kadar basit. Bundan kaçndnz zaman doacak sonuçtan da ikayet etmemeniz gerekir dedi.

Ana Sayfaya Git