Herkes kimliğiyle iftihar etmelidir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker "Bu ülkede Kürt, Kürt olmakla iftihar etmeli, Türk ,Türk olmakla iftihar etmeli. Hepimiz kendi kimliğimizle, dilimizle ve kültürümüzle iftihar etmeliyiz" dedi.

Haberler 30.03.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmc Mehdi Eker, Bu ülkede Kürt, Kürt olmakla iftihar etmeli, Türk ,Türk olmakla iftihar etmeli. Hepimiz kendi kimliimizle, dilimizle ve kültürümüzle iftihar etmeliyiz. dedi.

Silvan ilçesinde partisinin ilçe bakanln ziyaret eden Eker, burada yapt konumada, parti olarak 2003 ylndan beri bu bölgede bar tesis etmek için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

PKKnn çözüm Sürecinde silahlarn gömüp Türkiyenin dna çkacan ama birilerinin onlarn kulana fsldadn ifade eden Eker, Gezi olaylar srasnda dediler ki Bunu yapmayn, bu silahlar size lazm olacak. Millete ve bizlere verdikleri sözü tutmadlar ve tekrar kan dökmeye, saldrmaya baladlar. Bunun acsn en çok gören yerlerden bir de Silvandr. diye konutu.

Ne zaman bar tesis etmek için çaba gösterilse, terör örgüt PKKnn bu projeyi sabote ettiine dikkat çeken Eker, Kürtlerin dini, dili, adeti ve örfüyle bu örgütle hiçbir ilikisi olmadn belirtti.

Eker, Terör örgütü, Kürtlerin bütün deerlerine saldryor. Onun için onlar ve siyasi türevleri bizi temsil etmiyor. Biz kendi deerlerimizle ve inancmzla tannyoruz. dedi.

- Silvan Baraj tamamlandnda Diyarbakrda bir tane isiz kalmayacak

Her Silvanlnn rüyasnn Silvan Baraj olduuna deinen Eker, bu baraj bittiinde brakn Silvan Diyarbakrda bir tane isiz insan kalmayacan kaydetti.

Terör örgütü PKKnn barajn yaplmamas için bomba döediini ve çocuklar öldürdüünü aktaran Eker, Her türlü kepazelii çkardlar. Silvan Baraj yaplmasn, buradaki insanlar isiz kalsn diye barajn yapmna bomba döediler. çünkü buradaki insanlar isiz kalrsa bizim kucamza düer diye bekliyorlar. eklinde konutu.

- Halk oylamas

Ülkeye yatrm yapmak istediklerini ve bu yatrm yolunun sistemi deitirmekten geçtiini ifade eden Eker, unlar söyledi:

Bu ülkede Kürt, Kürt olmakla iftihar etmeli, Türk ,Türk olmakla iftihar etmeli. Hepimiz kendi kimliimizle, dilimizle ve kültürümüzle iftihar etmeliyiz. Terör örgütü PKKnn efendileri kimse ama Kürtler olmad belli, baka yerlerde birileri onlara talimat veriyor. Terör örgütü PKK ölümden, kandan ve gözyandan baka Kürt halkna hiçbir ey vermedi. Bir ey de vermeye niyetleri yok. çünkü efendileri öyle istiyor.

AK Parti döneminde Kürtlere kar asimilasyon politikalarn bir tarafa attklarn vurgulayan Eker, Kürtler de dier Türkiye Cumhuriyeti vatanda gibi aln açk, ba dik, onurlu kendi kimlikleri ve dilleriyle bu ülkeye katk sunmaya devam etsinler. Bu topraklarn gerçek sahibi Kürtler, Türkler hepimiz birlikteyiz. diye konutu.

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Eker, 16 Nisandaki halk oylamas için destek istedi.

Ana Sayfaya Git