Hiç de Yakışmadı!

AK Parti'nin Diyarbakır listesiyle ilgili siyasi polemikler devam ederken, dünkü aday tanıtım töreninde, arbede yaşandı. Eker'in konuşması esnasındaki kavga, geleneklere göre tülbentin atılması sonucu büyümeden önlendi.

Haberler 27.05.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziran seçimleri için geri saym balarken, aday listesinin açklanmasndan sonra üzerinde çokca tartlan ve tepki açklamalar yaplan AK Partinin 12 Milletvekili adaynn, dünkü tantm toplansnda, partinin felsefesine yakmayan görüntüler ortaya çkt. 1inci sradan aday gösterilen Gda, Tarm ve Hayvanclk eski Bakan Mehdi Ekerin konumas srasnda iki grup arasnda tartma çkt. Ardndan çkan ksa süreli arbede srasnda, partili bir kadn geleneklere göre earbn önce yere att, sonra da alp elinde sallayarak taraflar ayrmaya çalt. Tartma dier partililerin de araya girmesiyle son buldu.

BAKAN KURTULMU KATILDI

AK Parti Diyarbakr milletvekili adaylarnn tantm için dün Demirok Konferans Salonunda toplant düzenlendi. Toplantya, Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmu, milletvekili adaylar ve çok sayda partili katld. Toplantda bir konuma yapan Bakan Kurtulmu, Diyarbakrn medeniyetler ehri olduunu belirterek, Bir asr evvel balayan bir oyun, maalesef bu bölgede emperyalist güçler tarafndan yeniden sergilenmeye çallyor. Snr kaplarnda akrabalar, buras Türkiye, buras Suriye diye birbirlerinden ayrdlar. Snrlaryla bu bölgeyi, darmadan ettiler, paramparça ettiler. Bu taraf bu ülkedir, bu taraf u ülkedir diyerek halklar birbirinden ayrdlar. Ancak Türkle, Kürtü, Kürtle, Arap birbirinden ayrmaya güçleri yetmedi.

ZHNLER VE GÖNÜLLER BÖLEMEDLER

nsanlarn snrlarn böldüler ama gönüllerini ve zihinlerini bölemediler. imdi ayn emperyalist proje, bu bölgede insanlarn gönüllerini ayrmaya, gönüllerini bölmeye çalyor. Buna müsaade etmeyeceiz. Biz, Suriyede, Irakta, randa, bütün bu bölgede yaayan insanlarn hepsini karde biliyoruz. Biz bu bölgedeki insanlarn zihinlerinin ve gönüllerinin ayrtrlmasna, birbirlerinden ayr bir gelecee doru yönlendirilmesine asla müsaade etmeyeceiz. Bizim için Türk, Kürt, Arap ve Acem, hepsi birdir. Bizim için herkes hazreti insandr. Hiç kimsenin bir dierinden fark yoktur. nsanlarn özgür bir ekilde yaayaca bir dünyay kurmay hedefliyoruz. Biz insanlarn kendi dinlerini, gelenek, görenek ve adetlerini en güzel ekilde yaamasn siyasetimizin merkezine koyduk dedi.

HENDEKLER, çUKURLAR GERDE KALDI

Diyarbakrdaki annelere çarda bulunan Bakan Kurtulmu, Türkiyenin güçlü bir ekilde yoluna devam etmesini istemeyenler, 81 milyonun, hatta bölgedeki milyonlarca kardeimizin huzur içinde yaamasn istemeyenler, ne yazk ki bu ehirde de aramza baz çatma ortamlarn koydular. Allaha çok ükür onlar geride kald. O eylemler, hendekler, çukurlarn hepsi geride kald. imdi Diyarbakr, diyar- huzur haline geldi. Sokaklarda insanlar son derece rahat. Bu huzuru kaybetmeyeceiz. Bu birlikteliimizi, mutluluumuzu, baarmz, hep beraber bir arada olma irademizi kaybetmeyeceiz. Onun için sorumluluk size düüyor. Diyarbakrda salanm olan bu huzuru, evlatlarnzla, einizle, dostunuzla, komunuzla birlikte daha da kuvvetlendirerek, silahlarla aramza sokulmaya çallan birtakm dümanlklar tamamen bertaraf ederek, kardeliin kapsn açacak olan sizlersiniz. Huzuru bozdurmayacaz diye konutu.

EKER KONUURKAN KAVGA çIKTI

Kurtulmuun konumasnn ardndan AK Partinin Diyarbakrda belirledii 12 milletvekilli adaynn tantm yapld. Adaylarn tantmndan sonra 24 Haziran seçimlerinde Diyarbakrdan 1inci sra milletvekili aday gösterilen Gda, Tarm ve Hayvanclk eski Bakan Mehdi Eker konuma yapt. Partilileri, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamlayan Ekerin konumas srasnda iki grup arasnda bilinmeyen bir nedenle tartma çkt.

SAKN OLALIM çARISI BO çIKTI

Tartmann büyümesi üzerine Eker mikrofondan sakin olalm çars yapt. Tartmann devam etmesi üzerine Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal ile korumalar, taraflar sakinletirmeye çalt. ki grup arasnda yaanan ve zaman zaman tansiyonun yükseldii arbede bir süre devam etti.

GELENEE GÖRE TÜLBENT ATILDI

Bismil ve Diyarbakr tekilat arasnda çkan arbede srasnda, partili bir kadn earbn önce yere att, sonra da alp elinde sallayarak taraflar ayrmaya çalt. Tartma dier partililerin ve korumalarn araya girmesiyle son buldu. Tartma üzerine Mehdi Eker konumasn bitirirken, protokol salondan ayrld. Konferans salonu dnda da ksa süreli devam eden tartma, çevik kuvvet polislerinin gelmesiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git