Hiçbir kesim bize acı yaşatamaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimi zaman sağcı solcu diyerek kimi zaman Alevi-Sünni diyerek kimi zaman Türk-Kürt diyerek birbirine düşürmek istedikleri gençlerimiz bu defa oyuna gelmemiştir, gelmeyecektir. Artık hiç kimsenin hiçbir kesimin hiçbir gücün ülkemize, milletimize, gençlerimize kayıplar verdirmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Haberler 26.08.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bitlisin Ahlat ilçesinin, Orta Asyadan batya, Müslüman göçerlerin toplanma ve dalma merkezi olduunu belirtti. Ahlatn alimleri, seyyahlar, dervileri, zanaatkarlar misafir eden bir ehir olduunu ve ata ehir olarak anldn belirten Erdoan, Kale, kümbet, hamam, zaviye, mezarlk gibi eserleri ile günümüzde de tarihe ahitlik ediyor. Ahlat, talarn konutuu ehirdir dedi.

ERDOAN AHLATTA

Cumhurbakan Erdoan, Malazgirt Zaferinin 950nci yl etkinlikleri kapsamnda Bitlisin Ahlat ilçesine gitti. Cumhurbakan Erdoana ei Emine Erdoan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Salk Bakan Fahrettin Koca, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli ile AK Parti Genel Bakanvekilleri Numan Kurtulmu ve Binali Yldrm elik etti.

TALARIN KONUTUU

Cumhurbakan Erdoan, Selçuklu Meydan Mezarln ziyaret etti, ardndan da çarho mevkiindeki Türkiyenin ikinci büyük millet bahçesinin açln yapt. Burada toplanan kalabal selamlayan Cumhurbakan Erdoan, Malazgirt Zaferinin yl dönümünün hayrl olmasn diledi. Ahlatn tarihteki önemine deinen Cumhurbakan Erdoan öyle konutu:

Demiri demirle dövenlerin Anadoluyu akla milletimize yurt yapan, Anadolunun kaplarn açan büyük zaferin 950nci ylnda bu topraklarn vatanmz olarak kalmasnda emei geçen ehitlerimizi, kahramanlarmz rahmet, ükran ve minnetle anyorum. Anadolunun Fatihi kutlu komutan Alparslandan bugüne kadar eser vermi tüm büyüklerimizi tazimle anyorum. Ahlatn hikayesi kendine özgüdür. Bu ehir dou ve bat medeniyetleri arasnda köprü olmutur. Orta Asyadan batya, Müslüman göçerlerin toplanma ve dalma merkezi olmutur. Bu ehir, alimleri, seyyahlar, dervileri, zanaatkarlar misafir eden, bu kadim ehri ata ehir olarak anarlar. Kale, kümbet, hamam, zaviye, mezarlk gibi eserleri ile günümüzde de tarihe ahitlik ediyor. Ahlat, talarn konutuu ehirdir. Tarihi slam mezarlklarnn en büyüü olan Büyük Selçuklu Meydan Mezarl bin yllk varlmzn hafza kaytlardr. Anadolunun Orhun Abideleridir, milletimize ait tapu senedi hükmündedir. Bu topraklar ecdadmza çok görüp baka medeniyetlere yamama faaliyetlerine ahit olmuyor deiliz. Burann neresi olduunu ne anlama geldiini gayet iyi biliyoruz. Malazgirt Zaferinin de bu ehrin önemi bellidir. Bu ehir, dümann öncü kuvvetlerinin Selçuklu güçleri tarafndan yok edilmesi ile Malazgirt zaferinin kazanlmasnda önemini bir kez daha ortaya koymutur. Bu topraklarda hogörü ve sevgi iklimini tesis etmitir. Ecdat bu topraklarda harap bitap bir ehir görmütür. Ahlat önemli bir ilim ve sanat merkezi olmutur. Salgn döneminde daha da zenginletiini görmek bizlerim memnun ediyor.

AHLAT, DOU VE BATI MEDENYETLERNE KÖPRÜ OLMUTUR

Ahlattaki enliklere bu yl yurt dndan da gelenlerin olduunu anlatan Cumhurbakan Erdoan, Okçuluk Vakf ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanl ile çevre ve ehircilik Bakanlnn emekleri de büyük. Geçtiimiz yl Ahlat Gençlik Kampnn açln yapmtk. Bu yl da millet bahçesinin açln yapyoruz. Resmi otogar açl ülkemize hayrl olsun. çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan yaplan maziden atiye köprü eseri olan bu eserin kazandrlmasnda emei geçenleri tebrik ediyorum. Gören göz, iiten kulak, hakikatleri konuacak dil ve gerçeklere itirak edecek yürek lazm. Ayn mücadeleleri sürdürdüümüz için ülkemizi ileriye götürdük. Büyük Türkiyenin ilerleyiine ne terör olaylar ne ekonomik yaptrmlar engel olamayacaktr diye konutu.

ADALET, REFAH, AHLAKIN SEMBOLÜ OLAN ÜLKEYE AZ KALDI

Küresel ve ekonomik düzenin yaplanma sürecinde bu gücü çok daha iyi gördüklerini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, Kendi snrlar içinde aciz olan bir ülkeden kendi bölgesinde güçlü olan bir ülkeye dönütük. Adalet, refah, ahlakn sembolü olan ülkeye az kald. Ülkemize yönelik saldrlarn biçim deitirmesinin arkasndaki sebep ite budur. Kimi zaman sac, solcu, Alevi, Sünni, Kürt, Türk diyerek birbirine düürmek istedikleri gençler bu kez oyuna gelmemitir. Cumhur ttifak olarak bizleri karsnda görecektir. FETÖ ve PKK ile mücadelede gençlerimizi teknolojik kabiliyetlerle donatlabilmesinin önünde hiçbir engel kalmamtr. lhamn kendi medeniyetinden alan iyi, doru, güzel ve hakka hakikate uygun ne varsa daha çok çalacaz. Dou Karadenizde, Bartn, Sinop, Kastamonuda yaplanlar gördünüz. Annda admlarmz attk. Kaybedecek tek bir gün saat ve anmzn olmad bilinci ile mücadele bayran tayarak yolumuza devam edeceiz. Anadolunun kaplarnn slama açld Malazgirt Zaferinin 950nci yln kutluyorum. Bizlerle birlikte olan herkese teekkür ediyorum. Prof. Dr. Haluk Dursun hocamz rahmet ve minnetle yad ediyorum. Küresel ve ekonomik düzenin yaplanma sürecinde bu gücü çok daha iyi görüyoruz ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, etkinlikler sonras ilçe merkezi yaknndaki Cumhurbakanl Külliyesine geçti. Erdoann, burada büyükelçi ve bölge valileri ile de bir araya gelecei belirtildi. Geceyi Ahlattaki külliyede geçiren Cumhurbakan Erdoan, bugün Muun Malazgirt ilçesinde düzenlenecek olan etkinliklere katlacak.

Ana Sayfaya Git