"Hollanda, haddini bil, terbiyesizlik yapma"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, yurt dışında kiminle sorun yaşarsa, CHP'yi yanında bulacağını belirterek, "Nerede olursa olsun büyükelçilik toprağı bizim toprağımızdır. Hollanda, haddini bil.

Haberler 13.03.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bizim Bakanmz oraya sokmamazlk yapamazsn, terbiyesizlik yapma. dedi.

nce, 16 Nisandaki anayasa deiiklii referandum kampanyas için geldii Ispartada Valilik önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydannda vatandaa hitap etti.

Hollandann Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayaya yönelik skandal tavrlarna tepki gösteren nce, bu konuda her zaman hükümete destek vereceini söyledi.

Biz CHPnin milletvekilleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti kiminle sorun yaarsa, Kapkuleden sonra biz Türk Hükümetinin yannda oluruz. ster AKP ister MHP ister baka bir parti, Türkiyeyi kim yönetiyorsa biz bizi yönetenlerin arkasnda oluruz. diyen nce, Hollanda ve Almanyay bu davranndan dolay knadklarn kaydetti.

nce, Hollandada Türk Bakana yönelik tavrlarn Hollandada yakn zamanda yaplacak seçimlerde oy malzemesi olarak kullanldn anlatt.

Türkiyenin parlamentosunda 2008de AK Partinin Türkiye snrlar dnda yurt dnda, temsilciliklerde, gümrük kaplarnda propaganda yaplamaz. eklinde bir kanun maddesi çkardn belirten nce, Almanya, Hollanda bunu bilmiyor mu? 15 ubat 2017de YSK bu kanuna dayanarak, Yurt d temsilciliklerinde, gümrük kaplarnda propaganda yaplamaz demi. dedi.

Bakan Kayann Türk Büyükelçiliine sokulmamasn terbiyesizlik olarak nitelendiren nce, Büyükelçilik topra ayn Ispartada bu Valilik Meydan gibi bizim topramzdr. Nerede olursa olsun büyükelçilik topra bizim topramzdr. Hollanda, haddini bil. Bizim Bakanmz oraya sokmamazlk yapamazsn, terbiyesizlik yapma. Ama biz Hükümete dönüp de Ey Hükümet sen de milletini kandrma, kanun orada duruyor. diyoruz. ifadelerini kulland.

nce, 16 Nisandaki halk oylamasnda hayr oyu vermelerinin gerekçelerini paylat.

Ana Sayfaya Git