HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Ateşe benzin döküyorlar

HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandumu sonrası silahlarla poz verenlere tepki gösterirken, "Ateşe benzin döküyorlar" dedi.

Haberler 02.10.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zekeriya Yapcolu, Gaziantepte partisinin ahinbey ilçe kongresine katld. Bir düün salonunda gerçekletirilen kongrede konuan Yapcolu, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylüldeki referandum sonrasnda ellerinde silahlarla poz verip fotoraf çektirenlere tepki gösterdi. Ben Allaha ve ahret gününe iman ettim. Ben Müslümanlardanm diyen herkesin, iki kii arasndaki sorunu anlayp baarabiliyorsa bar salamas gerektiini ifade eden Yapcolu, unlar söyledi:

u son günlerde bütün Türkiyenin gündemini megul eden konulardan bir tanesi Irak Kürdistan bölgesinde 25 Eylülde yaplan referandum. Basna, özellikle sosyal medyaya baz fotoraflar yansd. Ellerinde uzun namlulu otomatik silahlarn da bulunduu baz sivil insanlar poz veriyorlar. Birileri çkp Biz oradaki kardelerimizi ezdirmeyeceiz, gerekirse biz onlar için savamaya gideceiz buradan. Atee benzin döküyorlar. Biz soruyoruz, diyoruz ki sizin kardelik ölçünüz nedir? Ayn kavme mensup olmanz m? Yani sizin tabirinize soydalk m? Ayn kiiler Bizim Türkiye Cumhuriyeti snrlar içerisinde yaayan Kürt kardelerimizle hiç kimse aramz bozamaz diyorlar. Peki snrn bu tarafnda sizinle soyda olmayanlar? Onlar da sizin kardeinizse, o zaman sizin ölçünüz soydalk deil. Nedir sizin ölçünüz? Snrlar mdr? Eer sizin ölçünüz snrlar ise, snrlarn öteki tarafnda baka bir devletin bayra altnda yaayan, baka bir ülkenin pasaportunu tayan insanlara, niçin oradaki insanlar arasnda ayrmclk yapp birini dierine tercih ediyorsunuz? Ben Allaha ve ahret gününe iman ettim. Ben Müslümanlardanm diyen herkesin yapmas gereken udur. Kardei, tand veya hiç tanmad iki kii arasnda bir sorun çktnda önce meselenin ne olduunu iyice anlamaya çalmak ve yapabiliyorsa onlar anlatrp sulhu, sükuneti tesis ve temel etmektir.

Yapcolunun konumasnn ardndan Orhan Haratn aday olmad ve tek liste halinde gidilen kongrede Abdulkadir Üstünda HÜDA PAR ahinbey lçe Bakalna seçildi.

Ana Sayfaya Git