HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan KDP Genel Başkanı Akıcı’ya ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, partisinin yeni anayasayla ilgili önerileri kapsamında Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıcı'yı ziyaret etti.

Haberler 01.04.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni anayasa çalmalar kapsamnda Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Bakan Reit Akcy Diyarbakrdaki genel merkezlerinde ziyaret eden HÜDA PAR Genel Bakan Salam, herkesin kendini içerisinde ifade ettii bir anayasann olumas için görümelerin devam edeceini söyledi.

Basna kapal gerçekleen ziyarette iki lider, yeni anayasa hakknda görü alveriinde bulundu. ki lider, ba baa görümenin ardndan ortak basn açklamas düzenledi, gazetecilerin sorularn yantlad.

Salam, yeni anayasa çalmalarnda takip edilmesi gereken yol ve yöntemler konusunda HÜDA PARn görülerini Akcyla paylatklarn ifade etti.

Karlkl görü alveriinde bulunduklarn ve buna mukabil görümenin verimli geçtiini söyleyen Salam, ülkenin ihtiyac olan anayasann yürürlüe girmesi, tartlmas, herkesin kendini içerisinde ifade ettii bir anayasann olumas için ellerinden geleni yapacaklarn kaydetti.

Halkmzn uzun yllardan beri çektii skntlar bertaraf etmek için düüncelerimizi dile getirmeye devam edeceiz

Salam, Her kesimle konumaya balar, görülerimizi özgür bir ortamda hiçbir çerçeve ve krmzçizgi olmadan ifade edebilirsek, herkes bu anayasada ne istiyor, temel hak ve özgürlükler konusunda nasl bir anayasa ve yaam istiyor? Bunu rahatlkla ortaya koyup kendini ifade edebilirse herkesin kabul edebilecei bir anayasann yaplabileceine inanyorum. Bu çok uzak deildir. Yeter ki biz tabular oluturmayalm, herkes kendini ifade edebilsin ve ne istediini her platformda dile getirebilsin.

Mecliste yaplan çalmalara rehberlik edecek, belki onlara ikazda bulunacak düüncelerin, olmazsa olmazlarn ifade edilmesi açsndan bu görümelerin çok ehemmiyeti var. Bundan sonra da inallah daha geni platformlarda -anayasalarda nelerin olup olmamas gerektii konusunda- halkmzn uzun yllardan beri çektii skntlar bertaraf etmek için düüncelerimizi dile getireceiz. ifadelerini kulland.

Yaplacak anayasalara balln olmamas durumunda deitirilmesinin de bir anlam olamaz

KDP Genel Bakan Akc da yeni anayasa çalmalar kapsamnda bir takm çalmalarn yürütüldüünü, bu anayasann yeniden ekillendirmek amacyla siyasi partilerle görümelerin gerçekletirildiini kaydetti.

Akc, Bilindii üzere 1960 ylndan bu yana hazrlanan ve deitirilen anayasalar askeri darbelerle oluturulan anayasalardr. Anayasann deitirilmesinden önemli olan husus, deitirilecek anayasann balayclk boyutudur. Yaplacak anayasalara balln olmamas durumunda deitirilmesinin de bir anlam olamaz. Türkiyedeki mevcut anayasalara baktmzda yarg veya hukuki açlarndan devletin bu anayasalara ball yoktur. Kendilerine göre hareket etmektedirler. Biz de diyoruz ki bu deitirilecek anayasa Kürt halkna faydas olacaksa destekleriz. Ama kendilerine göre düzenleyip Kürtlerin haklarna yer verilmeyecekse bizim açmzdan anayasann deitirilmesinin de bir anlam tekil etmez. dedi.

Salam, yeni anayasa ziyaretleri kapsamnda geçtiimiz günlerde Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Yeniden Refah Partisi Genel Bakan Fatih Erbakan ile Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri ziyaret etmiti.

Ana Sayfaya Git