HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Pakistan Büyükelçisi Qazi’ye ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi’yi, elçilik binasında ziyaret etti.

Haberler 11.09.2021 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziyarette, HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcoluna Genel Sekreter ehzade Demir ile Genel Bakan Yardmcs Halef Ylmaz elik etti.

Genel Bakan ve heyetini, Pakistann Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi karlad.

HÜDA PAR Genel Bakan Yapcolu, ziyaretinde Pakistan Büyükelçilii eref Defterini imzaladktan sonra, Büyükelçi Qazi ile makamnda görütü.

Görümede, Afganistandaki gelimeler ile Hindistan igali altndaki Kemirin durumu hakknda karlkl görü alveriinde bulunuldu.

Burada yapt konumada Yapcolu, Pakistan Büyükelçiliinde kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledi. Yapcolu, büyükelçilik çalanlarna baarlar diledi.

slam ülkeleri arasnda ilikiler mutlaka daha iyi seviyelere çkmaldr

Sevgi ve muhabbetin karlkl olduunu dile getiren Yapcolu, HÜDA PAR olarak siyaset arenasna çktmz günden beri d politikaya dair istikrarl bir ekilde söylemimiz udur; özellikle slam ülkeleri arasnda ilikiler mutlaka daha iyi seviyelere çkmaldr. slam ülkeleri mutlaka kendi aralarnda sadece manevi dostluk deil hem ticari ilikilerini hem siyasi ilikililerini daha da sklatrmaldrlar. dedi.

Dünyann D8e ihtiyac var

D8 projesinin bu anlamda çok güzel bir proje olduunu söyleyen Yapcolu, Bugün daha da güçlenerek devam etmesi konusunda bizim kanaatimiz odur ki dünyann da D8e ihtiyac var. çünkü u anki dünyann geldii durum tek kutuplu bir pozisyondayken iki kutuplu bir duruma gelmesi maalesef dünyaya mutluluk ve huzur getirmedi. Belki slam tarif edecek en güzel kelime olan adalet, u anda insanln en fazla ihtiyaç hissettii eydir. Bu anlamda Pakistan slam Cumhuriyeti, Türkiye ve D8in dier ülkeleri bu ie öncülük edebilirler. nallah o günleri yakn zamanda görmeyi temenni ediyoruz. Önce kendi iç sorunlarn çözmü, aralarndaki ilikileri sklatrm, kendi deerleri üzerinde yükselip dünyaya adaleti yayan bir topluluk haline geliriz diye temenni ediyorum. diye konutu.

Yapcolu, Adaleti tesis etme noktasnda slam ülkeleri gerçekten bir öncü olabilirlerse ben inanyorum ki sadece slam ülkeleri deil belki mahrumiyet yaayan belki hakszlk yaayan dünyann dier mazlum halklar da kurtuluu burada göreceklerdir diye inanyoruz. ifadelerini kulland.

Pakistan ve Türkiye iyi bir ekilde i birlii yapmaldr ki baka ülkelere baml olmayalm

Büyükelçi Qazi ise öyle konutu:

Bize kar olan dümanlarmz biliyoruz. Burada baz batl güçleri kastediyorum. Pakistan ve Türkiye gibi birbirini çok seven karde ülkeler birbirleriyle iyi bir ekilde i birlii yapmaldr ki baka ülkelere baml olmayalm.

Ziyaret, karlkl iyi dilek temennileriyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git