Hüda par'da Yapıcıoğlu

HÜDA PAR Genel Başkanlığına Zekeriya Yapıcıoğlu seçildi

Haberler 03.06.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR 4. Olaan Büyük Kongresi, Kovid-19 tedbirleriyle, delegeler ve kstl sayda partilinin katlmyla yapld. Oylama sonucu HÜDA PAR Genel Bakanlna Zekeriya Yapcolu seçildi.

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen HÜDA PAR 4. Olaan Büyük Kongresinde konuan Genel Bakan shak Salam, gündemi deerlendirdi. Salam, Kovid-19 salgn nedeniyle kongrenin, sadece delege ve kstl saydaki partilinin katlmyla yapldn belirtti.

Asgari ücret tespit edilirken çalann ve ailesinin temel ihtiyaçlarnn da hesaba katlmas, asgari ücretlilerin her türlü vergiden muaf tutulmas gerektiini dile getiren Salam, toplumun adalete olan güveninin yeniden tesis edilmesi ve adaletsizlikten kaynaklanan beka sorununun yaanmamas için adalet terazisinin doru tutulmas gerektiini söyledi.

Orta Douda yaanan çatmalara da deinen Salam, çatmalarn asl kaynann, bir hançer gibi slam corafyasnn kalbine saplanan siyonist rejim olduunu belirtti. Kudüs davasnn, bütün slam dünyasnn ortak davas olduunu ifade eden Genel Salam, Bu dava, Rabbimizin bize yükledii bir davadr. nancmzn bize yükledii bir sorumluluktur. slam dünyas Kudüsü asla siyonistlere terk etmeyecektir. dedi.

HAZNE YARDIMI

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde görülen aksaklk ve eksikliklerinin giderilmesi gerektii deerlendirmesini de yapan Salam, Bakanlk sistemiyle yönetimde istikrar saland gibi temsilde de adaletin salanmas için seçim baraj tamamen kaldrlmaldr. diye konutu.

Salam, aralarnda adil rekabetin olabilmesi için siyasi partilere verilen hazine yardmnn, kuruluunu tamamlam bütün partilere, adil ekilde yaplmas gerektiini de kaydetti.

HÜDA PAR Genel Bakan Salam, Bu kongrede aday deilim. ftiharla tadm genel bakanlk emanetini bugün yeni seçilecek kardeime devrediyorum. açklamasn yapt.

YAPICIOLU DURÜST SYAYET

Salamn konumasnn ardndan Genel Bakan Vekili Zekeriya Yapcolunun, genel bakan aday olduu duyuruldu. Yapcolu da konumasnda, partisinin iktidara geldiinde dürüst siyaset ve gerçek adalet anlayyla ülkeyi yöneteceini söyledi. Seçimde HÜDA PAR Genel Bakan Vekili Zekeriya Yapcolu, genel bakanla seçildi. Kongrede, Yapcolu ksa bir teekkür konumas yapt. Kongrenin sonunda Yapcolu,Genel Bakanl devrald Salama bir tablo hediye etti. Kongre toplu çekilen fotorafla sona erdi.

YAPICIOLU KMDR?

1966 ylnda Batmanda doan Yapcolu, ilk, orta ve lise örenimini burada tamamlad. Zekeriya Yapcolu, 1988 ylnda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1990-2012 yllar arasnda avukatlk yapan Yapcolu, HÜDA PARn kurucular arasnda yerini ald.

Zekeriya Yapcolu, 30 Haziran 2013te Ankarada yaplan 1. Olaan Büyük Kongrede Genel Bakanla seçildi.

Haziran 2015 seçimlerine Diyarbakrdan bamsz aday olarak giren Yapcolu, daha sonra HÜDA PARn 15 Mays 2016 tarihinde yapt, 2. Olaan Kongresinde tekrar Genel Bakanla seçildi.

Yapcolu, Genel Bakanlk görevinden 21 Mays 2018de Diyarbakrdan bamsz aday olabilmek için istifa etti. Genel Bakan Vekili olarak HÜDA PAR 4üncü Olaan Büyük Kongresine kadar görev alan Yapcolu, evli ve be çocuk babasdr.

HÜDA PAR 4. Olaan Büyük Kongresi balad

- Genel Bakan shak Salam:

- Bu kongrede aday deilim. ftiharla tadm genel bakanlk emanetini bugün yeni seçilecek kardeime devrediyorum

- Bakanlk sistemiyle yönetimde istikrar saland gibi temsilde de adaletin salanmas için seçim baraj tamamen kaldrlmaldr

Ana Sayfaya Git