HÜDA PAR’dan ABD’ye “soykırım” tepkisi

ABD Başkan Joe Biden'ın, 1915 Olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesine tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, soykırımı tarih boyunca gelenek haline getirmiş Batılı devletlerin hiçbir zaman Ermenilerin dostu olmadığına dikkat çekti.

Haberler 27.04.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, ABD Bakan Joe Bidenn 1915 olaylarn soykrm olarak nitelemesine tepkisini dile getirdi.

Salam, yapt yazl açklamada, batl devletlerin, Ermeni halknn geçmiini suistimal ettiini belirtti.

Soykrm tarih boyunca gelenek haline getirmi batl devletlerin soykrm iddiasyla Ermeni halknn geçmiini suistimal ederek kendi çkarlarna alet etmeleri hiç artc deil. ifadesini kullanan Salam, unlar kaydetti:

Tpk Rusyann baz Ermeni örgütleri ile i birlii yaparak onlar kendi emellerine alet ettii gibi. 1. Dünya Harbi günlerinde Kürt, Ermeni, Türk, Arap ve bu corafyada yaayan bütün halklar çok ar imtihanlara, zulümlere ve trajedilere maruz kald. nsanln yaad en ar travmalardan biri olan 1. Dünya Harbi ve sonrasnda yaanan aclarn hala insanlktan nasibini almam batllar tarafndan kirli emellerine alet edilmesi, ibret alnmas gereken bir vakadr.

TEPK GÖSTERD

Salam, 1915 olaylarndan ibret alnmas ve bu aclarn bir daha yaanmamas gerektiini vurgulayarak, u ifadeleri kulland:

slamn hüküm ve otorite sahibi olduu hiçbir tarihte zulüm ve soykrmlar yaanmamtr. Ne zaman ki güç ve iktidar batllarn ve dier emperyalistlerin eline geçti, bu tür trajediler güç yetirebildikleri corafyalardan hiç eksik olmad. unu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki ne ABD ne Fransa gibi batl ülkeler ne de Rusya hiçbir zaman Ermenilerin dostu olmamtr. Bugün de geçmite yaanan trajedileri siyasi çkarlarna alet etmekten baka bir ey yapmyorlar. Geçmiteki bu aclardan ders çkarlmas gerektii gibi emperyalistlerin bu kirli emellerinin farkna varlmal ve ibret çkarlmaldr.

Ana Sayfaya Git