HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam'dan Davutoğlu'na ziyaret

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Anayasa Mahkemesi, hukuki bir konuda karar verdiği zaman alt mahkemelerin bu kararı yok sayması demokratik hukuk devleti ilkelerine ve yargının kendi içindeki hiyerarşisine aykırı düşer." dedi.

Haberler 16.10.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDAPAR Genel Bakan shak Salam, Ahmet Davutolunu partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Salam ve Davutolu, yaklak yarm saat süren görümenin ardndan ortak basn açklamas yapt.

Davutolu, ziyaretinden dolay Salama teekkür ederek Türkiyede yeni bir siyasi konjonktürün olduunu, herkesin kendi dar mahallesinden çkarak herkesle konuur hale geldiini söyledi. Salamn yapt ziyaretin gelecekte farkl istiare zeminlerine yol açacan belirten Davutolu, Artk siyasetimizin doru bir zemine oturmas lazm. Farkl düünceler olmazsa farkl siyasetler olmazd. diye konutu.

Davutolu, ktidara çarmz, küçük büyük demeyin, ne kadar oy ald demeyin Türkiye Cumhuriyeti vatandalarndan oy alan herkes ve her partiyle ilikilerinizi doru tutun. dedi.

SYAS PARTLER BRBRLERNE DÜMAN OLAMAZLAR

shak Salam da Gelecek Partisini kuruluundan dolay tebrik etmek ve baarlar dilemek için ziyaret ettiklerini söyledi. Türkiyede siyasi partilerin birbiriyle dümanm gibi hareket ettiini savunan Salam, Bu dilin mutlaka deimesi lazm. Siyasi partiler birbirlerine düman ve rakip olamazlar. Sandk ortaya konduunda yaracaz, birbirimize muhalefet edeceiz. Ama sandk ortadan kalktnda rekabet etmeyeceiz, yarmayacaz, kavga etmeyeceiz, biz yardmlaacaz. diye konutu.

ANAYASAL LEY KONUSUNDA NHA MERC ANAYASA MAHKEMESDR

Salam ve Davutolu, daha sonra basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Anayasa Mahkemesinin Enis Berberolu kararnn ardndan ilgili yerel mahkemenin kararnn sorulmas üzerine Davutolu, Demokratik hukuk devletlerinde anayasal ileyi konusunda nihai merci Anayasa Mahkemesidir. Anayasa Mahkemesi, hukuki bir konuda karar verdii zaman alt mahkemelerin bu karar yok saymas demokratik hukuk devleti ilkelerine ve yargnn kendi içindeki hiyerarisine aykr düer. Bu kaosa sebebiyet verir. deerlendirmesinde bulundu.

shak Salam ise Anayasa Mahkemesinin verdii bir kararn alt mahkeme tarafndan kabul edilmemesinin usule aykr olduunu söyledi.

Salam ve Davutolu, görümede seçim ittifakyla ilgili bir konunun gündeme gelmediini belirtti.

Ana Sayfaya Git