"Hükümsüz ve itibarsız bir karar"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren Türkiye raporunu kabul etmesiyle ilgili, "Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar." ifadesini kullandı.

Haberler 14.03.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelik, Twitter hesabndan, APnin kararna ilikin paylamda bulundu.

AK Parti Sözcüsü çelik, paylamnda, Bizim açmzdan deersiz, hükümsüz ve itibarsz bir karar bu. Bu itibarsz karar, APnin artk ar san ideolojik güdümüne girdiinin ilan edilmesidir. AP demokratik gelimeye açk ve destekleyici kararlar almaktan uzaklat. Ar san dar penceresinden bakyor dünyaya. deerlendirmesinde bulundu.

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimi srasnda Meclisin bombalandn anmsatan çelik, AP parlamentomuzla dayanma için ziyarete bile gelmedi. AP Bakan aylar sonra geldi. Ama darbeci liderlerle çalmakta hiçbir mahsur görmüyorlar. ABnin genilemeden sorumlu komiserinin rkçl, Türkiye raporunu hazrlayan ahsn demokrasiden çok terörü destekleyenlerle yaknl herkes tarafndan bilinmektedir. ifadelerine yer verdi.

- Bu raporu size aynen iade ediyoruz

Vatandalarn 15 Temmuzdaki darbe giriimine kar demokrasiyi korumak için her türlü bedeli ödediini belirten çelik, unlar kaydetti:

Bu dünya tarihine geçecek emsalsiz bir durutur. Bunu anlamaktan uzak APnin verdii kararn zerre kadar itibar yoktur. Biz demokrasi için bedel ödeyen bir milletiz. Demokrasimiz hak edilmi bir demokrasidir. Bu uurda Babakan Menderes ve bakanlarmz ehit oldu. 15 Temmuzdaki darbe giriiminde ehitlerle ve gazilerle koruduk demokrasimizi. Demokrasimize notu tarih vermitir, ödenen bedeller vermitir. Irkçlara teslim olmu APnin verdii notun hiçbir hükmü yoktur. Salonlarnda PKK sergileri açlan AP hangi yüzle demokrasimizi mahkum etmeye kalkyor.

APye sesleniyoruz. Bu raporu size aynen iade ediyoruz. Kabul ettiiniz bu raporu, Avrupa Irkçlk ve slam Dümanl Müzesi kurup kapsna asabilirsiniz. O raporu her gördüünüzde, Avrupay rkçlara adm adm bir kere daha nasl teslim ettiinizi hatrlarsnz.

Ana Sayfaya Git