İçişleri Bakanı Soylu: "Herhangi bir inanç grubunun eğitimini almadım"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hiçbir inanç grubunun eğitimini almadığını belirterek, "Alsam da söylerdim. Bunu da herkes bilir. Ancak geçmişte çok okuduğumu, kitaplar devirdiğimi de herkes bilir." ifadelerini kullandı.

Haberler 13.10.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soylu, Twitter hesabndan bir gazetede yaymlanan köe yazsyla ilgili paylamda bulundu.

çocukluundaki dini eitimini kendisini hayat alannda da eiten dedesi Hac Alaybey Soyludan aldn belirten Bakan Soylu, çocukluunun ve gençliinin, Adalet Partisi ve Doru Yol Partisinin binalarnda ve koridorlarnda geçtiini aktard.

Soylu, söz konusu yaznn sahibi köe yazarna ithafen Bahsettiin gruplar ve gençler, özellikle 1980 darbesinden sonra partiyi hiç yalnz brakmadlar, bunu herkes bilir. Bahsettiin memleketsever, vatansever, mümtaz ahsiyetlerin hepsini parti koridorlarnda, o arkadalarmzdan örendik. ifadelerini kulland.

çileri Bakan Soylu öyle devam etti:

HERHANG BR NANç GRUBUNDAN ETM ALMADIM

Bu ahsiyetlere vefamz, rahmetli Menderesten Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoana kadar, millet yolculuuna, vatan sevdasna ve Müslümanla hizmetkarlklarna, siyasetten ve devletten hiçbir ey istemeden samimiyetle ballklarnadr. Ve 17-25 Aralk, 15 Temmuz sonras hiçbir fitneye, ayrla, her türlü tehdide ramen prim vermediler, frsat tanmadlar. Devlete, millete tüm birikim ve müktesebatlar ile sahip çktlar. FETÖye meydan okudular.

Arif Önemlinin, 1980 darbesinden sonra yllarca 1993e kadar Doru Yol Partisinin Zeytinburnu lçe Bakan görevini yürüttüünü hatrlatan Soylu 1999da kendisinin il bakanl döneminde de l Disiplin Kurulu Bakan olduunu hatrlatt.

Süleyman Soylu, açklamasnda unlar kaydetti:

Kavanozda yetimedim. Amerikadan bir günde talimatla gelmedim. Veya büyükelçiliklerin emzirdii adam da deilim. Vefay severim, hem semtini hem asaletini hem manasn. Son olarak, herhangi bir inanç grubunun eitimini almadm. Alsam da söylerdim. Bunu da herkes bilir. Ancak geçmite çok okuduumu, kitaplar devirdiimi de herkes bilir. Müslümanlk senin, ideolojini aldn kirli mahfillerde örenilmez. Allah örenmek isteyene muhakkak frsat verir. Yazk ki çocuk, örenecek çok yolun var. Fakat iin banda fitneye dümüsün. Kötü yola dümüsün. Allah kurtarsn.

Ana Sayfaya Git