İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma izni vermedi

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "görevden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü ve Fatih Sultan Mehmet'in türbesine saygısızlık yaptığı" iddialarıyla ilgili soruşturma izni vermedi.

Haberler 11.05.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu hakknda görevden uzaklatrlan HDPli belediye bakanlarn ziyaret ederek suçluyu övdüü ve Fatih Sultan Mehmetin türbesine saygszlk yapt iddialaryla ilgili soruturma izni vermedi.

Alnan bilgiye göre, çileri Bakanlnca, stanbul Cumhuriyet Basavclnn talebi üzerine görevinden uzaklatrlan HDPli belediye bakanlarn ziyaret ederek suçluyu övdüü, ziyaret ettii belediye bakanlarnn ve anlan partinin teröre olan yardmlarn destekledii ve bir ziyareti esnasnda Fatih Sultan Mehmete ait türbeye saygszlk yapt iddialar ile ilgili mamolu hakknda ön inceleme balatld.

mamolunun ön inceleme kapsamnda istenen yazl ifadesini 5 Maysta vermesinin ardndan çalmalarn tamamlayan müfetti, 7 Maysta düzenledii raporu Bakanla sundu.

Raporda, stanbul Cumhuriyet Basavclnn talebi üzerine balatlan ön inceleme sonucunda her iki konuda da iddialarn sübuta ermedii belirtildi. Söz konusu rapor üzerine çileri Bakanlnca, Ekrem mamolu hakknda soruturma izni verilmedi.

Karar ilgililere tebli edilecek

Bundan sonraki süreçte mamoluyla ilgili soruturma izni verilmemesi karar ilgililere tebli edilecek.

Herhangi bir itirazn olmamas veya olas bir itirazn Dantay tarafndan reddedilmesi halinde karar kesinleecek.

tiraz olmas halinde kabulü ve Bakanlk kararnn kaldrlmas durumunda ise savclkça soruturma aamasna geçilebilecek.

Ana Sayfaya Git