"İdlib'de en önemli konu bir katliamın olmaması"

"İktidar kriz algısını yönetme peşindedir. Türkiye'nin ihtiyacı olan kriz algısının yönetilmesi değil, ekonomi yönetimidir"

Haberler 29.08.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, dlibde en önemli konuyu bir katliamn olmamas, orada snanlarn zarar görmemesi olarak görüyorum. dedi.

Karamollaolu, partisinin Balgattaki eitim merkezinde düzenledii basn toplantsnda, Anadolunun kaplarn Türk milletine açan Malazgirt Zaferinin 948inci yl dönümü ve 30 Austos Zafer Bayramn kutlayarak, vatan uruna cann veren tüm ehitleri rahmetle and.

30 Austos Zaferinin birlik ve beraberlik içinde kazanldna iaret eden Karamollaolu, bugün karlalan zorluklarn da ayn ekilde alabileceini söyledi.

Krkkalede eski ei tarafndan hunharca katledilen Emine Bulutun öldürüldüü srada olay yerinde bulunanlarn çounluunun seyirci kaldn hatrlatan Karamollaolu, Bu ne kadar duyarszlatmzn, ne kadar ackl bir hale girdiimizin en açk fotorafdr. Biz nerede bir mazlum varsa yardm etme terbiyesine sahip olan milletiz ve böyle bir inanca sahibiz. Bundan dolay böyle bir olay üzerinde ciddi düünmemiz gerekiyor. deerlendirmesinde bulundu.

Aile kavramnn kasten tahrip edildiini vurgulayan Karamollaolu, kadn cinayetlerinin temelinde aile mefhumunun çatrdamasnn bulunduunu savundu.

- ktidar kriz algs yönetme peinde

Ekonomi ve d politika konularna da deinen Karamollaolu, yaplan zamlarn ekonominin durumunu ortaya koyduunu dile getirdi.

Karamollaolu, benzin ve motorin fiyatlarna sk sk zam yapldna dikkati çekerek, ktidar kriz algsn yönetme peindedir. Türkiyenin ihtiyac olan kriz algsnn yönetilmesi deil, ekonomi yönetimidir. Ekonomi düzelmeden insanlarn üzerindeki algy ne kadar düzeltmeye çalrsanz çaln bir gün ekonomideki patlama meydana gelir. Bunu da herkes hisseder. diye konutu.

- Suriyedeki gelimeler

Temel Karamollaolu, Kemir sorununa da deinerek, Kemir, Müslümanlarn ve Pakistann bir derdidir. Pakistan her konuda Türkiyeyi her konuda desteklemitir. Biz bu konuda Pakistan desteklemekten geri duramayz. ifadesini kulland.

Bir gazetecinin, HDPnin bugün Saadet Partisini ziyaret edeceini hatrlatmas üzerine Karamollaolu, Bize ziyaret talebinde bulundular. Biz de buyurun dedik. Gelecekler, dinleyeceiz. u anda bir ey söylemek doru olmaz. dedi.

Temel Karamollaolu, dlibde yaananlar nasl deerlendiriyorsunuz? sorusuna u yant verdi:

dlib meselesi üzücü ve içinden çklmas zor bir mesele gibi gözüküyor. dlibde en önemli konuyu bir katliamn olmamas, orada snanlarn zarar görmemesi olarak görüyorum. dlibde Esed rejimi buraya hakim olabilmek için Rusyann da desteiyle saldrlarda bulunuyor. Sayn Cumhurbakan Rusya ziyaretinde eminim bu konuyu gündeme getirdi. Bu bölgede, halkn zarar görmeden barn salanabilecei bir ortam oluturulmaldr.

Ana Sayfaya Git