"İfratta ve tefritte olmadan kampanya sürecini yürüteceğiz"

AK Parti'de referandum için yürütülecek kampanyanın hazırlıkları devam ediyor.

Haberler 20.02.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kampanya sürecine yönelik detaylar, 25 ubat Cumartesi günü Ankara Spor Salonunda düzenlenecek Cumhurbakanl Hükümet Sistemi Halk Oylamas Kampanya Tantm Toplantsnda, AK Parti Genel Bakan ve Babakan Binali Yldrm tarafndan kamuoyuna açklanacak.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Yazc, parti için kampanya sürecinin balangc saylacak toplantya ilikin açklamalarda bulundu.

Kampanya sürecine ilikin çalmalar yürütmek amacyla AK Parti Tantm ve Medya Bakanl bünyesinde oluturulan strateji birimince, kampanyann detaylarnn çalldn belirten Yazc, getirilecek hükümet modelinin ad Cumhurbakanl hükümet sistemi olduu için doal olarak Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, kampanyann merkezinde olacan, Erdoann, bu süreçte yeni sistemi halka anlatacan vurgulad.

Yazc, gelecek hafta yaplacak Merkez Yürütme Kurulu toplantsnda, kampanyann tüm detaylarnn netletirileceini, kampanyann en önemli aamasnn, cumhurbakanl sisteminin getirilerinin tekilatlara anlatlmas olduunu, bu kapsamda, yeni sistemle gelen deiikliklerin, referandum öncesi sahaya inilmeden tekilatlara anlatldn ifade etti.

Tantm ve Medya Bakanlnca, hazrlanan yeni arklara ilikin gelecek hafta içinde MYKya sunum yaplacana iaret eden Yazc, Kararmz evet slogan dnda üretilen dier sloganlarn, ilgili birim tarafndan deerlendirileceini, MYKda son kararn verileceini bildirdi.

- Anlatamamsak kusur bizde

Hayati Yazc, kampanyalarn milleti merkeze alarak, 80 milyona hitap edecek ekilde hazrladklarn vurgulayarak, öyle devam etti:

Biz Türkiyenin projelerini millete anlatmak, millet onay verdii sürece onlar hayata geçirmek için siyaset yapyoruz, siyaset üretiyoruz. Dolaysyla bu anayasa deiiklii Türkiyenin projesidir. Hedef kitlemizin tamamna biz bunu anlatmak istiyoruz, hiçbir ayrm yapmadan da anlatmak istiyoruz. Dolaysyla, biz bunu anlatamamsak kusur bizde. Onu anlatabilecek bir dil kullanacaz. fratta da olmayacaz, tefritte de olmayacaz yani ortalama yol neyse o yolu, o yöntemi izleyerek bu kampanya sürecini yürüteceiz. Bütün bunlar yaparken ana çerçevemiz bu, ana bakmz bu, temel jargonumuz bu.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Referandumdan evet çkarsa Türkiye felakete sürüklenir. sözlerinin hatrlatlmas üzerine Yazc, Ne demek bu? Böyle bir ey olabilir mi? Demokratik bir yar yaplyor, bir metin çkm ortaya, bir model öngörülüyor. Buna evet diyenler olduu gibi hayr diyenler de olabilir. Daha önce ihanet sözünü de kulland sonra vazgeçti ama imdi demek ki kelime deitirmi. Bugün de böyle söylüyor. Yani bunlar doru söz deil. Ana muhalefet partisinin genel bakanna yakmayan nitelemeler. deerlendirmesinde bulundu.

- Yaplm çalmalar var, raflarda duruyor

Yazc, 16 Nisanda evet çkmas halinde Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanununda deiiklik yaplmasna ilikin bir hazrlnz var m? Dar bölge veya daraltlm bölge sistemi gündeme gelir mi? sorusu üzerine, u görülere yer verdi:

Bu anayasa deiikliine bal olarak bir çalmamz yok ama sözünü ettiiniz alanlara ilikin yllar önce balam, yaplm çalmalar var, raflarda duruyor. Bu anayasaya deiikliinin hayata geçirilmesi için sözünü ettiiniz milletvekili seçimi kanunu bata olmak üzere seçimlerin temel hükümleri Siyasi Partiler Kanununda deiiklik yaplmas zorunlu deil. Deiiklik yaplmadan da bu sistemin hayat bulmas mümkün. Dolaysyla inallah 17 Nisan sabah bu deiiklik hayata geçerse onlar ondan sonra oturup konuacaz.

Yazc, referanduma yönelik anketler konusunda ise unlar kaydetti:

Bu anayasa deiiklii, bakanlk talepleri, cumhurbakanl sistemine ilikin tartmalar çoktandr ülkemizde gündemde bulunuyor. 15 Temmuzu dikkate aldmzda, 15 Temmuzdan bu yana cumhurbakanl hükümet modeline ilikin destek hep art trendi gösterdi. te bu 55, 56, 57. Oralara kadar çktna ilikin ölçümler anketçiler tarafndan bizlerle paylald. Daha kampanyamz balatm deiliz, eminim bir kampanya ile halkn arasna çktmzda, bu deiiklii hiç kimseyi ötekiletirmeden, bakalatrmadan, ifrat ve tefrite kaçmadan anlatacaz. Böylece bu destein daha da artaca kansndaym.

Ana Sayfaya Git