İİT dışişleri bakanları Türkiye'nin çağrısıyla bir araya geldi

İİT Dışişleri Bakanları Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı Harem-i Şerif'e ilişkin son gelişmeleri ele almak üzere Türkiye'nin çağrısı üzerine İstanbul'da düzenleniyor.

Haberler 02.08.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slam birlii Tekilat (T) Dileri Bakanlar Olaanüstü cra Komitesi Toplants stanbulda balad.

Harem-i erife ilikin son gelimeleri ele almak üzere Türkiyenin çars üzerine stanbulda olaanüstü toplanan T Dileri Bakanlar cra Komitesi kapsamnda kdemli memurlar hazrlk toplants tamamland.

Heyet bakanlarnn öle yemeinde bir araya gelmesinin ardndan toplant, icra komitesi üyelerinin, dier üye ülke temsilcilerinin ve T kurulularnn yer ald oturumla devam edecek.

Tnin, dönem ve icra komitesi bakan Türkiye adna Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun bakanlk ettii T Dileri Bakanlar Olaanüstü cra Komitesi Toplantsna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, T Genel Sekreteri Yusuf el-Useyminin yan sra icra komitesi üyesi ülkelerden Banglade Dilerinden Sorumlu Devlet Bakan Muhammed Shahriar Alam, Gambiya Adalet Bakan Abubacarr Tambadou, Suudi Arabistan Dileri Bakan Adil El Cubeyr, Özbekistan Dileri Bakan Yardmcs Fazilov Gayrat Ganievich, Fildii Sahilinin T Daimi Temsilcisi Toure Vazoumana, Msrn T Daimi Temsilcisi Hatem Elsayed abel Elkader katlyor.

Toplantda ayrca, Filistin Dileri Bakan Riyad el-Maliki, ran Dileri Bakan Cevad Zarif, Endonezya Dileri Bakan Retno Lestari Priansari Marsudi, Ürdün Dileri Bakan Ayman Safadi, Kamerun Dileri Bakan Adom Gargoum, Malezya Dileri Bakan Anifah Aman, Sierra Leone Dileri Bakan Mohamed Gibril Sesay, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Dileri Bakan Muhamed Tahir Siyala da yer alyor.

Sudan ve Somalinin dilerinden sorumlu devlet bakan düzeyinde, Irak, Tunus, Afganistan ve Kuveytin dileri bakan yardmcs düzeyinde katld toplant için 44 ülkenin temsilcisi stanbula geldi.

Toplantda ayrca, slami Dayanma Fonu, Bamsz nsan Haklar Komisyonu, slam Kalknma Bankas, slam Tarih, Sanat ve Kültür Aratrma Merkezi (IRCICA), Uluslararas slam Haber Ajans (IINA), Uluslararas slam Fkh Akademisi, slam Konferans Diyalog ve birlii Gençlik Forumu, T stiari Kadn Konseyi ve slam Ülkeleri statistik, Ekonomik ve Sosyal Aratrma ve Eitim Merkezi (SESRIC) gibi T kurulular temsilcileri de yer alyor.

Toplantnn ardndan Dileri Bakan çavuolu, T Genel Sekreteri Useymin ve Filistin Dileri Bakan Maliki ile ortak basn toplants düzenleyecek.

Ana Sayfaya Git