IKYB, Talabani'nin yerine lider seçeceği kongre tarihini belirledi

IRAK Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB), 3 Ekim 2017 tarihinde tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybeden Genel Sekreteri Celal Talabani'nin yerine yeni lider ve yönetim kadrosu belirlemek için kongre tarihini belirledi. Talabani'nin eşi Horoxan Talabani, IKYB'nin 4'üncü Olağan kongresinin 7 Mart 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı.

Haberler 19.12.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IKYBnin resmi internet sitesinde Celal Talabaninin yerine gelecek yeni Genel Sekreter ve parti yönetiminin belirlenecei 4üncü Olaan kongrenin 8 Mart 2018 tarihinde yaplaca belirtildi. Talabaninin ei Heroxan Talabani, Kongre; KYB üyelerinin en doal hakkdr. Kongrenin yaplmas hem partinin yenilenmesi hem de örgütlenmesi için gereklidir dedi.

TALABANNN YERNE BAKAN RESUL DA ALMANYADA TEDAV GÖRÜYOR

Irakn eski Cumhurbakan Celal Talabaninin rahatszlanmasndan sonra IKYByi Genel Sekreter 1inci yardmcs Kosret Resul yönetiyordu. Talabaninin tedavi gördüü Almanyada kurtarlamamasndan ksa bir süre sonra Resul da Süleymaniyede rahatszlanm ve tedavi için Almanyaya götürülmütü. Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylülde yapt bamszlk referandumundan sonra merkezi Irak yönetiminin bata Kerkük olmak üzere tartmal bölgelere yönelik operasyonundan sonra IKYBde ciddi tartmalar görülmü, partinin 2inci Genel Sekreter Yardmcs Berham Salih partiden ayrlmt.

Ana Sayfaya Git