İletişim Başkanı Altun: “Muhalefet Türkiye için sevinmeyi öğrenmelidir”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, demokrasilerin siyasi tartışma, müzakere ve mücadelenin meşru bir zeminde yapıldığı sistemler olduğunu belirterek, “Muhalefet Türkiye için sevinmeyi öğrenmelidir” dedi.

Haberler 11.05.2020 - 23:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

letiim Bakan Fahrettin Altun, Twitterdan yapt paylamda iktidara eletiri kisvesi altnda tehditler savurmann demokrasinin ruhuna ihanet eden bir siyasi tükenmiliin göstergesi olduunu kaydederek, Bu siyasi tükenmiliin oluturduu yenilmilik hissi siyasetçilere öfke ve nefret dilini bu denli rahat kullanabilme hakk vermez. Demokratik olgunluk, siyasette eletiri ve tehdit dilinin birbirinden ayrlmas ile kazanlr ifadelerini kulland.

Altun, Türkiyede son yllarda karlatklar her zorlukta muhalefetin siyasetin dilini radikalletirdiini, anti-demokratik tutum ve davranlarla meru siyasal alan daraltmaya çaltn vurgulad. Demokratik yollarla seçilmi bir hükümete 27 Nisan 2007de muhtra giriimi yapldnda bu muhalefetin demokrasinin yannda yer almak yerine vesayet odaklar ile gayrimeru bir ortaklk arayna girdiini belirten Altun, 2013 ylnda hükümete kar Gezi kalkmas yaand srada demokratik hukuk devletinde kabul edilemeyecek bir ekilde soka tahrik ederek halkn can ve mal güvenliini tehlikeye sokann ayn muhalefet olduunu kaydetti.

Meru siyasetin dna çkma tehdidi

Altun, 17-25 Aralkta hükümete kar giriilen yarg ve emniyet darbesinin savuturulmas sonrasnda FETÖnün imal ettii propaganda dokümanlarn seçim kampanyalarnda kullanarak bu örgütle i birlii yapann da ayn muhalefet olduunu ifade ederek, u görülere yer verdi:

15 Temmuz darbe giriiminden hemen sonra henüz toplumun aclar taze iken, daha darbecilerle yargdaki hesaplamalar bitmemiken kontrollü darbe söylemini ortaya atarak darbecileri aklamaya çalan da bu muhalefettir. Türkiye, PKK terör örgütü ile snrlar içinde ve dnda amansz bir mücadele verirken bu terör örgütünün sözcülüünü üstlenen güçlerle seçim ittifaklar kuran, terör örgütüne terörist diyemeyen de bu muhalefettir. Bütün bu krizlerin sonrasnda imdi de bütün dünyann bana bela olan korona virüs salgnyla dünyaya örnek tekil edecek bir biçimde mücadele edilirken ayn muhalefet yeniden meru siyasetin dna çkma tehdidinde bulunmaya balamtr. Onlar yeniden bu çaresizlik hissine düçar eden, kar karya kaldmz bu evrensel krizle mücadelede Sayn Cumhurbakanmz öncülüünde büyük bir baar kazanyor oluumuzdur. Muhalefet Türkiye için sevinmeyi örenmelidir. Bu sadece bir erdem deil, bir mecburiyettir.

Altun, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliinde imdiye kadar siyaseti meru zemininden ayrmaya çalan vesayet odaklaryla terör örgütleri ve uzantlar ile nasl mücadele edildiyse bundan sonra da kötücül emellerle ülkeyi hedefe koyan unsurlarla ayn ekilde mücadele edileceini vurgulad.

Türkiye devleti tüm kurumlar ile demokrasiyi özümsemitir

Demokratik siyasal rekabet zemini içerisinde baar elde edemeyeceini görenlerin bu çaresizlik psikolojisi içerisinde siyasete nefret dili bulatrmasna ve demokratik olmayan yöntemlerle kamusal alan tahakküm altna alma çabalarna müsaade edilmeyeceinin altn çizen Altun, unlar kaydetti:

Türkiye devleti tüm kurumlar ile demokrasiyi özümsemitir. Devlet-millet kaynamasn ykmaya çalan ve bo darbe tehditleri ile siyaseti gayrimeru zeminde yapmaya çalanlara cevab halkmz hep yapt gibi yine sandkta verecektir. Türkiyede demokrasi, onun uruna can verenlerin hatras ve onun için kan ve gözya döken aziz milletimizin fedakarlklar ile yaamakta ve kök salmaya devam etmektedir. Demokrasimizi ihtiraslarna yenilmilere, gayr milli unsurlara kar müdafaa etmek boynumuzun borcudur.

Ana Sayfaya Git