İletişim Başkanı Altun: Yaptıklarımız herkese 'önce insan' gözüyle baktığımızın kanıtıdır

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye'nin diğer ülkelere yaptığı yardımlara ilişkin, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu tarihi zorluk karşısında insanlığımızı göstermemiz gerektiğini bize her gün hatırlatıyor. Covid-19 krizi boyunca bütün dünya için şu ana dek yaptıklarımız, herkese 'önce insan' gözüyle baktığımızın bir kanıtıdır" dedi.

Haberler 03.05.2020 - 23:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

letiim Bakan Altun, yapt yazl açklamada, Türkiyenin, koronavirüsle mücadele kapsamnda 2nci kez maske, tulum, yüz koruyucu siperlik gibi malzemelerin askeri kargo uça ile ABDye ulatn anmsatt. Altun, Müttefiklerimizi, dostlarmz ve dünyada ihtiyaç içindeki bütün ülkeleri desteklemeye devam edeceiz. Bu bir siyaset meselesi deil, Cumhurbakanmz Erdoann ve ülkemizin insani yaklamnn göstergesidir ifadesini kulland.

60 ÜLKEYE YAPTIIMIZ YARDIMLARLA LGL OLUMLU GER DÖNÜ ALIYORUZ

Altun, Covid-19 salgnyla mücadelelerine yardm etmek üzere Somaliye de tbbi malzeme sevkiyat gerçekletirdiklerini hatrlatarak, Bu sevkiyatn içerisinde yurt dna ilk defa gönderilen yerli solunum cihazlar da yer ald. u ana dek 60 ülkeye yaptmz insani yardm giriimlerimizle ilgili birçok olumlu geri dönü ve övgü alyoruz. Hatrlanmaldr ki Türkiye, bu salgndan önce dahi, gayri safi yurt içi haslasna göre yapt insani yardmlar açsndan zaten dünyada ba çekmekteydi dedi.

HERKESE ÖNCE NSAN GÖZÜYLE BAKTIIMIZIN KANITIDIR

Türkiyenin 4 milyon mülteciyi barndrmaya devam ettiinin altn çizen Altun, dünyada bundan daha fazla sayda mülteci barndran bir ülkenin olmadn belirtti. Altun, unlar kaydetti:

Biz bu insanlar kamplarda tutmuyor, kardelerimiz olarak aramza kabul ediyoruz; zira insanlk bunu gerektirir. Cumhurbakanmz Erdoan, bu tarihi zorluk karsnda insanlmz göstermemiz gerektiini bize her gün hatrlatyor. Covid-19 krizi boyunca bütün dünya için u ana dek yaptklarmz, herkese önce insan gözüyle baktmzn bir kantdr. Türkiye bu krizden, halkmzn selameti için milli kaynaklarn seferber ederek, hasta ve güçsüz durumdakilere bakarak, dünyada herkese yardm eli uzatarak ve küresel bir çözüm için küresel giriimlerde bulunmu olarak çkacaktr. Milletimizin sabryla, cömertliiyle ve metanetiyle gurur duyuyoruz.

Ana Sayfaya Git