İlkelerimize uyanla ittifak kurabiliriz!

HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Seçimlerin yaklaştığı dönemde şartlar el verilirse, uygun bir ortam, ilkelerimize uygun bir ittifak olursa birlikte hareket edebiliriz. Olmazsa mevcut sistem zorluyor diye kendimizi mutlaka bir ittifak içerisinde yer alma zorunluluğu hissetmeyiz” dedi.

Haberler 15.03.2022 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, u anda herhangi bir ittifak içerisinde yer almadklarn, seçim dönemine girildiinde ilkelerine uygun bir hareketle ittifak yapabileceklerini söyledi.

Diyarbakrda bir restoranda düzenlenen basn toplantsnda konuan Yapcolu, salk çalanlarnn 14 Mart Tp Bayramn kutlad.

Salk politikalar alannda acilen çözülmesi gereken sorunlar olduunu ve bunlarn çözümünün de zor olmadn belirten Yapcolu, Sadece hekimlere yüklenmek ve sorumluluu onlara atmak suretiyle bu sorunun çözülmesi mümkün deildir. Hekimler her eyden önce meslek onurunun korunmasn ve emeklerinin karln istiyor. Hekimlik hem çok deerli hem de çok zor bir meslektir. Hastalar da bizimdir hekimler de bizimdir. Salk politikalar gözden geçirilmeli, hekimlere düen i yükü azaltlmaldr diye konutu.

YÜZDE 7 SEçM BARAJI DA YETERNCE YÜKSEK BR BARAJ VE ADALETSZ

Cumhur ttifak tarafndan Meclise bir kanun teklifi sunulduuna ve seçim barajnn yüzde 10dan yüzde 7ye indirilmesinin öngörüldüüne iaret eden Yapcolu, öyle devam etti:

Malumunuz yüzde 10luk seçim baraj 12 Eylül askeri cuntasnn siyasi hayatmza soktuu ve kanunlara girdii günden beri her siyasi partinin ikayet ettii bir konu. Yüzde 10luk baraj çok yüksek bir baraj ama yüzde 7 de yeterince yüksek bir baraj ve adaletsiz. Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçilmi olmasyla artk parçal hükümetler dönemi yani koalisyonlar dönemi bitmitir. imdi artk seçim öncesi ittifaklar dönemi balamtr. Seçim öncesi ittifaklarda da ittifak içerisinde bulunan her hangi birisinin yüzde kaç oy aldnn bir önemi kalmamtr. ttifakn baraj am olmas, ittifak içerisinde yer alan partinin de baraj am olmas anlamna gelmektedir. Yönetimde istikrar artk garanti altnda olduu için seçim barajnn yüzde 1 ya da 7 olmas fark etmez, seçim barajnn siyasi, hukuki, ahlaki herhangi bir gerekçesi kalmamtr. Dolaysyla bize göre seçim baraj sfrlanmaldr.

AN TBARYLE HÜDA PAR HERHANG BR TTFAK çERSNDE DEL

Bütün partiler arasnda diyalog yollarnn açk olmas gerektiini dile getiren Yapcolu, Farkl meselelerde fikirler yararak, memleket için en doru noktaya birbirimizi çekmeye gayret sarf etmeliyiz. An itibariyle HÜDA PAR herhangi bir ittifak içerisinde deil. Mevcut sistem partileri ittifaka zorluyor. Ama buna ramen HÜDA PAR 2018 seçimlerinde herhangi bir ittifak içerisinde yer almad. artlar deerlendireceiz. Seçim dönemine girildiinde artlar el verirse, uygun bir ortam olursa, ilkellerimize uygun bir ittifak olursa birlikte hareket edebiliriz herhangi bir partiyle. Olmazsa, mevcut sistem zorluyor diye kendimizi mutlaka bir ittifakn içerisinde yer almak zorunda hissetmeyiz. deerlendirmesinde bulundu.

Parti olarak belirli aralklarla hükümete çarda bulunduklarn anmsatan Yapcolu, tarmla alakal politikalarn gözden geçirilmesi ve gda sektöründe kendi kendine yetebilen bir ülke konumuna gelmek için tüm gayretin sarf edilmesi gerektiini dile getirdi.

SADECE RUSYA SALDIRGAN DELDR, EMPERYALZMN HER TÜRLÜSÜ KÖTÜDÜR

Rusya-Ukrayna savana da deinen Yapcolu, unlar kaydetti:

Orada bir sava ve dram yaanyor. Fakat bu ilk defa yaanmyor. Rusya, saldrgandr, hakszdr ve Ukraynaya saldrmtr. Ukraynada siviller hedef alnmaktadr, sivil ölümler gerçeklemektedir. Bütün bunlar dorudur ama unu da unutmamak gerekir ki sadece Rusya saldrgan deildir, emperyalizmin her türlüsü kötüdür. Ona kar duyar kasp, insanlk dersi vermeye çalanlar Rusyadan da saldrgandr. Son 50 ylda Macaristann igalinden bu yana Rusya, her 8-10 ylda bir sava çkarm ve bir yerlere saldrmtr. Unutmayalm ki ayn dönemde Amerika emperyalizmi çok daha fazla sayda sava çkartm ve çok daha fazla sayda insan öldürmütür. Bize göre Amerika bu savan çkmasn istedi ve Ukraynay Rusyaya yem yapt. çünkü özellikle NATOdaki Avrupa ülkelerine kendisine muhtaç olduklarn göstermek istiyordu.

Ana Sayfaya Git