İmamoğlu: Mazbatamızı talep ediyoruz

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “YSK'nın açıkladığı oylarla birlikte mazbatamızı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyoruz. ” dedi.

Haberler 04.04.2019 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekrem mamolu, partisinin Seyrantepede bulunan 2inci Bölge Seçim Koordinasyon Merkezinde gazetecilere açklama yapt. mamolu, Sizleri yine kampanya merkezinde arlyoruz.Gönül isterdi ki sizi stanbul Büyükehir Belediye binasnda arlayalm. Seçim süreci, farkl bir evrilmeyle devam ediyor. Türkiyenin bir yerel seçim yaadn defalarca dile getirdim. Biz, bunu dile getirirken, baka kavramlar sürecin içine dahil edilmeye çalld. stanbulu yönetmeye talibiz dedik. Biz, adalet istiyoruz. dedi.

MAZBATAMIZI TALEP EDYORUZ

mamolu, Biz, toplumun 16 milyon insann vicdannn, bu seçimin karlnda seçilmi olan, oylar ile beraber YSKnn açklad oylarla birlikte mazbatamz talep ediyoruz. YSKy göreve davet ediyoruz. Sürecin en titiz ekilde, en hassas ekilde yönetilmesini istirham ediyorum. Özellikle, fazla deil, 24 Haziran sonras olsun, Ocak-ubat aylarnda olsun, yetkili kiilerin sözleri var. Türkiye en güvenilir seçim mevzuatna sahip diyenler. Türkiye, seçimler için en güvenilir yerdir diye açklama yapan hükümet sözcüsü bakanlarn sözlerini tek tek sralayabilirim. Sonrasnda ne oldu ki, bir anda bu seçim, Türkiye Cumhuriyeti seçimlerinin en karanlk seçimi diyebilecek bir hale gelinmitir. Süreç, dipsiz kuyu haline getirilmek istenmitir. diye konutu.

ZAMAN KAZANIYOR OLABLRLER

stanbullular oylarn savunduunu belirten Ekrem mamolu, Ben en bata AKPli kardelerime sesleniyorum, ben onlarn vicdanlarnda bunlarn tartldn biliyorum. Zira biz bu seçimin kaybedeni yok, dedik. Bugün ayn yaklammz devam ediyor. Zaman kazanlyor olabilir. stanbulun kaybedecek bir dakikas yok. Yani BB içinde bu süreçte neler olabileceine dair bir takm elbette duyum ve tespitlerimiz var. Somut tespitlerimiz var. Baz kurululara bavurup iptal edemedikleri dijital verilerin silinmesi için neler yaptklarn biliyoruz. Bunlar günü geldiinde, yetkiyi alp oraya gittiimizde neler olduunu paylaacaz. SPARKta neler döndüünü biliyoruz, personelin nasl bask altna alndn biliyoruz. Bizler seçilmileriz, bizler geçiciyiz. Orada çalanlar ise daimi unsurlar. Kendilerine yaptrlmak istenen usulsüz i ve ilemlere dur desinler. 16 milyonun vicdan onlarn elinde. Hiç mi hata olmaz, elbette olur. Siyasi ovlara gerek yok. Gösterdiler diye gösteriyorum. Bizde de onlarcas var, bavurularmz var. eklinde konutu.

LÜTFEN YSK USÜLLERE, GEçMTEK UYGULAMALARINA SADIK KALSIN

Bakrköyde partisi adna yaanan bir maddi hatadan bahseden mamolu, CHPnin 177, YSKda 1 olarak iaretlenmi ve hala düzeltilmemi bir sandk evra onlarcas var bunlarn. 1239 numaral sandk oyumuz 177, YSKda ise 1. Bunlar olacak. Bunlarn sürece tesir etmedii ortadadr. Geçersiz oylarn saylmas, o sandklarda görevliler var. erh koyulanlar var bunlar somut ilemlerdir. Genel üzerinden yaplanlar soyuttur. Usuller, uygulamalar vardr. stanbula, bugüne özel kararlar alnrsa bu toplumun vicdannda asla kabul görmez. Sürecin takipçisi YSKdr. lütfen YSK usüllere, geçmiteki uygulamalarna sadk kalsn. dedi.

TOPLUM VCDANINI SIZLATMAYIN. SÜREç HASSASTIR

Süreci 16 milyon insan adna takip ettiini ifade eden mamolu, Bir ilçenin seçimi yaplm Büyükçekmece 68 oy rakibimiz adna geçersiz çkm 25 bizim admza bu farkl ilçelerde farkl sonuçlar da çkabilir. Geçmite yaplan uygulamalarn aksine hareket ederek güvensizlik yaratlyor. Bu tarz güvensiz ortamlarda insanlarn aklnda aibe uyanyor. Bizim arkadalarmz il, ilçe günlerdir nöbet tutuyor. Toplumun vicdann szlatmayn. Süreç hassastr. Süreç devlet adaml hassasiyeti ister. Bu ülkenin yetkileri kiileri parti merkezlerinde toplant yapacaklarna, bu sürecin en hzl ekilde sonuçlanmasn salamaldr. Dünyann sonu deil 16 milyon insan mutlu. diye konutu

HIRSIZLIK GB LAFLAR SÖYLEYEREK NSANLARI YARGILAMASINLAR

Dün Ankarada gerçekletirdii ziyaretlerden bahseden mamolu, Dün Ankaradaydm, sözümü tuttum. Gördüüm mutluluk, toplumun kabulleniinin göstergesidir. Lütfen yetkili kiiler de bunu anlasn ve gereini yapsnlar. Tüm iradenin hükümette olduu, sandk kurullarnn olumas hükümet yetkisinde, seçimlerin hemen öncesinde 1 milyon kiiyi görevli yaptk diyen kendileri. Bütün bunlar ortadayken en aibeli seçim diyerek, ya da ahlakszca hrszlk gibi laflar söyleyerek insanlar yarglamasnlar. Hadlerini bilsinler eklinde konutu.

BAHçELNN BU SÜRECE DAR KATKILARINI TALEP EDYORUM

Sürecin salkl bir ekilde yarn neticelenmesinin elzem olduuna dikkat çeken mamolu, Ben gerektiinde sklkla sizinle bulutum, arkadalarm zaten takipte. Younlulukla bir ekilde devam edecekler. Ben bir yandan stanbulla ilgileniyorum. stanbulun sorunlar ile ilgileniyorum dün yapmtm, bugün de yapyorum. Sayn Devlet Bahçeliye seslenmek istiyorum. Seçim bir oyla da kazanlrdemiti, Bahçelinin bu sürece dair katklarn talep ediyorum. Bu sürece katk sunmallar. Bu süreci kiisel kayglar, hatalar, kendi aralarndaki kavgalar olan insanlarn önünde Bahçelinin set kurmasn talep ediyorum. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatanda, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu olarak talep ediyorum. dedi.

CUMHURBAKANI SAYIN ERDOAN TARAFINDAN DA BU SÜRECN NOKTALANMASI çN ADIM ATMASINI TALEP EDYORUM

Ekrem mamolu, Sayn Erdoandan da bunu talep ediyorum. Toplumun bu zdrab çekmemesi, vicdanlara smayan bu durumun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakan Sayn Erdoan tarafndan da bu sürecin noktalamas için adm atmasn talep ediyorum. Birbirimiz kutlamay, birlikte çalmay, normallemeyi, bir arada milli meselelerde nasl yan yana durabileceimizi gösterecek bir atmosferi salama görevimiz var. Bu anlamda kendilerine süreci takip etme çars yapyorum. Bu çary her gün yapacam ifadelerini kulland.

NORMALLEELM. çARIM BUDUR

Ekrem mamolu konumasnn son bölümünde de, Türkiyenin Cumhurbakan Sayn Recep Tayyip Erdoana seslendikten sonra göstermek istiyorum. Yl 1994. Refah Partisi Genel Bakan geliyor, SHPli stanbul Büyükehir Belediye Bakan Nurettin Sözen ve o seçimi kazanan Sayn Recep Tayyip Erdoan ve ikisinin elini ayaa kaldran, rahmetli Sayn Necmettin Erbakan. Nedir yani ya. Hangi dönemde yayoruz. 21inci yüz yldayz. 2019dayz. Sene 1994. 25 yl önce, 25 yl sonra, kazanann elini ayaa kaldrmak bu kadar zor mu Allah akna? Gelin elimizi ayaa kaldrn. Biz de bu cennet vatann saygn bir vatanda olarak, 82 milyon saygn vatandan yaad bu cennet vatann ve 16 milyon insann yaad bu cennet stanbulun belediye bakanln en güzel ekilde yapmaya balayalm. Normalleelim. çarm budur, adalet istiyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git