İmamoğlu: Türkiye'nin geleceğe aydınlık bakabildiği kararı vereceklerini umuyorum

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimin İstanbul sonuçlarıyla ilgili yapılan itirazlara ilişkin "Türkiye'nin geleceğe aydınlık bir şekilde bakabildiği ve evet 'Bu ülkede seçimler yapılıyor, kazanan da koltuğuna oturuyor' hissinin sağlamlaştığı bir karar vereceklerdir, diye umuyorum ve bekliyorum" dedi.

Haberler 04.05.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir Belediye Bakan mamolu, CHP Genel Merkezinde düzenlenen Belediye Bakanlar Toplants öncesi gazetecilerin sorularn yantlad. mamolu, stanbulda çamlca Camiinin bugün ibadete açlacann hatrlatlmas üzerine, Tabi önemli bir açl, stanbulda Sayn Cumhurbakannn da katlaca ama ben bir davet almadm. Davet alsaydm programm ona göre düzenleyebilirdim; ama olsun Ankaradayz. Hac Bayram Camiine gideriz. O güzel manevi ortamda duamz ederiz; milletimiz, stanbulumuz, Türkiyemiz için. Dolaysyla bir davet almadm diye konutu.

AIR YÜKLER VAR

Bakan mamolu, yerel seçimin stanbul sonuçlaryla ilgili yaplan itirazlar hakknda, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Türkiyede son sözü söyleyecek kurum olduunu kaydetti. Son sözün, Türkiyenin demokrasisi ve demokratik süreç için çok önemli olduunu belirten mamolu, Ar bir yükleri var. Ar yükün artk hafiflemesi için milletin beklentisini ortaya koymas gerektiini düünüyorum. Zira u an yaplan ey kendilerini sorgulamalar gibi bir ey oluyor; ama dediim gibi hukuki süreç devam ediyor. zliyoruz; ama çok tedbirli ve temkinli izliyoruz. Türkiyenin bunca yl verdii demokrasi mücadelesine katk sunan seçimlerin yine en salkl ekilde yapld, Türkiyenin gelecee aydnlk bir ekilde bakabildii ve evet Bu ülkede seçimler yaplyor, kazanan da koltuuna oturuyor hissinin salamlat bir karar vereceklerdir, diye umuyorum ve bekliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git