İmamoğlu'na iki inceleme

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesinde "elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı'" iddiasıyla ön inceleme başlattı.

Haberler 05.05.2021 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, stanbul Büyükehir Belediye (BB) Bakan Ekrem mamolu hakknda, Fatih Sultan Mehmetin ei Gülbahar Hatunun türbesinde elleri arkasna bal bir ekilde gezinmek suretiyle saygszlk yapt iddiasyla ön inceleme balatt. Bir mülkiye müfettii gönderen bakanlk mamolundan ifade vermesini istedi. Buarada, stanbul Cumhuriyet Basavcl, mamolu hakknda Fatih Sultan Mehmet Han Türbesini ziyareti srasnda saygszlk yaptna ve HDP belediye bakanlarn ziyaret ederek görevini kötüye kullandna yönelik ihbarlarla ilgili herhangi bir soruturma bulunmadn belirterek, çileri Bakanl tarafndan yaplan inceleme neticesinde soruturma izni verilmesi halinde gerekli deerlendirmenin yaplacan bildirdi.

çLER BAKANLI

çileri Bakanl, stanbul Büyükehir Belediye (BB) Bakan Ekrem mamolu geçen yl stanbulun Fethinin 567. yl dönümü dolaysyla Fatih Sultan Mehmet Türbesinde gerçekleen anma törenine katlm. Bu srada Fatih Sultan Mehmetin ei Gülbahar Hatun Türbesini ziyaret eden mamolunun bahçede yürürken ellerini arkasndan balad bir fotorafn yaynlanmas üzerine çileri Bakanl harekete geçtii ve mülkiye müfettii görevlendirdii örenildi.

Mülkiye müfettiinin ifade talebinde 2020 ylnda gerçekletirilen bir program kapsamnda ziyaret ettiiniz Fatih Sultan Mehmete ait türbede elleriniz arkanzda bal bir ekilde gezinmek suretiyle saygszlk yaptnz iddias ile ilgili ifadenizi istiyoruz ibaresi yer ald. çileri Bakanlnn balatt bu incelemenin, soruturma öncesi ön inceleme nitelii tad belirtildi.

STANBUL BASAVCILII

Buarada, stanbul Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamada, baz basn yayn kurulularnda yer alan mamolu hakknda soruturma balatldn içeren haber ve paylamlarla ilgili olarak kamuoyunun doru bilgilendirilmesi amacyla basn açklamas yaplmas gerei duyulduu belirtildi.

Cumhuriyet Basavclklarnn elektronik posta adresleri ve Cumhurbakanl letiim Merkezi (CMER) üzerinden ulaan, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun Fatih Sultan Mehmet Han Türbesini ziyareti srasnda saygszlk yaptna ve HDP belediye bakanlarn ziyaret ederek görevini kötüye kullandna yönelik ihbarlarn kayda alnd bildirilen açklamada, unlar kaydedildi:

Akabinde ilgilinin kamu görevlisi olmas nedeniyle yasal zorunluluk gereince (4483 sayl Memurlar ve Dier Kamu Görevlilerinin Yarglanmas Hakkndaki Kanun) çileri Bakanlndan soruturma açlmas için izin istenmitir.

Cumhuriyet Basavclmz tarafndan stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu hakknda bahse konu ihbarlarla ilgili olarak yürütülen herhangi bir soruturma bulunmamaktadr. çileri Bakanl tarafndan yaplan inceleme neticesinde soruturma izni verilmesi halinde Cumhuriyet Basavclmz tarafndan gerekli deerlendirmenin yaplaca hususu kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git