İmamoğlu'ndan Yıldırım'a öneri: Ortak yayının reklam gelirini bağış olarak verelim

'Tüm kanallardaki reklam gelirlerinin, fayda sunan kurumlara dağıtılması konusundaki teklifimi buradan iletmiş olayım. Sayın Yıldırım'ın da buna, 'Evet' diyeceğini tahmin ediyorum.'

Haberler 14.06.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin BB Aday Ekrem mamolu, rakibi AKPnin Aday Binali Yldrma, bu Pazar gerçekletirilecek ortak TV yaynndan elde edilecek reklam gelirlerinin faydal kurumlara aktarlmasn teklif etti.

Ekrem mamolu, öle yemeinde bir araya geldii basn mensuplaryla gündeme dair bir sohbet gerçekletirdi. mamolu, BBde görev yaptklar srada kendilerine çeitli hizmetlerde bulunan baz çalanlarn farkl görev yerlerine yollandn belirterek, Duyum eklinde yorumlanan ve sonrasnda da sanki benim yalan ifadeler oluturduum eklinde, yakn çevremizde çalan BB çalanlarnn 18 gün içinde, bize çay, kahve getiren, telefonlar balayan, geçmiten bugüne orada çalan insanlar, bize hizmet ettiler diye saa sola savruldular, gönderildiler diye bahsetmitim. BB açklama yapm, böyle bir ey yokmu. Var. Ben, o kardelerimin isimlerini vererek onlarn i yaamlarn skntya düürmek ve deifre etmek istemiyorum. Brakn beni, benden önce orada görev yapm, örnein Sayn Mevlüt Uysaln oraya ie ald bir kii bile, oradan oturduu yerin tam tersi bir istikamete gönderiliyor. Sen çalma der gibi. Duyum deildir, nettir. Tek suçu, Ekrem mamolu orada 18 gündür görev yapyorken çay, kahve getirmitir ya da telefon balamtr diye konutu.

TAHDT BZM VAADMZDR

Bugün UKOMEde, servis araçlaryla ilgili tahditle ilgili gündeme alnd ve görüüldü diyen mamolu, Bu vaat bize aittir. Yllardr, servis araçlar ve bunlarn sahipleri, on binlerce ekmek yiyen insan ne yapacan bilmez bir ekilde sknt yayorlard. Ben de göreve gelir gelmez süreci balatacam, 6 ay içinde de bunu neticelendireceimi söylemitim. Hatta bu anlamda UKOME ile arkadalarm görümelerini yapmt. u an görev yapan Vali Beyin kendileri orada yokken, en azndan personelle ilgili konumamz, yapm olduumuz taahhüdün, vekil olan Vali Beyin tarafndan dikkate alnm olmas, sürece balanm olmas bizim eserimizdir. Bizim, vatanda lehine vadettiklerimizin nasl teker teker yerine geldiinin bir ispatdr ifadelerini kulland.

SAYIN YILDIRIM DA EVET DYECEKTR

Pazar günkü kendisi ve Binali Yldrm arasndaki ortak TV yaynyla ilgili de konuan mamolu, Münazarada programn ortasnda bir ara verilecei hususu bana iletildi. Yanlmyorsam 10 dakika kadar reklam aras olacak. Buradan RTÜKe ve rakibimi Yldrma da sesleniyorum. Aklma Mehmetçik Vakf geldi. Baka kurumlar da eklenebilir. Bu münazara esnasnda tüm TVlerde oluacak reklam gelirlerini, uygun görülecek kamu yararna güzel hizmetler yapan vakf ya da derneklere bu anlamdan datlmas konusunda bir sesleni yapm olaym. Bu seslenii Sayn Yldrmn da olumlu karlayacan düünüyorum. Eer öyle bir reklam aras oluursa, RTÜKün yetkisi dahilinde ise ya da bu konuda genel bir anlama salanrsa, tüm kanallardaki reklam gelirlerinin, bu anlamda fayda sunan kurumlara datlmas konusundaki teklifimi buradan iletmi olaym. Sayn Yldrmn da buna, Evet diyeceini tahmin ediyorum dedi.

BACILAR KENDME ANS OLARAK GÖRÜYORUM

Ekrem mamolu daha sonra, Baclarn mahallelerinde seçim turu atarak halkla selamlatktan sonra ilçe meydannda miting yapt. Baclar kendime ans olarak görüyorum. çünkü bu uzun kampanya sürecine Baclarda baladm. 31 Mart öncesi ilk ziyaretimi Baclara yaptm. Baclar bana uurlu geldi. Baclarla beraber kazandm. Siz, bu kardeinizi, arkadanz Baclar dostu olarak bileceksiniz.

Baclarda ahsma yüzde 40a yakn oy verdiniz. Hepinize teekkür ediyorum. Ancak benim Baclardan çok daha fazla oy isteim var. Sizlerin oyu bizim için çok önemli. Bu bir yerel seçim ama ayn zamanda bir demokrasi mücadelesi. Siyasi parti aranmakszn hep beraber bu mücadeleye destek olmalyz. Biz ne dedik? Bne, stanbul ttifaknn adayym dedim. Her seçmenden oy bekliyorum. çünkü ben, insana hizmet edeceim. Ben, mutfanzdaki yangn söndürmeye geliyorum. Sosyal yardmlar tam 5 katna çkarttk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git