İmamoğlu'nun 8 Mart mesajı krize neden oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart mesajı krize neden oldu. Mesajında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyen İmamoğlu'na, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den tepki geldi.

Haberler 09.03.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Millet ttifaknda 8 Mart mesaj krize neden oldu. BB Bakan Ekrem mamolu, Meral Akener ve Pervin Buldann isimlerini etiketleyerek mesaj paylat. Mesajda, Y Parti Genel Bakan Sayn Meral Akener ve HDP E Genel Bakan Sayn Pervin Buldann nezdinde tüm kadn siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadn belediye bakan mevkidalarmn 8 Mart Dünya Kadnlar Gününü kutlarm. ifadelerini kulland.

Mesaja HDP tarafndan teekkür mesaj geldi. HDP E Genel Bakan Buldan, Teekkürler sayn Bakan yantn verdi. Ancak Y Partiden tepki vard.

Y PARTDEN TEPK GELD

Y Parti Genel Bakan Yardmcs ve stanbul Milletvekili Yavuz Araliolu, Anneleri yllardr evltsz brakan bir cinayet ebekesine mesafesizliini milli hassasiyet ve haysiyet itirazmz olarak ifade ettiimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, ehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akener ismi ile birlikte zikredilmesini doru bulmuyorum. dedi.

Y Parti stanbul l Sekreteri Yücel Cokun da mamoluna Sayn Genelbakanmzn ve partimizin ismini, hiçbir koulda bir arada olamayacamz kii ve yaplarla birlikte geçirilmesini iddetle reddediyoruz. diyerek tepki gösterdi.

AK PART: ÖDEYE ÖDEYE BTREMEDNZ SEçM DYETNZ

AK Parti stanbul l Bakan Osman Nuri Kabaktepe de mamolunun mesajna cevaben Ödeye ödeye bitiremediniz seçim diyetinizi. Ben de evladn vatan uruna ehit veren tüm ehit annelerinin, yavrularn terör örgütü PKKnn elinden kurtarmak için HDP binasnn önünde bekleyen Diyarbakr Annelerinin #8MartDünyaKadnlarGününü içim buruk bir ekilde kutluyorum. dedi.

MERAL AKENER: ARKADALARIMIZIN çOU BEENMED, SAYGI DUYUYORUM

Y Parti Genel Bakan Meral Akener de konuya dahil oldu. Akener, mamolunun mesajyla ilgili soruya Türkiyede biz Y Parti olarak herkesin fikrini açkça söyleyebilecei, eletirilerini açk, net ortaya koyabilecei, konumaktan korkmad bir Türkiye ina etmeye çalyoruz. Bu Türkiyenin ilk örnei kendi partimizdir. Dolaysyla hem mamolunun tweeti hem Sayn Yavuz Araliolunun tutumu kendi görülerini, bak açlarn ortaya koyan, hürriyetçilik ilkesi çerçevesinde deerlendirilmesi gerek iki bak açs. Sayn mamolunun att tweeti bizim arkadalarmzn büyük bir çounluu beenmedi. Fikirlerini ortaya koydular. Dolaysyla ben de sayg duyuyorum diye cevap verdi.

Ana Sayfaya Git