'İmkanları terörde kullanırsanız beklemeden kayyumları atarız'

Cumhurbaşkanı yorum; devletin bu belediyelere verdiği imkanları eğer siz Kandil'e gönderecek olursanız veya terörde kullanacak olursanız hemen, anında, hiç beklemeden yine biz kayyumları atarız" dedi.

Haberler 26.02.2019 - 13:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Yozgat mitinginde halka hitap etti. Cumhurbakan Erdoan, partililerin Dik dur eilme, Yozgat seninle sloganna, Dik duracaz. Biz sadece Allahn huzurunda, rükuda, secdede eiliriz diye karlk verdi.

Yozgatn, tüm Türkiye ve Avrupada yaayan ehir olduunu kaydeden Erdoan, Almanyada, Fransada, Belçikada, Hollandada yüz binlerce Yozgatl hayatn orada sürdürüyor. Tüm dünyadaki Yozgatllar selamlyorum. Sevgili gençler; bu meydanda sevda, inanç, vefa, kardelik, muhabbet, cesur yürekler var. Onun için Yozgat seviyoruz, Yozgat da bizi seviyor. Biz etle trnak gibiyiz. Bugüne kadar girdiimiz tüm seçimlerde oy oran bakmndan Yozgat, ilk srada yer ald. imdi bir kez daha sizlerden destek istiyoruz. u kritik dönemde desteinizi bekliyoruz dedi.

ASKER ETM BRLKLERNN LKNN YER YOZGAT

Yozgata yaplan yatrmlar ile yaplacak çalmalardan bahseden Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun çiftçi batt dediini hatrlatp, Bay Kemal, bak sana Yozgattan resmi rakam veriyoruz. 1,6 katrilyon tarmsal destek verdik, Yozgatl çiftçimize diye konutu.

Kalabala, 31 Marttan sonra Yozgat için yepyeni bir dönemi balatmaya hazr myz? diye seslenen Erdoan, Bu dönemin ilk müjdesini veriyorum. Yeni kurulacak askeri eitim birliklerinin ilkinin yeri, Yozgat olacak. Admn hemen atyoruz dedi.

GÜYA BAI CHP çEKYOR, KUMANDA KANDLDEK HANLERDE

Dünyann ve bölgenin deitiini, Türkiyenin de bu deiimde hak ettii yeri almak için tarihi mücadele verdiini kaydeden Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Bu mücadelemizde ülkemiz içerisinde bize çelme takmaya çalan kimi partiler var. Bunlar bir araya gelip, CHPnin ban çektii bir ittifak kurdular. Güya ba CHP çekiyor; ama kumanda Kandildeki hainlerde, Pensilvanyadaki ihanet çetesinin elinde. Kandil emrediyor, onun güdümündeki parti araclyla CHP, bunlar yerine getiriyor. Terör örgütü mensuplar bu ilikiyi açkça ifade ediyorlar. Pensilvanya emrediyor, onun güdümündeki kiiler ve kesimler araclyla CHP, bunlar yerine getiriyor. Klçdarolu, bay Kemal, FETÖden gözaltna alnan avukatn götürüp, Ankarann en büyük ilçelerinden birinde belediye bakan aday gösteriyor. Ben buradan Yozgatl kardelerime sesleniyorum. Ankarada çok Yozgatl var. Ankaradaki Yozgatl kardelerime özellikle Mehmet Özhaseki kardeimi ve AK Partili belediye bakan adaylarmz desteklemeleri noktasnda tavsiyede bulunmanz istiyorum.

ANINDA KAYYUMLARI ATARIZ

HDPnin stanbul ve Ankarada aday çkarmadn dile getiren Cumhurbakan Erdoan, kürsüdeki ekrandan HDPli siyasetçilerin baz konumalarn izletti. Erdoan,

Kardelerim bakn, ne diyor? Kürdistanda HDPye vereceiz, batda AK Parti- MHPyi kaybettireceiz. Ahlaksza bak ya. Türkiyede Kürdistan diye bir bölge ne zaman çkt? Size bu ülkeyi böldürtmeyiz, ülkemizi bölemeyeceksiniz. 31 Martta da cevab en güzel ekliyle alacaksnz. Biz Kürt kardelerimize, vatandalarmza muhabbetimizi koruruz. Ama Kürtçülük yapana da bu noktada, bu ekilde ülkemizi bölmeye çalanlara da yüz vermeyiz. Biz ne yaptk? O açtklar çukurlara onlar gömdük mü? Gömdük. imdi diyorlar ki Kayyum atanan yerleri geri alacaz. Benim vatandam sana bunlar geri almana frsat veriyorsa bak söylüyorum. Devletin bu belediyelere verdii imkanlar eer siz Kandile gönderecek olursanz veya terörde kullanacak olursanz hemen, annda, hiç beklemeden yine biz kayyumlar atarz ve sizlerle yola devam etmeyiz diye konutu.

MLLET OYU CHPYE VERECEK, PKK LE FETÖNÜN BORUSU ÖTECEK

Zillet ittifakna destek verenlere kar tavrlarnn açk olduunu kaydeden Erdoan, te e genel bakanlar, ilan ediyor. Dierleri, bölücü örgütün bana heykel dikecekmi. una bak ya. Bunlar hala kendilerini buday ambarnda sanyor. Bölücü örgüt; buralarda zillet ittifaknn listelerinden belediye meclis üyeleri gösteriyor, belediye yönetimlerinde yer alma sözü alyor. Bölücü örgüt, bu partiler üzerinden her yerde sandk görevlisi veya müahit olarak sandklara szmann hesaplarn yapyor. Millet oyu CHPye verecek, millet ad Y olan, kendi kark olan partiye verecek; ama sonuçta buralarda PKKnn borusu ötecek, FETÖnün borusu ötecek dedi.

BUNLARIN DERD, TÜRKYEY DAHA Y YÖNETMEK DEL

Cumhur ittifakn milletin gözü önünde kurduklarn belirten Cumhurbakan Erdoan, Bugüne kadar her ne yaptysak hepsini milletimizin gözü önünde gerçekletirdik. Zillet ittifak ise bandan sonuna kadar bir ucu Kandilde, bir ucu Pensilvanyada olan bir yap olarak ina edilmitir. Bu ittifak snrlarmz terör örgütlerine, ekonomimizi IMFye, d politikamz yabanclara teslim etmektir. çünkü bunlarn derdi, Türkiyeyi daha iyi yönetmek deil; Türkiyeyi eski istikrarsz, güvensiz, huzursuz günlerine geri döndürmektir. Bunun için azlarndan eski Türkiye lafn eksik etmiyorlar. Bunun için bizim yaptmz her eyi ykacaklarn, iptal edeceklerini, geriye döndüreceklerini söylüyorlar. Biz ina etmenin sözünü veriyoruz; onlar ykmann, yakmann, asmann, kesmenin hesabn yapyor. Bunlara deil ülke, bir koyun bile emanet edilmez; çünkü akam olmadan kaybedip gelirler diye konutu.

Ana Sayfaya Git