İnce: CHP yönetimi militan bir anlayış içerisinde

CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eskiden CHP yönetiminin militan bir anlayış içerisinde olduğunu belirterek, “Onlardan değilseniz, onları desteklemiyorsanız belediye meclis üyesi yapmazlar sizi. Bu kafayla giderlerse partiyi baraja taktırırlar. Bundan da hiç kuşkum yok" dedi.

Haberler 05.12.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memleket Hareketi balatan Muharrem nce, Ankarada evinin yaknnda parkta yürürken DHAnn sorularn cevaplad. Türkiyede pandemi nedeniyle zor bir dönem yaandn, iletmelerin kapal olduunu, insanlarn zor durumda olduklarn belirterek, Böyle bir ortamda muhalefetin bangr bangr olmas lazm, bütün sokaklar, caddeleri, medyay ayaa kaldrmas lazm muhalefetin. Ne yazk ki muhalefet kendi derdine dümü. nsanlar aç, muhalefet belediyelerdeki yolsuzluklarla, partideki tacizlerle gündeme geliyor; buna üzülüyorum, hatta utanyorum; böyle bir ortamda muhalefetin insanlara bir umut olmas lazm, umutlar yeniden yeertmesi lazm, umut alamas lazm. Bunlarn hiçbirisi olmuyor. 2002de bu millet ne yaptysa ben bunun aynsn yeniden yapacan düünüyorum. ktidarn, muhalefetini hepsini birlikte göndereceine inanyorum. Onun için biz her siyasi partiden destek görüyoruz. Ve ksa süre içerisinde de bunu gerçekletireceiz zaten dedi.

BU KAFAYLA GDERSE PARTY BARAJA TAKTIRIRLAR

nce, CHP Maltepe lçe Bakan Yardmcs Umut Karagözün cinsel taciz, CHP Menemen Belediye Bakan Serdar Aksoyun yolsuzluk soruturmas kapsamnda tutuklanmalar ile ilgili öyle konutu:

Ben bu partiye 40 ylm verdim. çok üzülüyorum. CHP yönetimini basiretsizlik içerisinde görüyorum. Yani durumu yönetemiyorlar. Zamana brakyorlar. Yani Brakn sousun, çürüsün ama bu olay çürüsün diye beklerken partiyi çürütüyorlar; bu tür olaylarda annda neter atmak lazm. Menemen Belediye Bakan, 20 yldr belediye bakanyd. Aday yapmadnz. Niye? Muhalif diye. te yerine getirdiniz, rezil oldunuz. Oysa geçmite eski belediye bakan Tahir ahin hiç unutmuyorum Deniz Baykal döneminde genel merkezin kapsna gelip krmz kart göstermiti. Sonra 2009 ylnda adaylk söz konusu olduunda Genel Merkezi o kadar sert eletiren Tahir ahini yeniden aday yapmt CHP yönetimi. Saduyu vard partide. Kazanmaya bakyorlard oysa imdi bir militan anlay içerisinde CHP yönetimi. Onlardan deilseniz, onlar desteklemiyorsanz belediye meclis üyesi yapmazlar sizi. Bu kafayla giderlerse partiyi baraja taktrrlar. Bundan da hiç kukum yok.

AL MAHR BAARIR ACEMLK YAPMITIR

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Baarrn Türk Silahl Kuvvetlerine ilikin sözleriyle ilgili de nce, Aslnda Ali Mahir Baarrn ne demek istediini anlyoruz. Söylemek istedii ey Tank Palet Fabrikasdr. Tank Palet fabrikas Ordunun mald onu sattnz demek istiyor. Ama ifadelerini düzgün anlatamyor. Yani Türk Ordusunun bana çuval geçirildiinde sesini çkaramayanlar, Türk Ordusuna kumpas kurulurken Ben o davann savcsym diyenler, imdi kahramanlk taslyorlar. Ali Mahir derdini düzgün anlatamamtr. Acemilik yapmtr. Ama buradan Cumhurbakan Erdoana da ekmek çkmamaldr. Ordu, 12 Eylülde darbe yapt, ihtilal yapt, ikence yapt bizim arkadalarmza. Ama bizim orduya kar bir kinimiz yoktur, olamaz. çünkü biz sorunlu bir corafyada yayoruz. Bu corafyada ordumuz hep güçlü olmaldr. Orduyu incitmemeliyiz, sahip çkmalyz, ordu hepimizin ordusudur ifadelerini kulland.

BUNLAR AYAKÜSTÜ KONUULACAK EYLER DEL

nce, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamoluna suikast iddias ile ilgili de

Geçmite Bülent Arnça suikast olacak diye FETÖcü teröristler bu memleketin Kozmik Odasna girdiler. Bu milletin en gizli yerine girdiler. Yani bunlar ayaküstü konuulacak eyler deil. Ekrem mamolu önemli bir siyasetçidir. Korunmaldr. Ciddi bir olaydr. Ama bunlar ayaküstü konuulacak konular deil. Bunu medya önünde tartmann doru olmadn düünüyorum. Ben yllardr devlet tarafndan korunan birisi olarak bunu daha sakin daha saduyulu; buradan bir siyasi tartma olmamas lazm. Türkiyede bir terör gerçei vardr. Uzunca bir süre vardr. Pek çok siyasetçi, öhretli kii bu tehdit altndadr. Bunu ciddiye almak lazm, bunu bir devlet ciddiyeti ile konumamz lazm, siyasetçi kimlii ile deil dedi.

DEVLETE GÜVENMEK LAZIM

Muharrem nce, 2018 ylndaki Cumhurbakanl seçiminde kendisiyle ilgili suikast ihbarlarnn olduu iddiasna yönelik de, Devlete güvenmek lazm. Ben ülkeyi kar kar geziyorum. Her gittiim ilde il snrnda polis beni alyor; arkamzda bir polis önümüzde bir polis bir baka ile devrediyorlar. Hiçbir aksama olmuyor. Benim bu konuda en ufak bir ikayetim olmad. Hatta zaman zaman üzülüyorum devlete masraf ettiriyoruz diye. çünkü benzin, mazot yanyor. O personel orada kullanlyor. Bu konuda devleti yönetenler muhalefeti de korumak zorundadr. Zaten demokrasi böyle bir eydir. Bu konular siyasi tartmalarn dnda tutmamz lazm deerlendirmesinde bulundu.

BZ 50 ARTI 1 HEDEFLYORUZ

nce, koronavirüs salgn nedeniyle u an il gezilerini iptal ettiklerini ifade ederek, Hatta bugün Avanosta olacaktk. Onu da iptal ettik. Komisyonlarmz var. Bu komisyonlarda Zoom üzerinden arkadalarmz çalmalarn yürütüyor. Ben de zaman zaman onlara katlyorum. lgili komisyonlarm tarm komisyonu, eitim komisyonu, salk komisyonu ciddi bir program üzerinde çalmalarn yapyorlar. Arkadalarmz çalyor; Türkiyenin sorunlarna çare üretmek için, Türkiyenin sorunlarn çözmek için, Türkiyeyi yönetmek için. O iddiadayz biz. Yani yüzde 2lik 3lük bir parti kuralm gibi bir iddiamz yok. Biz 50 art 1i hedefliyoruz. Özgüvenli bir ekilde yola çkacaz. Ve milletin önüne bir seçenek sunacaz. Bunu baaracamza inanyorum. Toplantlarmz bu ayn 15ine kadar biraz askya aldk. Teknolojiden yararlanarak çalmalarmz sürdürüyoruz diye konutu.

nce, partinin logosunun ne olaca sorusu üzerine de Bunlarn üzerinde arkadalar çalyorlar. Zaman geldiinde açklayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git