İnce: 'Pekeke' diyeni istemeyeceksin

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce. AK Parti iktidarını eleştirerek HDP ile işbirliği yapmayacaklarını belirtti. İnce, ayrıca “'Pekeke' diyeni istemeyeceksin kardeşim, 'Pekaka' 'terör örgütü'. Bu kadar” dedi.

Haberler 23.10.2021 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memleket Partisi Genel Bakan Muharrem nce, Balkesirin Havran ilçesinde parti binasnn açlnda yapt konumada, ülkenin 19 yldr ayn iktidar tarafndan yönetildiini söyledi.

ktidar da muhalefeti de hepsini birden göndermeliyiz

ktidarn ekonomi politikasn eletiren nce, dolar ve euronun yükseldiini hatrlatarak, Memleket kötü yönetiliyor, muhalefet de umut olamyor. O zaman bizim yapmamz gereken bir i var. Toptan temizlik yapmalyz, toptan. ktidar da muhalefeti de hepsini birden göndermeliyiz, ancak böyle düze çkarz diye konutu. nce, Türkiyede bo gündem konumaya gerek yok. Mazotu, gübreyi, doal gaz, pahall, kiralar, örencilerin yurt sorununu konuacaz. Türkiyenin gündemi bunlar. çiftçi perian, emekli perian, gençler barnacak yurt bulamyor, üretmeyen bir Türkiye var artk ifadesini kulland.

Pekeke diyeni istemeyeceksin kardeim

PKKye Pekeke diyenlerle ibirlii yapmayacaklarn söyleyen nce, öyle devam etti:

19 yldr Türkiyeyi yönetemeyen, uçurumun kenarna getiren bu AKPden de 19 yldr umut olamayan muhalefetten de toptan kurtulmamz lazm. te bakn önünüze, yepyeni bir seçenek, Memleket Partisi. Bizim 6 ana ilkemiz var: Bizim partimizde Atatürke laf edemezsin. Doaya ve çevreye sayg göstereceksin. Kadna iddet ve çocuk istismarn yüksek sesle knayacaksn. Ranta, siyasetten rant elde etmeye kar çkacaksn. Terörün her türlüsünü knayacaksn. Pekeke diyeni istemeyeceksin kardeim, Pekaka terör örgütü. Bu kadar. nsanlar arasnda ayrmclk yapmayacaksn, rk, din, dil, cinsiyet, bu tartmalara girmeyeceksin. Bizim ilkelerimiz bunlar, sloganmz da MAV memleket, adalet, vicdan, i. Biz meydanlarda kavga etmeyeceiz. Biz diyeceiz ki tencere, mutfak, tarla, mazot, gübre, yurt. Bunlar konuacaz. Tencerede et mi kaynar dert mi kaynar, tencerede a m pier ta m pier, biz bunlar konuacaz. Onun için yollardayz. Kar kar memleketi gezeceiz. Daha yeni bir parti. Hele bir yaz aylarn görelim bakalm. Birinci parti olacaz.

HDP ile i birlii yaparz dedim mi, demedim

lçede esnaf ziyaretinde bulunan, vatandalarla bir araya gelen nce, bir gazetecinin, ktidar deitirmek için HDP ile beraber olur musunuz? sorusuna tepki göstererek, Alicengiz oyunlar yapma. Ben ne söylediimi biliyorum. Ben sana HDP ile i birlii yaparz dedim mi, demedim. Yanda medya azyla konuuyorsun. Gazetecilik yapacaksan yap. 6 ilke saydm. PKK, terör örgütüdür diyen herkesle i birlii yaparm, demiyorsa yapmam açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git