İnce'ye, Putin'li sile!

Erdoğan, İnce ve Kılıçdaroğlu'na milyonların karşısında seslendi. "Bay Muharrem ustana da söyle. 'Şöyle soydular böyle soydular' diyorlar. Neyi soyduk. Bu ne hayasızlıktır." Erdoğan, Kulliye için de, Putin'le anısını aktararak İnce'ye cevap verdi.

Haberler 18.06.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Yenikapda düzenlenen mitingde konutu. CHPnin cumhurbakan aday Muhharem nce ve Kemal Klçdaroluna da yüklenen Erdoan, Bay Muharrem ustana da söyle. öyle soydular böyle soydular diyorlar. Neyi soyduk. Bu ne hayaszlktr diye konutu. Erdoan Putin ile ilgili ansnysa öyle anlatt: Takm kafay bizim külliyeye. Zaten ustas da öyleydi. Gelmeyeceim dedi sonra kuzu kuzu geldi. Bir hatram anlatacam. Sayn Putin bir ziyaret yapt. lk gelii. Bizim salonda kendisiyle konuuyoruz öyle bir süzdü her tarafn. Ayrlrken büyük devlet olmann alameti farikas budur dedi.

24 Haziranda yaplacak seçimler öncesi AK Partinin Yenikap Miting Alannda Büyük stanbul Mitingi düzenledi.

EN BABA MTNG STANBULDA YAPIYORUZ

Yenikapda düzenlenen mitingde stanbullulara seslenen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Sen krk kalplerin devassn, sen mazlumlarn umudusun, istikbalimizin kutup yldzsn stanbul. ifadeleriyle balad. Babalar Gününü de unutmayan Erdoan, Tüm babalarn bu güzel gününü tebrik ediyorum. Böyle bir günde bizde en baba mitingimizi stanbulda yapyoruz. Rabbim nazardan saklasn nallah. 6 günümüz var. Bu muhteem meydandan stanbulun tüm ilçelerindeki kardelerime sevgilerimi yolluyorum dedi.

24 HAZRAN DEMOKRAS BAYRAMIMIZ MDDEN HAYIRLI OLSUN

te Erdoann konumasndan satr balar: 24 Haziranda güçlü hükümet, güçlü meclis, güçlü Türkiye için kükremeye var myz? 24 Haziranda bir destan daha yazyor muyuz? Ben inanyorum, stanbulda bu i bitmi, stanbul Allahn izniyle kararn vermi. 24 Haziran demokrasi bayrammz imdiden hayrl olsun. Sizlerle iftihar etmeyeceim de kimlerle iftihar edeceim. Bu yamura ramen sizler Yenikapya geldiniz. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum.

BZ BUYUZ BAY MUHARREM, SEN BU LERDEN ANLAMAZSIN

stanbulda çöp dalar yükselmi miydi? O zaman stanbulu CHPnin belediye bakan yönetiyordu. Ümraniyede çöplük patlad ve 39 vatandamz öldü. CHPnin olduu yerde çöp vardr. Biz geldiimizde alt ilimizde doalgaz vard. Biz geldik bunu bitirdik, AK Parti temizliktir.

Haliçi bilmeyeniniz var m, Haliçin yanndan geçmek mümkün müydü? Haliç pislikten geçilmiyordu, geldikten sonra dünya ile görüerek iin içine girdik ve Haliçteki bütün o çamuru bir ta ocana naklettik. Haliçi temizledikten sonra Boaz biz Haliçe baladk. Biz buyuz Bay Muharrem, sen bu ilerden anlamazsn.

nsanlarn yaamaktan usand bir ehri, 4,5 ylda yaanlan bir yere çevirdik. stanbulu tarihinin en kaliteli belediyecilik hizmetleriyle tantrdk. Habitat 2 toplantsnn sonuç bildirgesinde u kaydedildi: Dünyann en temiz ehri stanbul.

2,5 milyar dolar borçla devraldm, ayrlrken de 1,1 milyar dolar borçla devrettim. Bunun yannda yatrmlar yaptm. Sen bizim yaptmz yatrmlara kör müsün? Biz Marmaray neyle yaptk, Osman Gaziyi neyle yaptk bizde icraat var. Haddini bil.

ÜLKEMZ 16 YILDA YEPYEN BR çEHREYE BZ KAVUTURDUK

Biz geldiimizde 23,5 milyar dolar IMFe borcumuz vard. Bu borcu biz sfrladk Bay Muharrem. Hatta IMF bizden borç istedi, 5 milyar avro verin dedim. Baktlar biz veriyoruz vazgeçtiler. Esnafn siftah yapamad için kepenk kapatt bir ülkeyi, bölgesinin ticaret merkezine biz dönütürdük.

Nasl 4,5 yl içerisinde stanbulu yeniden yaabilir bir hale getirdiysek, ülkemizi de 16 ylda yepyeni bir çehreye biz kavuturduk. stanbula 16 ylda 236 milyon katrilyonluk yatrm yapt. öyle soydular, böyle soydular diye anlatyorlar bu ne hayaszlk. stanbuldan 21 olan üniversite saysn 57ye ulatrdk. Öretmen ya belki anlar.

250 YILLIK TARH OLAN BR ADIM DAHA ATIYORUZ

AKMyi yktk, yerine opera binas yapyoruz. Taksime imdi 5 bin kiilik bir cami yaplyor. Kaba inaat bitmek üzere. Ramazann son günlerinde her ikisini de gördüm. 250 yllk tarihi olan bir adm daha atyoruz: Mehur Rami Klasn 7 milyon cilt kitaplk bir kütüphaneye çeviriyoruz. Biz yeniden stanbulu kültür sanat noktasnda bir merkeze dönütürüyor.

SZ TARHE KENDNZ AFFETTREMEYECEKSNZ

Kuleli Askeri Lisesinin restorasyonunu yaparak onu da müzeye dönütürüyoruz. stanbulda müzik müzesi ve sikke müzesi kurulacak. Yasladay (Yassada) biz demokrasi ve özgürlükler adasna çeviriyoruz. CHP zihniyeti Menderesi ipe götürdü, siz de arkadan desteklediniz. Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. Burada bir uluslararas toplantlar yapacaz. Biz buyuz Bay Muharrem bak ben laf salatas yapmyorum, icraatlardan bahsediyorum. Bugün Elazda millet bahçeleriyle dalga geçiyor. Yaklak 26 dönemlik yeri Elazda millet bahçesi yapacaz. Ortasna güzel bir yere de ehitler ant koyacaz.

BUNLARI SENN HAVSALAN ALMAZ

Haliç tersanesini bilim ve teknoloji merkezi yapyoruz. Bu Avrupann en büyük bilim ve teknoloji merkezi oluyor. Salkta stanbula adeta ça atlattk. Toplamda 129 adet salk tesisi ina ettik. stanbula iki dev ehir hastanesi yapyoruz. Atatürk Havalimann tandktan sonra oray dev bir millet bahçesine çevireceiz. 3. havalimanmz dünyann ilk üçü içinde olacak. Kanal stanbula da kar çktlar. Panamay Panama yapan Panama Kanaldr. Bunlar senin havsalan almaz.

BÜYÜK DEVLET OLMANIN ALAMET FARKASI BUDUR

Takm kafay bizim Külliyeye, ustas da gelmeyeceim dedi kuzu kuzu geldi. Bir hatram anlatacam Sayn Putin ziyaret etti. Bizim salonda kendisiyle konuuyoruz, ayrlrken ne dedi biliyor musunuz? Büyük devlet olmann alameti farikas budur dedi.

Ayn anda biz orada 2 bin 500 kiiye yemek verebiliyoruz. Bu onlar rahatsz ediyor. Gelen kiiler muhtar. Bana da öyle dediniz ya muhtar bile olamaz dediler. Benim milletim bu evladn muhtar olmann da ötesine çkard cumhurbakan yapt.

BEN BE TANE BABAYT ARADIM VE BULDUM

Yerli milli otomobil diyoruz, 20 yl geriden geliyor diyor. Bu bir defa akülü olacak, mazotlu veyahut benzinli deil. Elon Muskla hepsini konutuk, biz bir eyler yapmann gayretindeyiz. Yahu hayatnz boyunca bir dikili tanz yok. steseler de istemeseler de ben be tane babayiit aradm ve buldum. Bir araya getirdik imzalar attk CEOyu da onlar buldu. 2022 hedefimiz var.

ADALARDAK ATLARI ÖZGÜRLÜKLERNE KAVUTURMAK çN

Biliyorsunuz Adalardaki atlarla ilgili vicdanlar yaralayan görüntülere ahit olduk. Adalardaki atlar özgürlüklerine kavuturmak için çalmalar yapyoruz. Biz hayvanlar için vakf kurmu, Peygamberi kedisi ölen bir çocua basalna gitmi bir ümmetiz. imdi düzenlemelerle ister ev ister sokak hayvanlar için 5119 sayl yasay yeniden ele alacaz. Sapancada operatör bugün tutukland. Bu hassasiyet önemli.

GÜçLÜ MECLS GÜçLÜ CUMHURBAKANI STER

Büyük Türkiye, güçlü meclis güçlü cumhurbakan ister. Vakit Türkiye vakti, vakit stanbul vakti. Bunu ortaya hep birlikte koymalyz. Bat 24 Hazirana bakyor. Bat Erdoan nasl çökecek diye bekliyor. Onlara da gerekli dersi vermeye hazr myz? Bugüne kadar hep verdiniz. u 6 gün içinde kap kap dolamaya var myz? Durmak yok, yola devam. çok çalacaz. Sandklara, oylara sahip çkacaz. Demokrasinin bir namus olduunu unutmayacaz.

HERKES HEYECANDAN TRTR TTRYORDU

Dün 16 Hazirand... 16 Haziran 1950 bu ülkede Ezan Muhammedinin tekrar semalarda yankland bir gündür. Gençler bunu bilmez: Bu ac hikayeyi dinlemeleri gerekir. Sultanahmetteki müezzinler Allahu Ekber diye haykrnca... Herkes heyecandan tirtir titriyordu. Ezanlar bitene kadar millet avluda oturdu kald. Bir baka vatandamz anlatyor. Bursada bir camide ikindi ezan tam 7 kere okundu. Halk doyamamt ezan Arapça dinlemeye... Evet 18 yl aralksz süren CHP zulmünün ardndan Ezan Muhammediye yeniden kavumak böylesine mutlu etmiti.

BUNLAR UCUZ OYUNLAR MUHARREM

Muharrem nce kalkm din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor. AK Partiyle MHPnin meclisten geçiren düzenlemeyi AYMye götürüp iptal ettiren sen deil misin Bay Muharrem. Daha düne kadar imam hatiplerde ve dier okullarda verilen din dersine kar çkan sen deil misin? Bugüne kadar camide çekilmi bir resmin var m imdi maallah... Bunlar ucuz oyunlar Muharrem. Kürt kardelerimin dillerini örenme hakkndan bahsediyor. Yahu biz bu haklarn hepsini verdik. Cezaevlerinde annelerin Kürtçe konumalarnn ödünün biz açtk.

YALAN SÖYLEME

Sürekli haktan hukuktan bahsediyor. Yalovada kendisinin dershane müdürlüü yaparken hukuksuz bir ekilde öretmen çaltrdndan ve bu yüzden cezalar ödediinden hiç bahsetmiyor. Milletin sofrasnda ne var diye soruyor, AK Parti döneminde üç buçuk milyon kat büyüdüünden haberi yok. Hep cehalet, hep yalan. Biz Türkiyeyi içinde kitaplaryla, internetiyle millet kraathanelerinden bahsediyoruz. Onlar bu projenin kekine taklp kalmlar. Bay Muharrem çk Zeytinburnundaki millet kraathanesine gel. Bizim belediyemizin ulat yere sizin kudretiniz ulaamaz. Arnavut cierinden bahsediyor, Tatar böreinden bahsediyor yahu ben bunlar söylemedim. Yalan söyleme.

CHPNN FAST KARAKTER DEMYOR

Menderes 10 yllk hizmetlerini CHPnin kkrmasyla canyla ödedi. Menderesi bunlarn aa babalar daraacna götürdü. CHPliler ayn tavr Özala da taknd. ktidar yolunu milletin gönlünde deil cuntaclarda aradlar. Gönül köprülerini biz kurduk. CHPnin faist, baskc karakteri yllar geçse de deimiyor. ftira ve yalan siyasetlerinden vazgeçemiyorlar.

EN BÜYÜK HZMETLER DARBE AKAKçILII YAPIP

Son günlerde diline köprü geçi fiyatlarn dolam. Sen stanbuldan Yalovaya giderken niye körfezi dolamyorsun da Osman Gaziyi tercih ediyorsun. Bu köprü olmazsa sen mitinglerine yetiemezsin. Bunlar hizmetten, yatrmdan, icraattan anlamaz. Kaynaklarn çeitlendirmesiyle biz Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yaptk. Kimse oradan geçmeye mecbur deil, bunlarn en büyük hizmetleri darbe akakçl yapp Babakan astrmak. Onlarn bu ülkede dikili aac yok.

BABAKAN YILDIRIM: STANBUL EVET DEDYSE TÜRKYE EVET DEMTR

Kürsüye çkan Babakan Binali Yldrm, stanbul bugün milletin adam Recep Tayyip Erdoan barna basyor. Yeni bir destan yazacak myz? Milletin adamnn yeni sistemin cumhurbakan olarak seçecek miyiz? Cumhur ittifakn AK Partiyi güçlü bir ekilde meclise gönderecek miyiz? Güçlü bir Türkiye için evet mi? stanbul evet dediyse Türkiye evet demitir ifadelerini kulland.

Babakan Yldrm konumasnda u ifadeleri kulland: Yeni bir seçim gün sayyoruz. nallah 24 Haziranda biz bu ykm ekibine hak ettikleri dersi vereceiz. Adamlar nereye gidiyorlarsa ykmdan bahsediyorlar. AK Parti ne yaptysa bunlar durduracaz, bunlar ykacaz diye azlarndan bir hayrl kelime çkmyor. Bunlarn bu ülkeye tek bir dikili aaçlar yok.

Bunlarn yapmakla ii olmaz. Bunlar deil mi köprülere kar çkan, bitince de en önce kullanan bunlar deil mi? Ainesi itir kiinin lafa baklmaz. Millet neye göre size destek versin. Millet söze bakar, kimin söylediine bakar ona göre karar verir. Yaptklarmz yapacaklarmzn teminatdr.

Ana Sayfaya Git