"İnsan ölümlerinin kolaylaştırıldığı bir yerde medeniyet yoktur"

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği yeri gezen HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, bu vahşeti gerçekleştiren zihniyetin medeniyetten yoksun olduğunu belirtti.

Haberler 26.08.2018 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Mehmet Yavuz, 2014 ylnn Kurban Bayramnda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti datmak için yola koyulan Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güne ve Hasan Gökgözün vahice katledildii yeri gezdi.

Ölümleri kolaylatran bu zihniyetin medeniyetten yoksun olduunu belirten Yavuz, ehitlerimizi unutturmayacaz ki bir daha kimse masum insanlar katletmeye yeltenmesin. dedi.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesine bal Cengizler Mahallesinde bulunan Özturanlar Apartmann önünde Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güne ve Hasan Gökgözün katledildii yerde bir süre tefekkür eden Yavuz, insan ölümlerinin kolaylat bir yerde medeniyetin olmadn ifade etti.

Bir dönemin vahetine ve zulmüne tanklk eden canl bir tarihin önünde duygulanan Yavuz, o vaheti bir kez daha hatrlatarak bu katliam gerçekletirenleri lanetledi.

68 Ekim olaylarnda HDP/PKKlilerce katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güne ve Hasan Gökgözün balkondan atldklar, yakldklar yeri ziyaret ettiklerini söyleyen Yavuz, 2014 ylnn 68 Ekiminde bir Kurban Bayramnda kendi halkna et datmak için yola çkm iyiliksever, milletini seven, inancnda masum gençlerin katledildii Cengizler Mahallesindeki Özturanlar Apartmannn önündeyiz. Kurban Bayramnn 4üncü gününde onlara yönelik bir ziyaret gerçekletirelim istedik. dedi.

ehitlerimizi unutturmayacaz

Kurban Bayram ehitlerini asla unutmayacaklarn ve unutturmayacaklarn sözlerine ekleyen Yavuz, Bir dönemin vahetine tanklk eden, zulme tanklk eden canl bir tarihin/hafzasnn ans/hatrasnn önündeyiz. Bu vesileyle bu genç kardelerimizin, bu ehit kardelerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anyoruz. Onlar unutmayacaz ve Allahn izniyle unutturmayacaz. Unutturmayacaz ki bir daha masum insanlar katletmeye kimse yeltenmesin. ifadelerini kulland.

Ölümlerin kolaylatrld yerde medeniyet olmaz

Bu zihniyetin halka ve millete huzur ve bar getiremeyeceinin altn çizen Yavuz, Esasen bir zihniyetin artk bu halk idare etmesinin sonunun balangcn tekil etmitir 2014ün 68 Ekimi. çünkü bu zihniyet halka ve millete ne huzur dolu ne de bar dolu günler getirecek. nsan ölümlerini kolaylatrmtr bu zihniyet. nsan ölümlerinin kolaylat bir yerde medeniyet yoktur. Medeniyete sahip olmayan hiçbir anlay milleti idare edemez. Bu vesileyle bu genç ve ehit kardelerimi bir kez daha rahmetle ve minnetle anyor, onlarn ailelerine sabr cemil tavsiye ediyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git