İnsanca yaşam!

Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen mitingde “İnsanlık dışı koşullarda yaşamaya hayır” denildi.

Haberler 23.12.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Emek ve Demokrasi Platformu tarafndan düzenlenen Toplumsal Bar ve nsanca Yaam için Demokrasiyi na edelim mitingi yapld. Mitingde konuan KESK E Genel Bakan Aysun Gezen, nsanlk d koullarda yaamaya, isizlie, vergi adaletsizliine, irademizin gasp edilmesine ve kayyumlara, anti demokratik rejime, rkçla, kadnlarn köleletirilmek istenmesine hayr dedi.

Diyarbakrda Emek ve Demokrasi Platformu tarafndan stasyon Meydannda Toplumsal Bar ve nsanca Yaam için Demokrasiyi na edelim mitingi gerçekletirildi. Bölgesel olarak gerçekletirilen mitinge bata Diyarbakr, Van, Dersim, Elaz, Malatyann olduu 14 Bölge ilinden gelen yüzlerce kii katld. Mitinge katlanlar arasnda KESK, DSK, TMMOB, TTB, HDP, EMEP, ESP, TKP ve TPin olduu birçok kurum yer ald.

KAYYUM VE SAVA KARITI PANKARTLARA ENGELLEME

Miting alanna Dilimiz onurumuzdur, KHKler onurumuzu ve irademizi gasp edemez, Haramilerin saltanatna son vereceiz, Tacize, tecavüze, iddete izin vermeyeceiz, Güvenli i güvenli gelecek istiyoruz, , bar, özgürlük pankartlarnn alana alnmasna izin veren polis, Kayyum atayarak, ihraç ederek, aça alarak bizi susturamazsnz, Savaa kar bar, Halkn bütçesini savaa peke çektirmeyeceiz pankartlarna izin vermedi. Ranta, talana, faize, israfa, savaa deil emekçiye bütçe yazan KESKin pankart ise sava kelimesi kesilerek alana alnd.

HALKIN BRLKTE YAAMASINI ÖRGÜTLÜYORUZ

Tertip Komitesi adna konuan Eitim Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Bakan Abbas ahin, Sömürünün, asimilasyonun karsnda duran halk vatan haini olarak yaftaland. Asl vatan hainleri onlard. Bunlar Avrupada yolsuzlukta, hrszlkta ön sradalar. Hukukun, demokrasinin esamisi okunmuyor. Halkn seçtii siyasetçilerin yerine kayyum atadlar, durmadlar. Bize dayatlmaya çallan bu corafyann kaderini direnerek deitireceiz. Kazanmamz çok yakn. Bizler halkn birlikte yaamasn örgütlüyoruz dedi.

KÜRT HALKINA ZULÜM REVA GÖRÜLÜYOR

TMMOB Diyarbakr l Koordinasyon Sekreteri Doan Hatun, Mara Katliamnda yaamn yitirenleri anarak, konumasna balad. Son 3-4 yldr yaananlarn söyleyecek söz brakmadn belirten Hatun, Bu devlet Kürt halkna reva gördüü zulmü kendine bir hak olarak görüyor dedi. Ekonomik krize deinen Hatun, insanlarn açlktan yaamlarna son verdiini ifade ederek, bütçenin savaa deil, bara, halka, yoksullara harcanmas çars yapt.

YOKSULLUK VE AçLIK ARTTI

DSK Genel- Merkez Yöneticisi Mehmet Salih Dorul, ise AK Partinin neoliberal politikalar izlediini, her eyi özelletirip sattn dile getirerek, bu sürecin devam ettiini kaydetti. Dorul, bu politikalardan kaynakl, yoksulluk ve açln arttn, siyasi soykrmlarn yapldn, kayyum politikalarnn sürdüünü dile getirdi.

BÜTçENN YÜKÜ EMEKçLERE YÜKLENYOR

KESK E Genel Bakan Aysun Gezen, hükümetin bütçenin yükünü emekçilere yüklediini söyledi. Türkiyede isizliin arttn vurgulayan Gezen, Bir yandan isizlikten, ekmek götüremeyen ve çaresizlikten intihar edenler ve bir yandan 50 bin lira yemee verenler. Bir yandan elektrie gelen zamlar, elektrik borcunu ödemeyenler, bir yandan elektrik borcunu ödeyemeyen çiftçiler. Yetmiyor, isizlik fonuna el atyor. Bu tablo uzayp gider. Eitim ve salk paral hale geldi. Paran yoksa öl diyorlar. Bu sorunlarn hiçbirini bu bütçe döneminde de çözmediler dedi. AKPnin kendi yandalarna ve savaa bütçe ayrdn vurgulayan Gezen, bu bütçeyi kabul etmediklerini belirterek, nsanlk d koullarda yaamaya, isizlie, vergi adaletsizliine, irademizin gasp edilmesine ve kayyumlara, anti demokratik rejime, rkçla, kadnlarn köleletirilmek istenmesine hayr dedi.

MIZRAKLI: BU NANçLA MUTLAKA KAZANACAIZ

Ardndan, görevden alnarak tutuklanan Diyarbakr Büyükehir Belediye E Bakan Selçuk Mzraklnn Kayseri Bünyan Cezaevinden gönderdii mesaj okundu. Konumalarn ardndan sanatç Azad Bedrann sahne almasyla süren miting, konserden sonra sona erdi.

Ana Sayfaya Git