İran Heyeti Türkiye’de

TÜRKİYE ile İran İslam Cumhuriyeti Ortak Çalışma Grubu İkinci Toplantısı, İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

Haberler 16.12.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahranda birincisi yaplan toplantnn ikincisi Ankarada gerçekletirildi. çileri Bakanlnda yaplan toplantya çileri Bakanl Müstear Muhterem nce bakanlndaki heyet ile ran çileri Bakan Yardmcs Dr. Hüseyin Zülfikari ve beraberindeki heyet katld. Toplant sonras iki heyet arasnda toplant sonuç tutana imzaland.

Karlkl dostluk ve kardelik havas içerisinde geçen toplantda; terörün her türlüsüyle mücadele, organize suçlarla mücadele, uyuturucu ve kaçakçlk ile mücadele, insan kaçakçlyla mücadele, düzensiz göç ile mücadele ve snr güvenliinin arttrlmas. Bu ibirlii neticesinde iki ülkeyi ilgilendiren konularda ortak hareket etme kararlar alnmtr.

BAKAN SOYLU ZÜLFKARY MAKAMINDA KABUL ETT

çileri Bakan Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti ile ran slam Cumhuriyeti Ortak çalma Grubu kinci Toplants kapsamnda ülkemizde bulunan ran slam Cumhuriyeti çileri Bakan Yardmcs Dr. Hüseyin Zülfikariyi makamnda kabul etti.

KARMA GÜVENLK TOPLANTISINA KATILMITI

çileri Bakan Süleyman Soylu, geçtiimiz günlerde ranl Mevkida Abdurrza Rahmani Fazli ile birlikte bakent Tahranda Karma Güvenlik Toplantsna katlm, sonrasnda güvenlik, snr kontrolü ve kaçakçlk ile mücadele konularnda açklamalarda bulunmutu. Soylu açklamalarnda, Büyük bir medeniyet havzasnn iki önemli yap ta olan ran ve Türkiyenin özellikle güvenlik konularnda bir araya gelmesi ve admlarn, yol haritalarn belirlemesi bölgemizin hem huzuru hem refah hem de güvenlii ve asayii için en önemli nokta olarak alt çizilmelidir. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git