İslam dünyasının birlikteliğini istedi

New York'ta Türk, soydaş ve Müslüman toplumu ile bir araya gelen Erdoğan "Sizlerle beraber, 15 Temmuz gecesi 251 insanı şehit eden bu terör örgütünün maskesini tüm dünyada indireceğiz. Pensilvanya’daki bu terörist başının ülkemize iade edilmesi ve FETÖ’nün Amerika’daki faaliyetlerinin tamamen bitirilmesi konusunda gerekeli adımları attık, atmayı sürdürüyoruz" dedi.

Haberler 24.09.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Birlemi Milletler 74üncü Genel Kurulu için geldii New Yorkta, Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafndan düzenlenen etkinlikte, ABDdeki Türk, soyda ve Müslüman toplumu ile bir araya geldi. Programda konuan Erdoan, Türk, soyda ve Müslüman topluluklaryla bulumaktan duyduklar memnuniyeti dile getirdi. Salonda bulunanlara Türkiyeden selam getirdiini belirten Erdoan, Sizlere 566 yldr semalarndan Allah-u Ekber nidalarnn eksilmedii Fatihin emaneti, tüm dünyann göz bebei stanbulun selamn getirdim. 82 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandann her birinin hasretini, özlemini, bugün bir kez daha New Yorka tadk. Bu salonu dolduran tüm vatandalarmza, tüm dostlarmza aknz, sevdanz, muhabbetiniz, ahde vefanz için teekkür ediyorum diye konutu.

AMERKAN MÜSLÜMANLARININ AYNI ORTAK PAYDADA BULUMASI GEREKYOR

Erdoan, ayn yaratcya inanan, ayn duaya amin diyen yürekleri hiç kimsenin birbirine düüremeyeceini ifade ederek, Kardelik hukukumuzu gözettiimiz sürece, aramzdaki u muhabbeti diri tutuumuz müddetçe hiçbir sorunumuz çözümsüz deildir. Bunun için hangi ülkeden olursa olsun Amerikan Müslümanlarnn ayn ortak paydada bulumas gerekiyor. Sizlerin arasndaki koordinasyon, birlik ve beraberlik ne kadar sk olursa, skntlarmz çözme becerimiz de o kadar artacaktr. Yoksa son 2 asrda birçok defa ahit olduumuz gibi, bakalarnn bizim için yazd ac reçeteleri takip etmekten kurtulamayz. Biz hakkmz aramazsak, onurumuzu savunmazsak, kimse bize onlar lütuf olarak vermeyecektir dedi.

11 EYLÜL DE GERDE MAALESEF çOK KÖTÜ MRAS BIRAKMITIR

Amerikal Müslümanlarn, 11 Eylül terör saldrlarnn ardndan oldukça çetin bir snav verdiine dikkat çeken Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

badethanelerin tehdit kayna olarak görüldüü, insanlarn isminden, inancndan, sakalndan, baörtüsünden horland skntl günler yaadnz. Bu hakszlklara kar mücadele yürütürken hiçbir zaman hukuktan, meruiyetten, demokrasiden ayrlmadnz. Rabbimiz, mukaddes kitabmzda Sizin hayr bildiklerinizde er, er bildiklerinizde hayr olabili buyuruyor. Her imtihan doru deerlendirildiinde ayn zamanda bir imkandr. Mevla 11 Eylül sonrasndaki o sancl dönemi Amerikal Müslümanlar açsndan esiz rade-i Rahmetiyle hayra tebli etmitir. Müslümanlarn hayat alanlarnn darald bu dönemde sivil toplumun ve siyasetin imkanlarnn farkna vardk. Birlik ve beraberlik içinde olduklar zaman neleri baarabileceklerine bizzat ahit oldular. Kamuoyunu doru bilgilendirme noktasnda mevcut medya kanallar dnda, kendi iletiim araçlarna sahip olmann önemini idrak ettiler. Bu imtihan hepimize eksiklerimizle beraber, güçlü taraflarmz da göstermitir. Bugün Amerikan slam toplumu siyasi, ekonomik, sivil inisiyatif açsndan, ahlaki ve söylem üstünlüü bakmndan, 11 Eylül öncesine göre çok daha güçlüdür. Elbette sel gider izi kalr. 11 Eylül de geride maalesef çok kötü miras brakmtr. Medeniyetler çatmas, rkçlk, ötekiletirme, yabanc kartl ve slam dümanlnn artmas bu mirasn sadece bir ksmdr.

KEND HAKLARI KONUSUNDA ASLAN KESLENLER, SÖZ KONUSU MÜSLÜMANLAR OLUNCA Üç MAYMUNU OYNUYOR

Erdoan, slamla ve insanlkla hiçbir alakas olmayan terör örgütleri üzerinden, Müslümanlarn hak ve özgürlük taleplerinin boulmaya çalldn vurgulayarak, El Kaide, DEA, Boko Haram, E ebap, FETÖ gibi katil sürülerinin eylemleri, bize zarar vermesinin yannda, slam dümanlarna da istismar zemini sunuyor. Oysa bu örgütlerin Suriyede, Irakta, Somalide, Nijeryada, Türkiyede, Afganistanda katlettii masumlarn neredeyse tamam Müslümanlardr. Müslümann Müslümana kan, can, mal ve rz haramdr. Böyle olduu halde bu Müslüman olduklarn söyleyenler, bu katliamlar nasl yaptlar, nasl yapyorlar, bunlara Müslüman demek mümkün mü? Bunlarn dinimizde yeri var m? Emperyalistlere taeronluk yapan bu örgütlerin hayatn karartt insanlar, ne yazk ki bizim kardelerimizdir. çkarlar için bölgemizi yangn yerine çevirenlerin menfaatlerini koruma uruna terör örgütlerini TIRlar dolusu silaha boanlarn dökülen her damla Müslüman kannda pay olduunu gayet iyi biliyoruz. Ancak her frsatta dier ülkelere demokrasi, hukuk ve insan haklar dersi verenler, maalesef bunlar göremiyor, görmek istemiyor. Kendi haklar konusunda aslan kesilenler, söz konusu Müslümanlar olunca üç maymunu oynuyor ifadelerini kulland.

BAKA DN MENSUPLARIYLA BARI çNDE YAAMA PROBLEMMZ YOKTUR

Neonazi örgütlerin insanlk için en az DEA kadar tehlikeli olduuna dikkat çeken Cumhurbakan Erdoan, DEA ile El Kaide gibi örgütlerle mücadelede sergilenen o kararllk, muhakkak bu er ebekeleriyle mücadelede de gösterilmelidir. Yoksa Müslümanlara yönelik rkç saldrlarn önüne geçilmesi mümkün deildir. u gerçei açk ve net ifade etmek istiyorum, bizim Müslümanlar olarak baka din mensuplaryla bar içinde yaama problemimiz yoktur, hiçbir zaman olmamtr. Endülüsten stanbula, amdan Kahireye kadar kadim slam beldelerinin tamamnda farkl inançlara ev sahiplii yapmtr eklinde konutu.

GAZETEC CEMAL KAIKçININ, MISIR CUMHURBAKANI MUHAMMED MURSNN HAKKINI ARAMAYA DEVAM EDECEZ

Erdoan, gelimi ülkeler srtn dönse de kendilerinin mazlumlara srtn dönmeyeceini vurgulayarak, Birileri istemese de Gazeteci Cemal Kakçnn, Msr Cumhurbakan Muhammed Mursinin hakkn aramaya devam edeceiz. Açk ve net söylüyorum; hiçbir güç, hiçbir tehdit, bizi Filistinin, Kudüsün hukukunu korumaktan alkoyamaz. Kudüs davas yalnzca Filistindeki bir avuç Müslümann davas deil, slam aleminin onuru, namusudur, harim-i ismetidir. te bunun için her platformda biz Kudüs krmz çizgimizdir diyoruz. Kudüsü savunmann adaleti savunmak olduu inancyla bu meseleye en güçlü ekilde sahip çkyoruz. Holokosta nasl bakyorsak, Gazzeyi açk hava hapishanesine çevirenlerin iledii katliamlara da ayn nazarla bakyoruz dedi.

FETÖNÜN ADE EDLMES VE AMERKADAK FAALYETLERNN BTRLMES KONUSUNDA GEREKEL ADIMLARI ATTIK

Erdoan, programda FETÖyle mücadeleye ilikin de mesajlar verdi. FETÖnün 40 yl boyunca, Hizmet, himmet ve eitim diyerek insanlarn iyi niyetini kullandn ve böylece dünyann 150 ülkesini zehirli sarmak gibi sararak, bir suç ebekesi ina ettiini ifade eden Erdoan, öyle konutu:

Burada, Pensilvanyada bildiiniz gibi karargahn kurmu ve oradan yönetiyor insanlar. FETÖnün en büyük özellii, istismar etmedii hiçbir kutsal deer, ilke olmamasdr. Yalan, iftira, ikiyüzlülük bunlarn adeta karakteri olmutur. 15 Temmuz gecesi 251 insan ehit eden bu terör örgütünün maskesini tüm dünyada indireceiz, sizlerle beraber. 2 bin 193 gazimizin kann yerde brakmayacaz. Tüm darbeciler adalet önünde hesap verene kadar bunlarn pelerini brakmayacaz. Pensilvanyadaki bu terörist bann ülkemize iade edilmesi ve FETÖnün Amerikadaki faaliyetlerinin tamamen bitirilmesi konusunda gerekeli admlar attk ve atmay sürdürüyoruz. Birlikte hareket etmeliyiz.

ERDOAN: FETÖCÜ ALçAKLARIN GERçEK YÜZÜNÜ ANLATMANIZI STYORUM

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türk, soyda ve Müslüman toplum üyeleri bulumasnn ardndan TURKEN Vakfnn düzenledii yemee katld. Erdoan, burada yapt konumada, Pensilvayadaki arlatan bata olmak üzere tüm katillerden ve azmettiricilerden iledikleri cürümlerin hesabn yarg önünde tek tek soracaz. Örgüt eleba ve dier teröristlerin ülkemize iadesi için Adalet ve Dileri Bakanlnn youn diplomasisi Amerikada devam ediyor. Sizlerden de bu örgüte kar uyank olmanz ve FETÖcü alçaklarn gerçek yüzünü muhataplarnza anlatmanz istiyorum dedi.

TURKEN Vakfnn düzenledii yemekten önce davetlilere hitap eden Erdoan, gençlerin kendilerine yetitirmelerinin önem arz ettiini ifade etti. Birlemi Milletler Genel Merkezinin karsnda yer alan ve inas devam eden Türk Evine deinen Cumhurbakan Erdoan, Türk Evimiz hzla devam ediyor. u anda camlar filan giydirildi, giydiriliyor ve yükseklii itibariyle de New Yorkun müstesna binalarndan biri olacak, 171 metre yüksekliinde. Türk Evi inallah bittiinde, konferans salonlaryla etkinlik alanlaryla buray çok çok daha farkl hale getireceiz ve böylece artk daimi temsilciimizin bulunduu bu bina bütün etkinlikleriyle herhalde dünyadaki müstesna ülkelerden biri haline gelmi olacakö diye konutu.

ONUR VESLES OLACAK

TBMM Dileri Komisyonu Bakan Volkan Bozkrn Birlemi Milletler Dönem Bakan olarak aday gösterileceini belirten Cumhurbakan Erdoan, Oraya seçilmesiyle birlikte, tabii ki BMde ilk defa Türkiyenin böyle bir temsili yakalamas da bizleri ayrca memnun, mutlu edecektir. Türk Evi, BM karsnda ve burada öyle bir faaliyette bulunmak bizim için ayr bir onur vesilesi olacaktr dedi.

AKLINIZI KRAYA VERMEYN

Düüncelerin kiiyi güçlü kldn aktaran Erdoan, unlar kaydetti:

Hiç kimsenin hayallerinizi çalmasna, cesaretinizi örselemesine asla müsaade etmeyin. Buradaki tüm genç kardelerimin hayata bu pencereden bakmasn, özgüven sahibi olmasn, kendisini gelecee bu ekilde hazrlamasn bekliyorum. 15 Temmuz gecesi kendi milletine bomba yadran mankurtlar gibi aklnz ve kalbinizi birine asla kiraya vermeyiniz. Bizim inancmzda zulme rza zulümdür. Bizim için zalimin de mazlumun da kimliinin önemi yoktur. Siz genç kardelerimin bu uurla hareket edeceine, ülkemizin Dünya beten büyüktür bayra altnda sürdürdüü ülkemizin hak ve adalet mücadelesine destek olacana inanyorum.

FETÖCÜ ALçAKLARIN GERçEK YÜZÜNÜ ANLATMANIZI STYORUM

Erdoan, ABDde geçmiten bu yana Türkiye aleyhine faaliyet gösteren pek çok lobi bulunduunu ifade ederek, FETÖcü hainlerin de iki ülke ilikilerini zehirlemek ve Müslümanlar arasnda fitne çkarmak için youn bir gayret içinde olduunu hepimiz biliyoruz. Biz 15 Temmuz gecesi 251 insanmz ehit eden 2 bin 193 vatandamz da yaralayan bu örgütün ipliini tüm dünyada pazara çkarmakta kararlyz. Pensilvayadaki arlatan bata olmak üzere tüm katillerden ve azmettiricilerden iledikleri cürümlerin hesabn yarg önünde tek tek soracaz. Örgüt eleba ve dier teröristlerin ülkemize iadesi için Adalet ve Dileri Bakanlnn youn diplomasisi Amerikada devam ediyor. Sizlerden de bu örgüte kar uyank olmanz ve FETÖcü alçaklarn gerçek yüzünü muhataplarnza anlatmanz istiyorum ifadelerini kulland.

SYONZME KARI YAHUDLER BRL HEYETN KABUL ETT

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Siyonizme kar Yahudiler Birlii heyetini kabul etti.

Kabulde Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ve AK Parti Sözcüsü Ömer çelik hazr bulundu. Görüme yaklak yarm saat sürdü.

Ana Sayfaya Git