İslam'ın yükleşinden rahatsızlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam'ın yükselişinden rahatsız olanlar, bizzat kendilerinin sebep olduğu krizleri öne sürerek, dinimize saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un başını çektiği bu tür girişimlerin esas gayesi, İslam'la ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır" dedi.

Haberler 21.10.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Diyanet leri Bakanlnca online olarak düzenlenen slam birlii Tekilatna Üye ve Gözlemci Ülkelerin Diyanet leri Bakanlar/Bakanlar/Bamüftüleri stiare Toplantsnn açlna video mesaj gönderdi. Dünyann tamamn etkileyen koronavirüs salgn sebebiyle toplantnn dijital platformlar vastasyla gerçekletirildiini belirten Cumhurbakan Erdoan, çinden geçtiimiz bu sancl ve imtihanlarla dolu dönemde, Müslümanlar olarak birbirimizi daha fazla dinlememiz, daha sk fikir alveriinde bulunmamz gerektiine inanyorum. Bu tarz toplantlar, birbirimizi daha iyi anlamamza imkn vermenin yan sra meselelerimizi özgürce konutuumuz çok kymetli platformlardr. Bilhassa inancmzda Peygamberlerin varisleri olarak tavsif edilen siz limlerimizin bir araya gelmesi, görü teatisinde bulunmas çok önemlidir. Görü ayrlklarmz bir yana brakp, çeitli zeminlerde istiare kültürünü yaygnlatrdmz ölçüde skntlarmza çözüm üretebiliriz. Farkllklarmzdan ziyade ortak noktalarmza, ortak meselelerimize younlatmz müddetçe sorunlarmzn üstesinden gelebiliriz dedi.

Müslümanlarn, Birlikte rahmet, ayrlkta azap vardr ikazna uygun ekilde saflar sklatrp, birbirlerine kenetlendikleri sürece dünya ve ahiret saadetine kavuabileceklerini belirten Cumhurbakan Erdoan, Sizlerden omuzlarnzda tadnz yükün arlyla mütenasip olarak, yolumuzu ve ufkumuzu aydnlatan, cihanümul kardeliimizi güçlendiren kararlara imza atmanz istirham ediyorum diye konutu.

BZM NE SÜNNLK NE DE LK DYE BR DNMZ VARDIR

Erdoan, Yemenden Suriyeye, Afganistandan Libyaya birçok bölgede kan, gözya ve istikrarszln kol gezdiini, asrlar boyunca insanla k tutan, ilim, hikmet ve barla anlan kadim slam beldelerinden bugün feryatlarn yükseldiini söyledi. Cumhurbakan Erdoan, Dünya genelinde her gün ortalama bin Müslüman kardeimizi teröre veya iddete kurban veriyoruz. Bilhassa rkçlk, kavmiyetçilik, mezhepçilik ve terör fitnesi, slam lemini içeriden çökerten sorunlar haline gelmitir. Ölenin de öldürenin de Allah-ü ekber dedii bir tabloyu bizim kabul etmemiz, içimize sindirmemiz asla mümkün deildir. Haksz yere bir insan öldürmeyi tüm insanl öldürmek olarak kabul eden bir dinin mensuplar katliam yapmaz, yapamaz. Peygamber Efendimiz bir Müslümann nasl olmas gerektiini tanmlarken Müslüman, dier Müslümanlarn dilinden ve elinden selamette olduu kiidir diyerek, gayet net snrlar çizmitir. ayet bugün Müslümanlar karde kavgasna tutumusa, bunun sebebi veda hutbesindeki Benden sonra küfre ve sapknla düüp birbirinizin boynunu vurmayn emrine riayet edilmemesidir. ayet bugün Müslümanlar Iraktan Yemene etnik ve mezhep temelli kavgalarla tüm enerjilerini tüketiyorsa, bunun en büyük nedeni efendimizin sk tutunun buyurduu Kuran ve Sünnetten uzaklamamzdr. Bizim ne Sünnilik ne de iilik diye bir dinimiz vardr, bizim dinimiz slamdr. Müslüman olmak, lemlere rahmet olarak gönderilen kutlu Nebye ümmet olmak bize eref olarak yeter diye konutu.

EMPERYALSTLERN BZ BÖLMESNE MÜSAADE ETMEYECEZ

Allaha kulluun dnda bir paye arayann büyük bir gaflet içinde olduunu ifade eden Cumhurbakan Erdoan, Biz üstünlüün malda, mülkte, rkta deil; takvada olduuna inanyor, böyle iman ediyoruz. slam toplumlarn içten içe kemiren bu fitnelerin ortadan kaldrlmasnda, siyasilerle beraber özellikle siz limlerimize çok önemli görevler düüyor. Bunun için öncelikle Allahn ipine smsk sarlacak, fitneye dümeyecek, kardeliimize asla halel getirmeyeceiz. Emperyalistlerin bizi ii-Sünni, siyah-beyaz, Türk, Kürt, Arap, Faris diye bölmesine müsaade etmeyeceiz. Birbirimizi etnik kimliinden, kabilesinden, rkndan dolay deil; sadece ve sadece Allah için, Allahn rzas için seveceiz. Günlük siyasi tartmalarn ümmet bilincimizi gölgelemesine, aramzdaki kardelik hukukunu zedelemesine asla izin vermeyeceiz ifadesini kulland.

PEK çOK PROBLEMN GERSNDE SLAMIN DORU BLNMEMES VARDIR

Kainatn boluk kabul etmediini, hak ve hakikatin geri çekildii yeri hemen batln igal ettiini belirten Erdoan, özellikle dini konularda boluun sonunun dünya ve ahirette hüsran olduuna dikkat çekti. Erdoan, nsanlar, dini alandaki susuzluklarn, sahih kaynaklardan gideremezlerse DEA, FETÖ, El ebab, Boko Haram gibi terör örgütlerinin, slama mugayir sapkn yaplarn pençesine düeceklerdir. Bugün sosyal hayatta yüzletiimiz pek çok problemin gerisinde slamn doru bilinmemesi ve doru anlalmamas vardr. Dinimizin cihanümul ilkeleri ile hayatn gerçeklikleri arasnda güçlü ve muhkem bir ba kurulmas bu bakmdan çok mühimdir. Ülkelerimizden balayarak tüm dünyada sahih slam anlaynn yaylmas ve dinimizin hakiki mesajlarnn duyurulmas büyük önem arz ediyor. Yeni medya araçlarn kullanarak bu konuda hepimizin gayret sarf etmesi gerekiyor dedi.

BU GRMLERN GAYES SLAM LE HESAPLAMAKTIR

Cumhurbakan Erdoan, Müslümanlarn içinde bulunduu bu üzücü manzarann emperyalistlere ve slam dümanlarna cesaret verdiinin altn çizerek, unlar kaydetti:

slamn yükseliinden rahatsz olanlar, bizzat kendilerinin sebep olduu krizleri öne sürerek, dinimize saldrmaktadr. slam ve Müslüman kart söylemler, günümüzde batl siyasetçilerin baarszlklarn örtmek için bavurduklar en kullanl aparatlardr. Yakn zamanda gündeme getirilen Fransz slam, Avrupa slam, Avusturya slam gibi kavramlar, bunun en son örnekleridir. Fransa Cumhurbakan Macronun ban çektii bu tür giriimlerin esas gayesi, slamla ve Müslümanlarla hesaplamaktr. Arlkla mücadele kisvesi altnda terörle muadeleden ziyade; zulme tepki vermeyen, zalime ses çkarmayan pasif, psrk, korkak, iddiasz bir Müslüman vatanda profili hedefleniyor. Dinin sadece evde yaand sokakta, i yerinde, çarda, sosyal hayatta dine, dini prensiplere ve dini sembollere müsaade edilmedii slam kart bir sistem kurulmak isteniyor. Dinin devlet eliyle kontrol edildii, bask altna alnd, çok daha vahimi biçimlendirilmeye çalld bu sistemin ad demokrasi deil, totaliterliktir. Hiçbirimizin, hiçbir Müslüman ülkenin böyle bir hadsizlie rza göstermesi mümkün deildir. Dardan sistemli ekilde yürütülen saldrlar, içerden, bu saldrlara zemin hazrlatan hatalar, dinimizin ruhuna asla nüfuz edemeyecektir.

Cumhurbakan Erdoan, dinin alann geniletmek ya da daraltmak gibi özden uzak giriimler yerine, dinin özünü anlamaya ve idrak etmeye yönelmenin, yeni kaplarn açlmasn muhakkak beraberinde getireceini ifade etti. Ümmetin ve yeryüzünün umudu olarak gördüü alim ve münevverlerin bu konuda da öncü bir rol üstleneceine duyduu inanc dile getiren Erdoan, Rabbim, bizleri Kurann ve Sünneti Seniyyenin aydnlk yolundan ayrmasn diyor, sizleri bir kez daha selamlarn en güzeliyle selamlyorum diyerek konumasn tamamlad.

Ana Sayfaya Git