İslamofobi islam düşmanlığıdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslamofobi'yi "İslam düşmanlığı" olarak tanımlayıp; “7,5 milyarı aşkın insanın her birine İslam’a düşmanlığını küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız" dedi.

Haberler 26.05.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Baty bir yana braktk, kendi ülkemizde bile bu hastaln çeitli tezahürleri ile karlatmz gerçeini unutmamalyz. Nüfusunun çok büyük bir bölümünü Müslümanlarn olutuu bir ülkede; ezana, camiye baörtüsüne tahammül edemeyenlere rastlayabiliyoruz. Ülkemizde yllardr süren laiklik tartmalarnn gerisinde, dini özgürlükleri korunmasndan ziyade, yasaklanmas gayretlerinin yol açt gerilimler vardr dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ankarada düzenlenen Medya ve slamofobi Sempozyumunda konutu. slamofobiyi slam dümanl olarak tanmlayan Erdoan, Batda rkç ve slam düman saldrlar son 5 yl içinde yüzde 250, bu saldrlar hayat kaybedenlerin oran ise yüzde 700 artmtr dedi. Erdoan, Son 5 yl içinde, en büyük 5 AB ülkesinde, sivil toplum kurulularna 165 binin üzerinde slam dümanl hadisesi bildirilmitir. Bu saldrlarn orannda da geçen yla göre yüzde 54 art olmutur diye konutu.

Erdoan, özetle unlar söyledi:

SLAM DÜMANLII KANSER HÜCRES GB

Karmzdaki sorunun slamofobi, slam korkusu deil; slam dümanl olduunu belirterek balamak istiyorum. Bat bata olmak üzere dünyann pek çok yerinde slam dümanl hastal kanser hücresi gibi hzla yaylmaktadr. Tarih boyunca farkl dinlere mensup insanlar arasnda rekabet, gerginlik, hatta çok kanl çatmalar hep olmutur. Anadoluyu ve Kudüsü ele geçirme hülyas ile gerçekletirilen Haçl seferleri, yol açt ykmlarla dünya tarihinin seyrini deitirmitir. Osmanlnn Viyana kaplarna kadar dayanan fetihleri srasnda, bu çerçevede ne ecdad ne bizi ne de torunlarmz zan altnda brakacak hiçbir müessif hadiseye rastlanamaz.

BATI KBRN VE KNN DAMA KORUMUTUR

Bat, Türklerin ahsnda somutlatrd Müslüman toplumlara kar kibrini ve kinini oryantalizm kavram altnda daima korumutur. Son örneklerinden biri, Avusturya Babakanlk binasna terörist srailin bayran çekme olarak ortaya koyuyorsa bunun nerelere vardn çok rahat anlamak mümkündür. Osmanl bakiyesi corafyalarda giriilen, kültürel deiimi hareketleri, Batnn farkllklar kendi format içinde eriterek yeniden kurgulama gayretinden ibarettir.

GÜNÜMÜZDE çOK DAHA SNS

Yer yer ksm baarlarna rastlayabileceimiz bu yaklam, içerdii dini rkçlk sebebi ile taban tutmakta muvaffak olmamtr. Bu baarszlk slam dünyasnda bitip tükenmek bilmeyen derin kanl hadiseler eklinde kendini göstermitir. Yakn tarihte slam dümanlnn açt aclarn saysz örnei vardr. Günümüzdeki slam dümanl dalgas ise çok daha sinsi, örtülü yöntemlerle yürütülmektedir.

MÜSLÜMANLARI EYTANLATIRMA STRATEJS

Amerikan yönetiminin 11 Eylül saldrlar ardndan balatt, Müslümanlar eytanlatrma stratejisi, toplumun kültürel yapsnda zaten var olan slam dümanl virüsünü tetiklemitir. Fransann ban çektii kimi ülkeler, slam kendilerine göre ekillendirmek için youn çaba içindedir.

KAMUOYLARINI FAST SÖYLEMLERLE OYALIYORLAR

Sömürgeletirdikleri pek çok corafyann doal kayna, aln teri ve kan üzerinde refah düzeni kuranlar, 21. yüzyla ciddi endielerle girdiler. Demografik tehditlerle de kar karya olan bat ülkeleri belirsizlikleri, kendi kamuoylarn faist söylemlerle oyalayarak geçitirmeye çalyor. Daha düne kadar marjinal kabul edilen rkç akmlar, siyasetin merkezine yerletirmeleri, Batnn içine dütüü bataklktan kurtulmak yerine, derinlere gömülmeyi tercih ettiinin iaretidir.

SALDIRILAR DEVLETLER TARAFINDAN HMAYE EDLMEKTEDR

Dini özgürlüklerin kalesi olarak kendilerini seçkin bir konuma oturtanlar, Müslümanlara ait her türlü sembolü yasaklama getirmitir. Kuran- Kerime, Peygamber efendimize, Müslüman kadnlarn ve erkeklerin kyafetleri bata olmak üzere, dini sembollerine yönelik saldrlar devletler tarafndan himaye edilmekte, desteklenmektedir.

SLAM DÜMANI SALDIRILAR YÜZDE 250 ARTTI

statistikler sorunun ulat vahim boyutlar açkça göstermektedir. Batda rkç ve slam düman saldrlar son 5 yl içinde yüzde 250, bu saldrlar hayat kaybedenlerin oran ise yüzde 700 artmtr. Son 5 yl içinde, en büyük 5 AB ülkesinde, sivil toplum kurulularna 165 binin üzerinde slam dümanl hadisesi bildirilmitir. Bu saldrlar oran da geçen yla göre yüzde 54 art olmutur.

SLAM DÜMANLII ANAYASALARA

Bir süre öncesinde kadar sadece göz yumulan, sessiz kalnan, polisiye hadiseler seviyesinde tutularak dikkatlerden kaçrlan slam dümanl, artk anayasalara kanunlara dercedilmeye balanmtr. Ülkeyi yönetme sorumluluunu üstlenen siyasi partilerle polis tekilatlar bata olmak üzere tüm vatandalarn güvenliini salamakla sorumlu otoriteler, slam dümanl yarna giriti.

SLAMA DEL KEND GELECEKLERNE DÜMANLAR

Özgürlüklerin ortadan kalkt bir yerde refahn uzun süre var olamayaca gerçeine srtn dönenler, esasen slama deil kendi geleceklerine dümanlk etmektedirler. Tarih boyunca spanyadan Almanyaya kadar Yahudi dümanl aybnn mahcubiyeti ile dini-etnik özgürlükler pergelini olabildiince açan Bat ülkeleri, imdi ise aksi istikamette yol almaktadr. 2. Dünya Sava srasnda Yahudi soykrmn, kendilerince özel bir paranteze alanlar hedef tahtasna Müslümanlar yerletirmilerdir Zihniyet ayn, sonuçlarn farkl çkmas mümkün deildir.

YEN IRKçILIK SLAM DÜMANLII

Müslümanlara yönelik bu yeni rkçlk, Batllarn kendileri tarafndan slamofobi olarak yumuatlmak istense de yaplann dümanlk olduunu biliyoruz. slam dümanln, slami terör yaftas ile merulatrmaya çalanlar, artk hiçbir ayrm yapmadan tüm Müslümanlar hedef almaktan kaçnmyor. çünkü artk mzrak çuvala smyor. Kendilerini kültürel olarak üstün görenler, Müslümanlar bata olmak üzer tüm gruplar ötekiletirmekten imtina etmiyor.

YEN MOTVASYON SLAM DÜMANLII

Bizzat aydnlarn kullanarak, kuaklar boyunca kendi toplumlarn slamla özdeletirdikleri Türk korkusu ile yetitiren Avrupa, siyasi dankln yol açt sorunlar saklamaya baarmtr. Modern dönemde, bu yaklamn ksmen devam etmesi, derin hafzadaki, iç kavga-d düman travmalarn sürdüüne iaret etmektedir. Komünizm tehdidine kar korunan Avrupal kimliinin, yeni motivasyon arac slam dümanl olarak ekillenmektedir. Varolu amacn slam dümanl olarak belirleyen kimi akmlarn giderek etkinlik kazanmalarn de bu çerçevede deerlendirebiliriz.

SLAM DÜMANLIINA KARI YEN YAKLAIMLAR

Bat medyasn yakndan takip edenler, Müslümanlar terörist, slam terörist dini olarak gösteren gayretlerin arttn göreceklerdir. Güçlenen slamofobi, slam dümanlna kar yeni ve daha etkili yaklamlar gelitirmemiz gerekiyor. 7,5 milyar akn insann her birine slama dümanln küresel bir tehdit olduunu anlatmalyz.

DN ÖZGÜRLÜKLERN YASAKLANMASI GERLM VAR

Bunun kolay olmadn biliyoruz. Baty bir yana braktk, kendi ülkemizde bile bu hastaln çeitli tezahürleri ile karlatmz gerçeini unutmamalyz. Nüfusunun çok büyük bir bölümünü Müslümanlarn olutuu bir ülkede; ezana, camiye baörtüsüne tahammül edemeyenlere rastlayabiliyoruz. Ülkemizde yllardr süren laiklik tartmalarnn gerisinde, dini özgürlükleri korunmasndan ziyade, yasaklanmas gayretlerinin yol açt gerilimler vardr.

DARBELERN EN BÜYÜK BAHANES

Devlet ile vatandan kar karya getiren bu çarpk zihniyet darbelerin en büyük bahanelerinden biri olarak karmza çkmaktadr. Demek ki slam dümanlna kar mücadele stratejini içeriyi de kapsayacak ekilde belirlememek gerekiyor. Bu mücadelede üzerinde en çok durulmas gereken unsurlarn banda medya gelmektedir.

SLAM DÜMANLIINA KARI HAREKETE GEçRMEK GEREKYOR

srailin, Filistin ehirlerinde yol açt ykmn, gerçekletirdii katliamn üzerini örterken, kendi hayat hakkn koruyan insanlarn direniine terör yaftas yaptrabilen bir medya düzeninde iimizin zor olduu ortadadr. Ayn durum ülkemizde de geçerlidir. Bize düen görev, elimizdeki tüm imkanlar kullanarak, gerçekleri dünyaya anlatmak için çalmaktr. Dünyann her yerindeki vicdan sahibi siyasetçileri, aydnlar, medya mensuplarn, kendi din adamlarmz slam dümanlna kar harekete geçirmek gerekiyor.

ÖNCELKLE çÖZÜLMES GEREKEN BRLK SORUNU

Mültecilerin çounluunu Müslümanlar oluturuyor, iç çatmalarda Müslümanlar ölüyor, sefalet Müslümanlar arasnda görülüyorsa öncelikle çözülmesi gereken birlik, beraberlik ve dayanma sorunu var demektir. slam dünyas kendi arasnda vahdeti tesis ettiinde, slam dümanlna kar verilecek mücadelenin ksa süre içinde neticeye ulamas mümkündür. Aksi taktirde, hep konuulan, hep tartlan ie yarar tek bir admn bile atlmad mevcut ksr döngü hali sürüp gider.

Ana Sayfaya Git