'İsrail bir işgal devletidir...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı: "10 Ekim 1922 tarihli gazete, Mustafa Kemal'i korkunç Türklerin, en korkuncu olarak nitelendiriyor. Bu haberlerin bugünkülerden farkı var mı? Dün böyle yaptılar, bugünde aynısını yapıyorlar. Değişen bir şey yok."

Haberler 10.12.2017 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail bir igal devletidir. u anda orada terör estiriyorlar. Niye? Ben güçlüyüm. unu açk ve net söylüyorum: Güçlü olmak hakl olmak anlamna gelmez. Hakl olan güçlüdür.

HABER MERKEZ

Türkiye hracatçlar Meclisi (TM) tarafndan düzenlenen novasyon ve Giriimcilik Haftas Kapan Töreninde konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bu etkinliin ilgili tüm kesimleri bir araya getiriyor olmas çok önemlidir dedi. Cumhurbakan Erdoann açklamalar öyle:

Dolu dolu bir haftay geride brakan etkinliimizin önümüzdeki yllarda daha da zenginleeceine inanyorum. Hedeflere ulamak için kamunun destekleri yan sra giriim sermayesi fonunu da hayata geçirmeliyiz. Basiretli i adamlarmz tecrübelerini genç i adamlarna ve giriimcilere aktararak destek vermelidir. Büyük irketlerin kurduu giriim sermayesi fonlar dünya genelinde 13 milyar dolarn üzerinde. Ülkemizdeki büyük irketler giriimcilere yatrm yapmal.

DÜN YAPTILAR, BUGÜN DE AYNISINI YAPIYORLAR

Tüm alg operasyonlarna ramen Türkiye sahip olduu büyük potansiyeller yolunda sahip olduklarn güçlendirerek yoluna devam ediyor. Yurt dna da üretim yapan bunun için yerli tedarik an kullanan yatrmc saysnn artmas ortada koyuyor ki: Ülkemizde ortaklk kurabilecekleri, ARGE kapasitelerinden yararlanacaklar çok sayda ortak bulabilecektir. imdi sizlere bu konuda tarihten baz örnekler vereceim. 16 Eylül 1922 tarihli bir ABD gazetesinde, stanbul, Muhammedi inann merkezi, Atatürk de slamn yeni lideri olarak anlyor. lginç deil mi? Bir yere daha geliyorum, 10 Ekim 1922 tarihli gazete, Mustafa Kemali korkunç Türklerin, en korkuncu olarak nitelendiriyor. Bu haberlerin bugünkülerden fark var m? Dün böyle yaptlar, bugünde aynsn yapyorlar. Deien bir ey yok.

Dün ülkemiz aleyhine oluturulmaya çallan alg Kurtulu Savamz baaryla sonuçlandrmamza ve yeni devletimizi kurmamza engel olmamt. Bugün de benzer gayretler 2023 hedeflerimize ulamamza, demokraside ve ekonomide dünyann en ileri ülkeleri arasna girmemize engel olamayacaktr. Tüm alg operasyonlarna ramen Türkiye sahip olduu büyük potansiyeller yolunda sahip olduklarn güçlendirerek yoluna devam ediyor. Yurt dna da üretim yapan bunun için yerli tedarik an kullanan yatrmc saysnn artmas ortada koyuyor ki: Ülkemizde ortaklk kurabilecekleri, ARGE kapasitelerinden yararlanacaklar çok sayda ortak bulabilecektir. imdi sizlere bu konuda tarihten baz örnekler vereceim. 16 Eylül 1922 tarihli bir ABD gazetesinde, stanbul, Muhammedi inann merkezi, Atatürk de slamn yeni lideri olarak anlyor. lginç deil mi? Bir yere daha geliyorum, 10 Ekim 1922 tarihli gazete, Mustafa Kemali korkunç Türklerin, en korkuncu olarak nitelendiriyor. Bu haberlerin bugünkülerden fark var m? Dün böyle yaptlar, bugünde aynsn yapyorlar. Deien bir ey yok.

GÜMÜLCNEDE SOYDALARIMIZIN GÖZYALARINI BZZAT YERNDE TESPT ETTM

Dilimize yenilikçilik olarak çevrilen inovasyon ile giriimcilik esasen bizim milletimizin ftratna çok uygundur. Türkiye adeta dünyann kalbi olan bir corafyada. Sadece kendi insanmz deil dünyadaki milyonlarca mazlum gözlerini ülkemize kilitlemi durumda. Gümülcinede soydalarmzn gözyalarn bizzat yerinde tespit ettim. Umut Türkiye. Her zaman ifade ettiim gibi Türkiyenin sendelemesi demek kardelerimizin de sendelemesi demek. Düünün 65 yl önce Celal Bayar oraya gitmi oraya bir okul yapmlar Celal Bayar isminde. Sonra ismine bile katlanamamlar ve ismini kazmlar. Yunan yönetimine söyledim, restorasyonsa restorasyon. çünkü biz una inand Düüncesine güvenen düünce özgürlüünden, inancna güvenen inanç özgürlüünden korkmaz.

ABDNN SKANDAL KUDÜS KARARI

Tarih dünde kalrsa yazk, tarihi gelecee tamak çok önemli. Amerikann da altnda imzas olduu BM kararn son açklamasyla ABD yok saymtr. imdi sen bu imzay yok sayyor. Hiç kimse hukukun üstünde deil, hiçbir ülke uluslararas hukuku yok sayamaz. 1947nin paylam plann BM yapt. 1967ye geliyoruz, Filistini sktrdlar iyice ve sonunda srail o bölgenin tamamn igal etti. srail bir igal devletidir. u anda orada terör estiriyorlar. Niye? Ben güçlüyüm. unu açk ve net söylüyorum: Güçlü olmak hakl olmak anlamna gelmez. Hakl olan güçlüdür. Bu karar bölgeyi tahrik ve tahrib etmektedir.

KUDÜS, DEVLET TERÖRÜ UYGULAYAN BR ÜLKENN NSAFINA TERK EDLEMEZ

Bugün yaadklarmz sonuç. Asl sorun sistemin kendisidir. Bizim itirazlarmzn tepki çekmesinin sebebi de budur. ABDnin Kudüs ile ilgili kararnn bizim nazarmzda hiçbir geçerlilii yoktur. Kudüs devlet terörü uygulayan bir ülkenin insafna terk edilemez. Bunlar ancak igalciler yapar. Devlet terörü estirenler yapar. Kudüsün karar igalci bir devletin eline braklamaz. Kudüs bizim göz bebeimiz, ilk kblemiz, krmz çizgidir. Bu kararn arkasnda evanjelistler var. Bunu sayn bakandan dinledim. Bu karara asla rza göstermeyeceiz. çaramba günü stanbulda T Olaanüstü liderler zirvesini topluyoruz.

Ana Sayfaya Git