İstanbul seçimleri 'diktatör' yalanlarını da çökertti

23 Haziran seçimlerinde CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanması ve sonuçlar açıklandıktan hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini tebrik etmesi, Erdoğan için 'Diktatör' benzetmesi yapanların algı operasyonlarını da çökertmiş oldu.

Haberler 25.06.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

23 Haziranda stanbulda demokratik gerçekleen seçimler Türkiyede Erdoan öncülüündeki yönetimi, baskc hatta diktatör gibi yanstmaya çalanlarn yalanlarn da çökertmi oldu.

Türkiyede demokrasi yok, diktatörlük var deyip milleti ürkütmek amaçl bu gibi kelimeleri sürekli dillerine dolayanlar ve bunu bir kampanya gibi iletenler uluslararas arenada da Türkiyenin adn bu ekilde lekelemeye çalyorlard.

Ancak yenilenen stanbul seçimlerini CHP adaynn kazanmas, milleti bask altna almak için dile getirilen bu tür alg ifadelerinin ne kadar yalan olduunu bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle Batl ülkelerin yayn organlar üzerinden yürütülen bu tür karalama kampanyalar, demokratik bir ekilde neticelenen seçimler sonrasnda sosyal medyann da gündemi oldu.

AVRUPALI GÖZLEMCLER: USULÜNE UYGUN, DEMOKRAS KAZANDI

Yenilenen stanbul seçimlerinde oy verme sürecini izlemek üzere stanbulda bulunan gözlemciler, seçim sürecinin genel itibaryla sorunsuz bir biçimde geçtiini söyledi. Sandk banda gözlemci olarak hazr bulunan Alman Yeiller Partili milletvekili Margit Stumpp, Alman haber ajans DPAya açklamalarda bulundu. Stumpp, Bize seçim listeleri ve süreçle ilgili her eyin yolunda olduu bildirildi. Herhangi bir usulsuzlük kulamza gelmedi diye konutu.

Daha önce birçok kez Türkiyeye gözlemci olarak giden Stumpp, bu sefer seçim merkezlerini ziyaret etme ve insanlarla diyaloa girme noktasnda hiçbir sorun yaamadklarn kaydetti. Vekil, tatile ramen dikkate deer bir seçime katlm orannn söz konusu olduunu belirtti.

Avrupa Konseyinin 14 kiiden oluan gözlemci misyonunun lideri Renate Zikmund ise genele bakldnda seçimin u ana kadar usule uygun bir biçimde gerçekletiini kaydetti. Zikmund, Organizasyon açsndan yaplabilecek her ey yapld ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git