"İstanbul Sözleşmesi uygulanmalı"

"Şiddete karşı etkin yaptırımlar içeren İstanbul Sözleşmesi kesinlikle uygulanmalı. Yargıda erkeklere ödül gibi dağıtılan ceza indirimlerine son verilmeli. Ancak bu şekilde kadın cinayetlerinin önüne geçilebilir"

Haberler 29.08.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Kadn Kollar Genel Bakan Fatma Köse, iddete kar etkin yaptrmlar içeren stanbul Sözlemesi kesinlikle uygulanmal. Yargda erkeklere ödül gibi datlan ceza indirimlerine son verilmeli. Ancak bu ekilde kadn cinayetlerinin önüne geçilebilir. dedi.

Köse, partisinin Adyaman l Bakanlnca bir otelde düzenlenen Demokrasi, Adalet ve Bar konulu etkinlie katld.

Burada konuan Köse, Umut Her Yerde projesi kapsamnda umut, bar, adalet, demokrasi, millet iradesi ve yaam hakkn korumak için yola koyulduklarn vurgulad.

Sivil toplum örgütleri, sendika, emekçi kadnlara adalet ve demokrasi yolculuunun durak noktalarnda buluma çars yaptn dile getiren Köse, Yolculuumuza Krkkaleden balayacaz. Emine Bulutun ailesine taziye ziyaretinde bulunacaz. Ardndan Yozgat, Kayseri, Kahramanmara, Diyarbakr, Batman, anlurfa, Gaziantep, Osmaniye ve Adanada çalmalarmz sürdüreceiz. Bugün geleceimizi ina etmek için kadnlar canla bala mücadele ediyor. dedi.

Son dönemlerde artarak devam eden kadn cinayetlerine tanklk ettiklerini ifade eden Köse, öyle konutu:

Krkkalede Emine Bulutun cinayetine tanklk ettik. Adyamana gelmeden önce aileyi ziyaret ettim. Aile çok perian. Özellikle çocuun psikolojisi bozulmu. Kadn cinayetleri için yaptrmlar uygulanmal. Bugün yine kadn cinayeti duyduk. Bunlarn sosyolojik açdan aratrlmas gerekiyor. Cezalarn uygulanmas gerekiyor. Caydrc yasalar olmal. stanbul sözlemesinin arkasnda durulmad sürece cinayetler devam eder. iddete kar etkin yaptrmlar içeren stanbul Sözlemesi kesinlikle uygulanmal. Yargda erkeklere ödül gibi datlan ceza indirimlerine son verilmeli. Ancak bu ekilde kadn cinayetlerinin önüne geçilebilir. Kesinlikle yaptrmlarn uygulanmas gerekiyor. Kadn cinayetleri konusunda çok üzgünüm. Bir eyler yaplmal. Biz sonuna kadar mücadele edeceiz. Artk ölmek istemiyoruz. En yaknlarmz tarafndan öldürülmek istemiyoruz. Bu cinayetlerin son bulmasn istiyoruz.

Kadnlarla birlikte mücadele edilmesi gerektiini anlatan Köse, kadn gücü, hassasiyeti ve mücadelesine inanan bir kii olduunu söyledi.

Köse, partisinin Yurtta bar, dünyada bar ilkesini her zaman benimsediini dile getirerek, Bu ilke dorultusunda bata komularmz olmak üzere dier devletlerde yapc iliki kuracaz. Güvenilir ve i birlii yaplabilir ülke konumuna bu memleket bir ekilde gelecektir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git