İstişare meclisi "Evet" diyoruz

223 STK, Vakıf ve Dernek'ten oluşturulan Diyarbakır İstişare Meclisi, referanduma ilişkin kararını açıkladı; seçim'de "Evet" diyeceğiz.

Haberler 17.03.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr stiare Meclisi adyla bir araya gelen 223 dernek, vakf ve STKlardan oluan stiare Meclisi, 16 Nisanda yaplacak olan Anayasa deiikliine ilikin referanduma evet diyeceklerini açklad.

DYARBAKIR STARE MECLS

Merkez Yeniehir semtinde bulunan Sümerpark Ortak Yaam Alannda bir araya gelen, Diyarbakr stiare Meclisini oluturan üyeler, ortak bir basn açklamas yapt. Hazrlanan yazl ortak basn açklamasn Gönül Köprüsü Dernei Bakan Ali Serdar Tuncer yapt.

Tuncer, 223 dernek ve vakfn oluturduu Diyarbakr stiare Meclisinin kuruluunu da bu toplantyla kamuoyuna duyurduklarn ifade ederek, böyle bir oluumun temel amacnn, ehrin ve bölgenin sosyal, ekonomik ve siyasal problemlerini, kültürel etkinliklerini meclislerinde istiare edip rapor haline getirerek, çözüm yolunda, ilgili makamlara iletmek olduunu söyledi.

REFERANDUMDE EVET DYECEZ

Türkiye için çok önemli bir dönüm noktas olarak görülen, 16 Nisanda gerçekletirilecek olan referandumun, Türkiye için bir dönüm noktas olduunu ifade eden Tuncer, öyle dedi;

Bizler Diyarbakr stiare Meclisi olarak 16 nisan referandumunu çok önemli buluyoruz ve evet oylar ile beraber ülkenin kaderinin deieceine inanyoruz. Milletimizin teveccühü ile kazanlacak olan bu zaferde ülkemiz güçlü bir demokrasiye, salam bir ekonomiye kavuacak, dünyann sayl ülkeleri arasnda yerini alacaktr. Türkiyenin güçlenmesi slam corafyasnn da birlemesi ve güçlenmesine vesile olacaktr. Referandum ile oylamaya gidilecek bu sistemde, bata ekonomik olmak üzere birçok alanda istikrar gelecek, kararlar hem cumhurbakan hem de parlamentoyu seçen azizi milletimiz alacaktr. Yeni sistem ile koalisyon hükümetlerinin olmay hem istikrarn hem de kararn millete ait olduunun teminat olacaktr.

DYARBAKIR EVET DEMELDR

Artk bürokrasiye taklmadan kararlar daha hzl alnabilecek, hükümetler daha çabuk kurulabilecek. Gerek ülkemizin gerekse slam corafyasnn birliinin ve güçlenmesinin zeminini hazrlayacak olan ve sonucunu 16 Nisan günü alacamz referandum çalmalarnda evet söyleyip, bunun içinde gerek kamuoyu duyurularnda bulunup gerekse konferanslarmzla ve direkt halka giderek güçlü bir ekilde Diyarbakrda evet oylarnn çkmas için mücadele edeceimizi buradan tüm kamuoyuna deklare ediyoruz.

Ana Sayfaya Git